Wandelweekend: de geheimen van het Pfälzerwald

vanaf € 477,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

Eén van de mooiste Duitse wandelgebieden is het Pfälzerwald. De streek ten zuiden van Kaiserslautern kenmerkt zich door onmetelijke bossen, bizarre rotsformaties en prima wandelinfrastructuur. Van 15 tot 18 augustus 2024 (het verlengde weekend van 15 augustus) tekenen we er present voor een begeleide mini-wandelvakantie.

Als uitvalsbasis voor dit bijzondere wandelweekend kozen we het stadje Hauenstein, dat de officiële titel van luchtkuuroord mag dragen. De natuur rondom is indrukwekkend. Samen met de Franse regio Noord-Vogezen vormt het Natuurpark Pfälzerwald een Unesco Biosfeerreservaat. Het gebied kreeg die onderscheiding omwille van de grote ecologische waarde

Meest marktant zijn de bontsteenrotsen, grillige en roodkleurige rotsformaties die je overal in het landschap tegenkomt. Op sommige kan je zelfs tot helemaal boven klimmen via een laddertje. De bekendste is de Teufelstish (Duivelstafel). Die staat op zondag op het programma. In deze prachtige regio - het gebied is voor het grootste deel bebost - gaan we vier dagen wandelen en genieten

Tegelijk is Hauenstein de Duitse schoenenhoofdstad. Volgens mensen die het kunnen weten, tellen de groothandelszaken langs de winkelboulevard (de Schuhmeile) in totaal 1 miljoen paar schoenen. Shoppers weten dus wat te doen na de wandeling. In de fabriek van Josef Seibel maak je live mee hoe een schoen wordt geproduceerd. De geschiedenis van de lokale schoenenindustrie wordt verteld in het Duits Schoenmuseum, waar ook de grootste wandelschoen ter wereld te bekijken en te fotograferen is. De schoen van 7,14m lang, 4,20m hoog en 1.500 kilo zwaar prijkt sinds 2008 in het Guinnes Recordboek. Hier gaan we naartoe.

Logeren doen we in een uitstekend 3-sterrenhotel in het centrum van het stadje. Je kamer heeft een kwaliteitsvol bed, eigen sanitair, handdoeken, haardroger en overal is er wifi. De restaurantkok kookt graag met lokale producten en weet daar fijne meesterwerken mee te maken. Het ontbijtbuffet is overvloedig.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Dit is in principe een begeleide wandelvakantie. Wandel je toch liever op je eentje, dan kan dat en krijg je de routes mee. Die zijn trouwens perfect gemarkeerd.
 • Het landschap is glooiend. Wandelen doen we over onverharde wegen en soms smalle bospaden. Reken op 400 tot 600 hoogtemeters per wandeling. Wandelniveau 2 à 3 op een schaal van 5. Je moet wel geregeld wandelen en een basisconditie hebben om plezier te beleven aan het wandelprogramma. Op zaterdag en zondag kan je de light-versie van de wandeling nemen (minder hoogtemeters en korter)
 • Als wandelingen selecteerden we de mooiste Premium Wanderwegen in de regio. Ze worden geregeld gecontroleerd door het Duits Wandelinstituut.
 • Voor 's middags nemen we een lunchpakket mee. Of we lunchen onderweg. Om maar te zeggen dat de lunch ook is inbegrepen.
 • We logeren in een 3-sterrenhotel in het centrum van Hauenstein. Daar kan je auto gratis op de parking.
 • Afstand Antwerpen - Hauenstein: zo'n 400 km
 • Je komt met de eigen auto of we regelen carpooling. Vermeld in het vak Opmerking wanneer je carpooling wil. Voorstel van vergoeding aan de chauffeur: € 50 p.p. voor heen en terug vanuit België.
 • Het programma start donderdagmiddag voor wie er dan al kan zijn. Lukt dat niet, dan sluit je 's avonds aan bij het 3-gangendiner.
 • Hauenstein is hét schoenen-walhalla van Duitsland. Het shoppingpark (op wandelafstand van het hotel) telt meer dan 10 grote schoenenwinkels met in totaal 1 miljoen paar schoenen. Ook een groot aanbod wandelschoenen aan interessante prijzen.

 

Donderdag 15 augustus 2024

Tussen 12.30 en 13.30 uur: aankomst in het hotel wanneer je er 's middag al kunt zijn
14 uur: vertrek van een eerste introductiewandeling vanuit het hotel (afstand: 5-tal km, zo goed als vlak)
16 uur: terugkeer in het hotel + inchecken
19 uur: 3-gangenmenu (je sluit hier aan wanneer je pas 's avonds kunt toekomen)

Vrijdag 16 augustus 2024

Vanaf 8 uur ontbijt
9.30 uur: start van de wandeling. Vanuit het hotel doen we vandaag het Hauensteiner Schusterpfad, een Premium Wanderweg van 15 km met 570 hoogtemeters. Dichte wouden en bizarre rotsformaties bieden een bijzondere sfeer. Mooie vergezichten.
Lunch onderweg
15 - 15.30 uur: terugkeer
Mogelijkheid tot bezoek aan Schoenenfabriek Josef Seibel
19 uur: 3-gangenmenu

Zaterdag 17 augustus 2024

Vanaf 8 uur ontbijt
9.30 uur: we nemen de auto en rijden een 10-tal minuten naar de start van de wandeling. Vandaag staat de Teufelstisch-Tour (Duivelstafel) op het programma: 10 km en 390 hoogtemeters. De Duivelstafel-rots behoort tot de top-10 van meest merkwaardige natuurfenomenen van Duitsland. Lunch onderweg
14 - 14.30 uur: terugkeer
Mogelijkheid tot schoenen shoppen, bezoek aan een oliemolen, schilder van houten borden,...
19 uur: 3-gangenmenu

Zondag 18 agustus 2024

Vanaf 8 uur ontbijt + vrijmaken van de kamers
9.30 uur: vertrek met de auto naar het startpunt van de wandeling (10-tal minuten rijden). Om af te sluiten hebben we nog een hele mooie maar wel pittige wandeling, namelijk de Dimbacher Buntsandstein Höhenweg, 10 km lang en 560 hoogtemeters. Te zwaar? Dan hebben we in de buurt een lichter alternatief
13.30 - 14 uur: gezamenlijke, afsluitende lunch
15 uur: einde programma en terugkeer naar huis

Programma onderhevig aan wijzigingen.

Dit happy weekend is inclusief
 • 3x overnachting
 • 3x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 3x 3-gangenmenu
 • welkomstdrank
 • 3x lunch (lunchpakket of lunch in een horecazaak onderweg)
 • 4 uitgestippelde wandelingen
 • Happy Weekends-begeleiding
 • BTW
Niet inbegrepen
 • Je vervoer heen en terug (we organiseren carpooling voor wie dat wil)
 • Lunch op de eerste dag (breng van thuis mee)
 • Bezoek museum, schoenfabriek, oliemolen
 • De schoenen die je aankoopt in 1 van de vele winkels
 • Verzekering annulatie en reisbijstand
vanaf € 477,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • De natuur in het Pfälzerwald is overweldigend
  • Uitstekende wandelinfrastructuur
  • Ontdek de bizarre rotsformaties
  • Prima 3-sterrenhotel met voortreffelijke keuken
  • Ga shoppen in 1 van de vele schoenenwinkels (ook outlet)
  • Beperkt singlesupplement

Prijzen

€ 477 p.p. op een 2-persoonskamer
€ 507 p.p. single (max. 5 singles) VOORLOPIG NIET MEER BESCHIKBAAR

-> update 26/3/2024: nog 4 plaatsen (2 2p-kamers)

Verzekering annulatie: 4,5% van de reissom
Verzekering reisbijstand, bagage en lichamelijk letsel: € 24
-> verzekeringen zijn optioneel enkel af te sluiten bij reservatie. Later is dit niet meer mogelijk.

Geen boekingskost!

Minimum 15 en maximum 25 wandelaars

Online reserveren: druk op 'Boek direct', vul je gegevens in en druk op Verzenden. Vervolgens ontvang je via mail een factuur voor de betaling van een voorschot van € 100 p.p. + eventuele verzekeringen. De saldofactuur volgt 30 dagen voor vertrek. Je betaalt de facturen ofwel online (Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal), ofwel via bankoverschrijving. 

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Donderdag 15 augustus 2024
3 nachten
Laatste plaatsen Paul Huysmans € 477,00 Boek direct
Donderdag 15 augustus 2024
3 nachten Laatste plaatsen
Happy Host: Paul Huysmans
€ 477,00

Fotoboek

Locatie

Reviews

Annie Billiau (15/11/2022)

Weer perfect georganiseerd! Het fijne aan reizen met Happyweekends is dat je volledig ontzorgd bent. Een positieve instelling en een beetje geluk met het weer maakt dat je tevreden huiswaarts keert.

Margriet Van Giel (15/11/2022)

Hallo Paul, het was een heerlijke reis. Zeer goed georganiseerd, met een zeer goed hotel wat zowel verblijf als maaltijden betreft. Ook de eigenaars en het personeel waren zeer behulpzaam en vriendelijk. De wandelingen waren soms pittig, maar er was een mooi evenwicht tussen de verschillende delen. Ik heb alleszins erg genoten van dit verblijf. Vriendelijke groeten. Margriet

Vicky Vanreusel (15/11/2022)

Onze eerste uitstap met Happy Weekends was een voltreffer. De organisatie was top en Paul doet alles wat hij kan om het voor iedereen aangenaam te maken.

Karin Coolen (14/11/2022)

Mooie wandelingen aan een rustig tempo zodat iedereen goed kan volgen. Op tijd een pauze met 'verrassingsdrankje' van Paul zodat we er weer tegen konden. Fijn hotel met een ruime kamer. Alles was goed geregeld. We hebben genoten van het mooie weer, de mooie omgeving en het fijne gezelschap.

Anita Jansen (14/11/2022)

Het was een mooie vierdaagse vakantie met zeer goed uitgestippelde wandelingen die qua moeilijkheidsgraad goed opgebouwd waren en een prima begeleider Paul. Een fijn hotel met zeer uitgebreide maaltijden. Kortom: een geslaagde vakantie die alleen maar uitnodigt om weer mee te gaan met Happy Weekends.

Suzanne De Vos (14/11/2022)

We hebben er allemaal van genoten: een zalig zonnetje, mooie wandelingen, goed gegeten, een mooie omgeving, onze gids was ook goed en op een mooi uur terug thuis. Grtjes