Over Paul Huysmans - Oprichter Happy Weekends

Mijn hele leven werkte ik in de journalistiek. Eerst 5 jaar krant, dan 15 jaar regionale televisie, vervolgens 8 jaar magazine. Nadien schreef ik nog dagelijks enkele artikels voor een website met economisch nieuws. Augustus 2019 stopte het journalistieke werk om me volledig te concentreren op Happy Weekends.

Met het naderen van de 50 jaar stelde ik mezelf de vraag: wat ga ik de komende 15 jaar nog doen? Het antwoord was: mijn hart volgen. En mijn hart ligt bij toerisme, het organiseren en het mensen naar hun zin maken. Hier lag de kiem van Happy Weekends.

Voor het magazine maakte ik 7 jaar lang maandelijks een toeristische reportage over een bestemming in een straal van maximum 300 km rond de Kempen. Ik trok het binnenland in. Maar ook naar Nederland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Engeland. Ik ontdekte dat je helemaal niet ver hoeft te gaan om verrassende dingen te ontdekken.

Tijdens de reportages sliep ik in een heel aantal hotels en B&B’s en die mochten de lezers een arrangement aanbieden. Meestal op basis van 2 overnachtingen. En wat bleek? Daarop werd massaal geboekt, vooral tijdens de weekends. Wat me deed besluiten dat er veel interesse is om er een weekendje tussenuit te knijpen.

Nog voor het magazine begon ik fiets- en wandelroutes te organiseren vanuit lokale horecazaken. En ook daar was veel belangstelling voor.

Najaar 2014 organiseerde ik een eerste wandelweekend in de Duitse Eifel met 65 deelnemers en voorjaar 2015 een eerste fietsweekend in Zeeland. Dat werden uiteindelijk 2 weekends omdat het eerste na 4 weken al was volgeboekt. In totaal gingen 125 mensen mee fietsen.

Het succes, de positieve reacties van de deelnemers en de vele fijne mensen die ik er leerde kennen, deden me beslissen om te starten met een eigen reisorganisatie. Happy Weekends werd geborenin het voorjaar van 2016.. Hiermee wil ik mijn kennis en ervaring delen met zoveel mogelijk anderen. Met jou.

Ik word blij van te zien hoe anderen zich amuseren. Van de vriendschappen die ontstaan tijdens zo’n weekend. Van de diepgaande gesprekken die er onvermijdelijk komen. Van de warme menselijke contacten.

Graag tot binnenkort tijdens een Happy Weekend.

Paul Huysmans