Wafwaf wandelen van hotel naar hotel: Ieper en Heuvelland

Hondenliefhebbers spitsen hun oren. Op dit individueel wandelarrangement tussen Ieper en Heuvelland is ook je viervoeter welkom. Wafwaf! We voegen er meteen aan toe: het is ook een echte aanrader zonder dog.

In Heuvelland hadden we eerst Lekkerstappen van hotel naar hotel rond Dranouter. Ettelijke keren kregen we de vraag of de hond mee mocht. Helaas kan dat daar niet. Maar dat inspireerde ons wel om een gelijkaardig arrangement op te zetten waar je samen met je hond veel plezier aan beleeft. In ongeveer dezelfde regio. Concreet. Op de eerste dag word je welkom geheten in een mooi 3-sterrenhotel aan de rand van Ieper. Aan de receptie ontvang je een mapje met informatie voor de komende drie dagen: praktische info, de routebeschrijvingen, bagagelabels, enz. Vervolgens vertrek je voor een eerste luswandeling (7,5 km) die vertrekt aan het hotel en je via landweggetjes langs enkele militaire begraafplaatsen  terug naar het hotel brengt. Een prima opwarmer.

Een tip: vertrek die eerste dag op tijd zodat je ’s avonds naar The Last Post aan de Menenpoort in Ieper kunt gaan kijken. Het hotel ligt op anderhalve kilometer van deze bekende locatie.

Na een 3-gangenmenu, een verkwikkende nacht en uitgebreid ontbijt trek je op dag 2 je wandelschoenen aan, drop je je bagage aan de hotelreceptie en ga je op pad. Intussen word je bagage naar het volgende hotel gebracht.

Vandaag staat een heerlijke tocht (21 km) op het programma richting Heuvelland. Onderweg doorkruis je het voormalige strijdperk van de Eerste Wereldoorlog. Getuigen hiervan zijn de talloze militaire begraafplaatsen. Gaandeweg wordt het heuvelachtig en doorkruis je rustbrengende natuur. Bestemming is een prima 3-sterrenhotel in Westouter met een hart voor wandelaars. En honden. 

Ook hier wacht je opnieuw een lekker 3-gangenmenu, een rustige nacht en een overvloedig ontbijt. 

Voor de derde dag hebben we opnieuw een heerlijke wandeling (18 km) voor je klaar die je via een heel ander traject terug naar Ieper brengt. Je bagage reist je via onze koerier achterna en is in je starthotel tegen dat jij daar ook weer bent. Je auto kan al die tijd gratis op de parking van dat hotel blijven staan.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Dit is een individuele wandelvakantie. Je wandelt aan de hand van een routebeschrijving die je ontvangt in het eerste hotel. Op je routebeschrijving vind je interessante wetenswaardigheden en info over plaatsen die je passeert.
 • Je bagage wordt van het hotel in Ieper naar Westouter gebracht en de volgende dag weer terug naar Ieper.
 • Je hond is welkom in de hotels op voorwaarde dat het een rustig dier is en de andere hotelgasten niet stoort. Je betaalt een beperkt supplement om je hond mee op je kamer te nemen. Die mag in beide hotels mee in het restaurant en ontbijtruimte op voorwaarde dat hij rustig bij je tafel ligt en geen andere gasten stoort. Benodigdheden voor je hond zoals een bench of slaapmand kunnen mee met het bagagevervoer. Voor het hondeneten zorg je zelf. 
 • De wandelingen lopen grotendeels via de wandelknooppunten waardoor je de route makkelijk kunt volgen.
 • Op je routebeschrijving vind je suggesties voor een lunch onderweg, al zijn die in dit geval zeer beperkt. Je kunt in de hotels ook een lunchpakket voor onderweg bestellen en dat 's morgens meenemen (aanbevolen).
 • Starten kan op de beschikbare dagen. Die staan in het groen in het rooster onderaan deze pagina. Staat een dag in het groen, dan kan je die dag vertrekken voor 2 overnachtingen. Een goede raad: reserveer tijdig. Zeker in het weekend zijn de hotels vlug volgeboekt.
 • Je overnacht in 2 bijzondere 3-sterrenhotels: bij je vertrek in een ruim en makkelijk bereikbaar hotel aan de rand van Ieper en onderweg in een schitterend gelegen wandelhotel.
 • Na je reservatie en betaling ontvang je een mail met bijkomende informatie, zoals het adres van het starthotel.
 • Te boeken tot en met 30 september 2021.

Dag 1

Je komt in de loop van de dag toe in het starthotel in Ieper en ontvangt daar een infomap 
De 1ste luswandeling (7,5 km) vanuit het hotel voert je langs militaire begraafplaatsen en gereconstrueerde loopgraven
Bij je terugkeer: inchecken + welkomstdrank
's Avonds: 3-gangenmenu

Dag 2

's Morgens uitgebreid ontbijt
Start van de 2de wandeling (21 km) die je naar je 2de hotel in een gehucht van Westouter brengt.
Late namiddag: aankomst in het hotel + inchecken (je bagage is dan al daar)
's Avonds: 3-gangenmenu

Dag 3

's Morgens uitgebreid ontbijt
Start van de 3de wandeling (18 km) die je over een schitterend parcours terug naar het starthotel brengt 
Namiddag: aankomst en einde programma

Dit happy weekend is inclusief
 • 2x overnachting met uitgebreid ontbijt
 • 2x 3-gangenmenu
 • Welkomstdrank in het eerste hotel
 • Infopakket bij aankomst met 3 routebeschrijvingen voor de wandelingen
 • Verblijfsbelasting
 • Parking bij het vertrekpunt
  PRIJZEN: € 212 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
  € 283 p.p. single
Niet inbegrepen
 • Verblijf hond op de kamer: € 15
 • Lunch (onderweg of lunchpakket bestellen in het hotel)
 • Dranken bij het diner
 • Reis heen en terug
 • Reis- en annulatieverzekering, respectievelijk € 18 en € 15
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Je wandelt door een schitterend, heuvelachtig en gevarieerd landschap
  • Op je routebeschrijving vind je interessante wetenswaardigheden en info over plaatsen die je passeert
  • Je ontdekt twee verschillende, toffe 3-sterrenhotels waar ook je hond welkom is
  • Alles is voor je geregeld: overnachtingen, uitgestippelde wandelingen, diners,... 

Fotoboek

Regio's

Ieper, wandelen

Ieper, wandelen

Ben je helemaal klaar voor een fantastische wandelvakantie in Ieper en Heuvelland? Begin dan je reservatie door de op jouw gewenste vertrekdag te klikken.

* Vervolgens word je gevraagd om je gegevens in te vullen, zowel voor jou als je eventuele medereiziger(s) (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres).
* Wil je een verzekering, dan vink je dat vakje aan.
* Aansluitend selecteer je het aantal 2- en 1-persoonskamers die je nodig hebt
* Wil je ons nog iets extra meedelen, bijvoorbeeld dat je een vegetarische maaltijd wilt, dan deel je dat mee in het vak Opmerking
* Tot slot klik je op Reserveer nu en dan komt je reservatie bij ons binnen
* Automatisch ontvang je dan een mail met de factuur en de betaalmogelijkheden: online betaling (Bancontact, Visa, Mastercard) of bankoverschrijving met gestructureerde mededeling
* Zodra je betaling binnen is, ontvang je een mail met nog wat extra informatie zoals het adres van het hotel waar je de eerste dag wordt verwacht.

€ 212 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 283 p.p. single

We doneren 1% van onze inkomsten aan ontwikkelingsorganisatie Cunina, in dit geval € 2,12 p.p. (2-persoonskamer) en € 2,83 (singlekamer).

BESCHIK JE OVER EEN TEGOEDBON VAN EEN GEANNULEERDE REIS, MAAK DAN GEEN NIEUWE ONLINE RESERVATIE AAN MAAR STUUR EEN MAIL OF BEL 014 75 71 16.

De dagen in het groen hieronder zijn de dagen dat je kunt vertrekken, ook al staat de volgende dag in het rood.

Beschikbaarheid & reservatie

Kies onderstaand de gewenste vertrekdatum:


Legende:
Beschikbaar:
Niet beschikbaar:

September 2021

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Reviews

Jos en Danielle (27/06/2021)

Wandelweekend Ieper was een voltreffer. Alles tot in de puntjes verzorgd. Prima ontbijt en 3-gangenmenu in beide hotels. Lunchpakketten ruim voldoende eten, zeker aan te raden . Mooie uitgestippelde wandelingen die zeer duidelijk waren en zodoende gemakkelijk te volgen.