Wandelen van hotel naar hotel: De Taalgrensroute

Hou je van de formule wandelen van hotel naar hotel met bagageservice, dan hebben we hier een bijzondere. Die brengt je namelijk naar beide kanten van de Belgische taalgrens. Je vertrekt in het Pajottenland (Vlaams-Brabant) en wandelt naar Enghien/Edingen in Henegouwen, waar het tweede hotel zich bevindt. Onderweg wacht je een mooi, glooiend landschap.

Het Pajottenland is een boerenstreek ten westen van Brussel. De bekendste inwoner en ambassadeur van de regio is komiek Urbanus. Zijn standbeeld in zijn woonplaats Tollenbeek passeer je op je wandeling de eerste dag, zo ook het Museum van het Brabants Trekpaard in Vollezele. Op je tweede en derde wandeldag passeer je nog meer kleine dorpskernen maar vooral een zeer rustgevend landschap.

Overnachten doe je op twee bijzondere locaties. De eerste nacht verblijf je in een mooie B&B met hartelijke eigenaars in Herne. Ze koken ’s avonds ook voor je. In Enghien reserveren we voor jou een kamer in een mooi 4-sterrenhotel in het Park van Edingen. Bij het hotel hoort een Libanees restaurant en daar krijg je ’s avonds een soort van tapasdiner voorgeschoteld.

Je bagage hoef je niet mee te zeulen, want wij zorgen ervoor dat die van Herne naar Enghien en terug wordt gebracht. Een dagrugzakje met proviand voor tijdens de wandeling volstaat.

Het is perfect mogelijk om van dit wandelavontuur een trein-wandelarrangement te maken. De B&B in Herne ligt op 500m van het treinstation. Heen en terug kunnen dus makkelijk met de trein.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Dit is een individuele wandelvakantie. Je gaat op weg aan de hand van routebeschrijvingen en plannetjes die we voor je klaarleggen in de B&B waar je vertrekt. 
 • Nog in je Happy Weekends-mapje vind je bagagelabels, die je aan je koffer of tas bevestigt. Ten laatste om 15 uur is je bagage op de volgende locatie.
 • Je kunt dagelijks vertrekken op de beschikbare dagen die je onderaan vindt. Omdat het hotelrestaurant in Enghien gesloten is op zondag- en dinsdagavond, kan je niet afreizen op zaterdag en maandag.
 • Het arrangement omvat 3 wandeldagen en 2 overnachtingen in zeer kwalitatieve logementen: een mooie B&B en een 4-sterrenhotel.
 • Je start vanuit Herne. Hier kan je auto gratis op de parking blijven staan tot je weer terug bent. Kom je toe in de loop van de voormiddag, dan zal je kamer nog niet klaar zijn. Je kunt al wel even naar het toilet.
 • Het hotel in Enghien ligt in het centrum van het stadje, makkelijk om ’s avonds nog wat op verkenning te gaan. Het restaurant is niet open op dinsdag- en zondagavond, vandaar kun je niet vertrekken op maandag en zaterdag.
 • In je arrangement is geen lunch begrepen. Je kunt een lunchpakket bestellen in de B&B en het hotel.
 • Je volgt de wandelingen via de wandelknooppunten. Je kunt ze makkelijk inkorten.
 • De voertaal in het hotel in Enghien is Frans, maar ze spreken ook aan aardig mondje Nederlands.
 • Na je reservatie en betaling ontvang je een mail met de verdere informatie, waaronder de adresgegevens van de startlocatie.

Dag 1

Je komt best in de loop van de voormiddag toe in de B&B in Herne zodat er voldoende tijd is voor je eerste wandeling. Afstand: 15,5 km (of in te korten)
Na je terugkeer van de wandeling kan je over je kamer beschikken
’s Avonds: welkomstdrank + 3-gangenmenu in de B&B

Dag 2

’s Morgens ontbijt + uitchecken. Je bagage wordt naar Enghien gebracht
Aansluitend start van de wandeling. Afstand: 17 km (of makkelijk in te korten)
In de loop van de namiddag kom je toe in het hotel in Enghien: inchecken
’s Avonds Libanees diner in het hotelrestaurant

Dag 3

’s Morgens ontbijt + uitchecken. Je bagage wordt opnieuw naar Herne gebracht
Aansluitend start van de wandeling. Afstand: 18,5 km (of makkelijk in te korten)
In de loop van de namiddag aankomst in Herne + einde programma

Mogelijkheid tot het reserveren van een extra overnachting in halfpension in Herne (3-gangenmenu)

Dit happy weekend is inclusief
 • 2x overnachting
 • 2x ontbijtbuffet
 • 2x diner (3-gangendiner en tapasformule in Enghien)
 • Welkomstdrank in Herne
 • 3 uitgestippelde wandelingen
 • Bagagetransport naar het volgende hotel
 • Toeristenbelasting
 • Parking bij het vertrekpunt

Prijzen: € 255 p.p. op basis van een 2-persoonskamer. € 327 voor het singlegebruik van een 2-persoonskamer
Aansluitende overnachting in Herne in halfpension: € 99 p.p. op een 2p-kamer, € 135 single

Niet inbegrepen
 • Lunches
 • Dranken bij het eten
 • Verzekering annulering en reisbijstand
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Je wandelt van Vlaanderen naar Wallonië en terug
  • Je bagage wordt vervoerd, dat is makkelijk
  • Je wandelt door een prachtig landschap
  • 2 uitstekende logies: kwalitatieve B&B en 4-sterrenhotel

Fotoboek

Regio's

Taalgrensroute wandelen

Taalgrensroute wandelen

Ben je helemaal klaar voor het wandelavontuur De taalgrensroute? Begin dan je reservatie door op de gewenste vertrekdag te klikken. Staat een dag in het groen, dan kan je die dag aankomen voor 3 dagen/2 nachten.

* Vervolgens word je gevraagd om je gegevens in te vullen, zowel voor jou als je eventuele medereiziger(s) (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres).
* Wil je een verzekering, dan vink je dat vakje aan. De annulatieverzekering is enkel te nemen tot 30 dagen voor vertrek. Verzekeringen afsluiten kan enkel bij reservatie.
* Aansluitend selecteer je het aantal 2- en 1-persoonskamers die je nodig hebt
* Dieetwensen, voedselallergieën, vegetarisch of andere zaken die je ons wilt laten weten? Vermeld die in het vak Opmerkingen.
* Tot slot klik je op Reserveer nu en dan komt je reservatie bij ons binnen
* Automatisch ontvang je dan een mail met de factuur en de betaalmogelijkheden: online betaling (Bancontact, Visa, Mastercard) of bankoverschrijving met gestructureerde mededeling. Reserveer je meer dan 30 dagen op voorhand, dan ontvang je eerst een voorschotfactuur van € 100 p.p. en 30 dagen voor vertrek een factuur met het saldo.
* Nadat je volledige betaling binnen is, ontvang je een mail met nog wat extra informatie zoals het adres van de B&B waar je vertrekt.

€ 255 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 327 p.p. voor het singlegebruik van een 2-persoonskamer

Aansluitende overnachting in Herne op basis van halfpension: € 99 p.p. (2p-kamer), € 135 (single)

We doneren 1% van onze inkomsten aan ontwikkelingsorganisatie Cunina.

KAN JE WANDELVAKANTIE ALS GEVOLG VAN EEN VERBOD DOOR DE OVERHEID IN HET KADER VAN DE CORONAMAATREGELEN NIET DOORGAAN, DAN ANNULEREN WE GRATIS EN BETALEN WE DE REISSOM TERUG.

De dagen in het groen hieronder zijn de dagen dat je kunt vertrekken, ook al staat de volgende dag in het rood. Staat bijvoorbeeld zaterdag in het rood en vrijdag in het groen, dan kan je vrijdag vertrekken voor de 3 dagen/2 nachten.

Beschikbaarheid & reservatie

Kies onderstaand de gewenste vertrekdatum:


Legende:
Beschikbaar:
Niet beschikbaar:

Juni 2024

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Reviews

Patricia Bauters (24/10/2023)

Heel goede b&b. Super vriendelijke mensen , lekker eten , heel mooie tuin en mooie grote ruimtes, helemaal voor ons tweetjes. Ook in hotel supervriendelijk en mooie lichte ruime kamer. Mooie wandelingen, goed te volgen met knooppunten. Soms wel nogal wat auto verkeer op de smalle geasfalteerde wegen. Maar ook heel mooie trajecten in de natuur en tussen de glooiende velden. Een aanrader! 

Willy Lievens (15/10/2022)

Opnieuw een stukje van België ontdekt en opnieuw was alles dik in orde. Pajottenland was iets heel anders dan we gewoonlijk wandelden en dat viel reuze mee ook al was het weer iets minder vorige week (12, 13 en 14 oktober). De mensen van de B&B waren heel vriendelijk, een zeer aangename plaats., Ook het hotel viel goed mee: het meisje aan de receptie kon Engels en aan tafel en het ontbijt werden we bediend in het Nederlands. Voor ons was het een groot pluspunt: we spreken geen frans. We hebben genoten het is ons 5 punten waard .

Nadine Wynants (03/06/2022)

Wat een wandelweekend! Van 6 tot en met 8 mei deden we de "taalgrensroute-wandeling" rond Herne en Enghien. De mooie omgeving, het warme onthaal, en het fantastische weer maakten er een topervaring van. De uitbaters van de B&B Wisteria zorgden ervoor dat het ons aan niets ontbrak. Ook het hotel waar we verbleven was in orde, maar door de grootte minder persoonlijk. De service was vlot, professioneel, maar basis. De hele organisatie zelf van het weekend, van de uitstippeling van de routes, over het vervoer van de bagage, tot alle andere zaken was top ! We hebben een kant van België ontdekt die we niet kenden. Het is een aanrader om te doen, zeer de moeite waard  door het aantal gewandelde kilometers vermoeiend, maar absoluut voor herhaling vatbaar !

Ann Van Ballaer (09/05/2022)

Weer een kant van België ontdekt die we nog niet kenden: het Pajottenland. Met uitgestrekte velden vol speelse boterbloempjes, bossen met geurige daslookperken, perfect geploegde akkers, … We kwamen er helemaal tot rust, ook al hadden we meer dan 50 wandelkilometers in de benen. Alles was tot in de puntjes geregeld, incl. bagageservice tot op de kamer ☺️. In de B&B werden we warm en hartelijk ontvangen door Gerda en Filip en hadden we leuke ontmoetingen met de andere gasten. Het hotel leende zich daar veel minder toe, dat was qua comfort en service meer basic. Het dorpsfeest op Herne-kermis én de zon die mee met ons op pad ging, waren de kers op de taart. We hebben er zó van genoten. Heel graag tot een volgende keer !

Flor Smits (01/03/2022)

B&B was goed uitgezonderd het avondeten, het ontbijt was heel goed en supergoede bedden, vriendelijke gastheer en gastvrouw. Het hotel was goed maar zeker geen 4 sterren waard, het diner was lekker en ook de bar en de bediening waren heel goed. Mooie uitgestippelde wandelingen en overal vriendelijk ontvangen. Het was een fijn weekend.

Georgette en Koen (24/02/2022)

Ondanks het stormweer toch drie prachtige wandelingen gemaakt in het mooie Pajottenland. Bijkomende tip voor dag 2, geen horeca zaken onderweg, tenzij je na knooppunt 58 even 1 km afwijkt naar het centrum van Bever waar je een tof cafe "Klein Bever" vindt. Je kan hier eventueel iets drinken of eten. De gezellige waard krijg je er gratis bij. De twee verblijfplaatsen waren prima in orde.

Annie Billiau (14/02/2022)

Afgelopen WE hebben we de 'taalgrensroute' afgewandeld: ons eerste WE geboekt via Happy Weekends. Mede omdat de weeggoden ons goed gezind waren (koud, strakke wind, maar droog!) vonden wij deze 3-daagse volledig geslaagd. We zijn vriendelijk onthaald in de logies en in de lente/zomer is het zeker een idee om nog een extra nachtje boeken om ter plaatse met een boek te genieten van hun terrasjes. De wandelingen waren landschappelijk mooi met voldoende afwisseling. Lees zeker alle info en tips goed na, want als Paul schrijft "geen horeca onderweg" is dat zo.. Het kaartje mét afstanden, mét knooppunten .. héél handig ... alleen de schaal erbij vermelden aub.
 

Ludo Hapers (10/12/2021)

Zeer goede ontvangst gastvrij. De plannetjes waren goed voorzien met de nodige informatie.

Lieve en Sonja (05/11/2021)

Wij hebben genoten van het warm onthaal en het verblijf bij de B&B. Ook het tweede hotel in Erdingen viel reuze mee. Voor ons was het een aangename kennismaking met de Libanese keuken.
De wandelingen bleken een geslaagde mix tussen verharde en onverharde wegen. Ondanks het mindere weer, vooral op de laatste dag, hebben wij volop genoten van het afwisselende landschap en de rustgevende stilte van de natuur. Alleen jammer dat er op de tweede (maandag) en derde dag (dinsdag) onderweg geen horeca open was om op te warmen of even uit te rusten.