6 Dolle dagen bij Vlamingen in het Tiroler Lechtal

Zo beleefde je het Tiroler Lechtal nog nooit. Aan de hand van een afvinklijst ga je op ontdekking in deze prachtige Oostenrijkse regio. Je rijdt zelf met de wagen en bij aankomst in het (Vlaamse) hotelletje ontvang je een Happy Weekends-mapje met een kant-en-klaar activiteitenprogramma. Dagelijks vink je 1 of meer activiteiten af. Heb je ze aan het einde van je vakantie allemaal (of het merendeel) volbracht, dan mag je zeggen dat je het Lechtal écht hebt bezocht.

Dit ga je ter plaatse allemaal doen:
+ Een wandeling met de passage over een 200m lange hangbrug en halfweg pauze in een prachtige berghut. Nog meer wandelen? We hebben nog wandelingen.
+ Een fietstocht van ruim 45 km door het adembenemende dal (zo goed als vlak fietsen)
+ Op pad met de Regiobus, een plezante belevenis
+ Een pint drinken in de hoogst gelegen brouwerij van Oostenrijk
+ De kabelbaan nemen met het meest spectaculaire uitzicht 
+ Een houtsnijschool bezoeken (lokale specialiteit)
+ Apfelstrudel eten waar die het lekkerst is
+ Kaas proeven bij de plaatselijke kaasmakerij
+ En nog veel meer

Wij zochten de beste adressen en mooiste wandelingen bij mekaar. Het is aan jou om ter plaatse alles te ontdekken. 

Logeren doe je bij Tina en Kris, een Vlaams koppel dat in augustus 2021 in het fotogenieke plaatsje Holzgau een mooi pension opende. Ze verwelkomen je in je eigen taal, da’s handig. En koken ’s avonds een lekker 3-gangenmenu voor je. Elke ochtend staat een vers ontbijt klaar. 

Het Tiroler Lechtal is populair bij Vlamingen en dat mag niet verwonderen. Vanuit de meeste Vlaamse steden ben je er na 800 km rijden, een dagreis dus, en je hoeft geen bergpas over. De snelweg brengt je tot in Reutte en vervolgens ga je het dal in. Het gebied telt meer uren zonneschijn dan veel andere Oostenrijkse streken en de natuur is er overweldigend.

Het Tiroler Lechtal strekt zich uit tussen Reutte en Warth in het noordwesten van Oostenrijk. Het gebied ontleent zijn naam aan de rivier Lech, die ontspringt in Voralberg en na 65 km Oostenrijk verlaat om in Duitsland verder te vloeien richting de Donau. In vergelijking met Vlaanderen is de streek amper bevolkt. Nog geen 5.000 mensen wonen er, verspreid over 14 gemeenten met Elbigenalp als belangrijkste oord (900 inwoners).

Onze basisvakantie bestaat uit 6 dagen/5 nachten. Dat betekent dat je vier volle dagen in het Lechtal doorbrengt. Liever langer? Dan boek je 1 of 2 nachten bij en maak je er 7 of 8 dolle dagen van.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Covid-19: je stelt je in regel met de coronaregels die op het moment van je reis gelden in Duitsland (doorreis) en Oostenrijk, denk aan een geldig Covid Safe Ticket.
 • Dit is een individuele vakantie die je reserveert tussen 15 mei en 30 september 2022. Je reist met je eigen auto. Dagelijks vertrek mogelijk. Check de beschikbaarheid onderaan deze pagina. Zeker in de vakantiemaanden verdient het aanbeveling tijdig te reserveren. 
 • Het basisarrangement omvat 6 dagen/5 nachten. Liever wat langer? Boek dan 1 of 2 nachten bij en maak er 7 of 8 dolle dagen van.
 • Bij aankomst ontvang je een Happy Weekends-activiteitenmap met kant-en-klare wandelingen/fietstocht, bezoeken, enz. Daarin zit ook de Lechtal Activ Card, waarmee je gratis de Regiobus neemt, gratis gebruikmaakt van een aantal zetelliften, kortingen krijgt bij een aantal atrracties, enz.
 • Je logeert in Holzgau in het prima pension van de Vlamingen Tina en Kris, die je graag ter plaatse verder wegwijs maken. Je beschikt over een kamer met eigen sanitair, handdoeken, doucheproducten en er is Wifi.
 • Huisdieren mogeljk in sommige kamers aan € 8/dag.
 • Je auto kan gratis op de parking. Neem je je fiets mee, dan kan die ’s nachts in de afgesloten stalling. Fietshuur ter plaatse mogelijk (per dag).
 • Om vanuit België tot in Holzgau te rijden, heb je geen autowegenvignet nodig wanneer je langs de kortste weg rijdt: in Füssen de grens over en dan via Reutte het Lechtal in.
 • Je gastheer en -vrouw koken ’s avonds voor je. Dus dat is ook al geregeld.

Dag 1

Inchecken vanaf 16 uur 
Tiroolse welkomstdrank
’s Avonds 3-gangenmenu

Dag 2 t.e.m. Dag 5

’s Morgens ontbijt
Je trekt er opuit om te gaan wandelen, fietsen, lekker eten en drinken, te bezoeken en te genieten. Dagelijks vink je 1 of meer activiteiten van je lijstje af.
’s Avonds 3-gangenmenu 

Dag 6

Na het ontbijt pak je in, bedank je Tina en Kris voor de onvergetelijke vakantie en vertrek je richting huis. Tenzij je 1 of 2 extra nachten reserveert.

Dit happy weekend is inclusief
 • 5 overnachtingen
 • 5x ontbijt
 • 5x 3-gangenmenu
 • Tiroolse welkomstdrank
 • Happy Weekends-map met kant-en-klaar activiteitenprogramma
 • Lechtal Activ Card
 • Toeristenbelasting

Prijzen: € 499 p.p. op een 2-persoonskamer
             € 624 p.p. single
Extra overnachting in halfpension: € 79 p.p. op een 2-persoonskamer; € 99 single

Niet inbegrepen
 • Reis heen en terug
 • Lunches (lunchpakket mogelijk)
 • Dranken
 • Verzekering annulatie en reisbijstand
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Je ontdekt op een bijzondere manier het Tiroler Lechtal
  • Je logeert bij Vlamingen, die je flink in de watten leggen
  • We zochten voor je de beste adressen en de verborgen parels van de streek
  • Zorg voor voldoende geheugen op je smartphone, want hier ga je heel veel foto’s maken

Fotoboek

Regio's

Lechtal

Lechtal

Ben je helemaal klaar voor een fantastische vakantie in het Tiroler Lechtal? Begin dan je reservatie door de op jouw gewenste vertrekdag te klikken.

* Vervolgens word je gevraagd om je gegevens in te vullen, zowel voor jou als je eventuele medereiziger(s) (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres).
* Wil je een verzekering, dan vink je dat vakje aan.
* Aansluitend selecteer je het aantal 2- en 1-persoonskamers die je nodig hebt
* Wil je ons nog iets extra meedelen, bijvoorbeeld dat je een vegetarische maaltijd wilt, dan deel je dat mee in het vak Opmerking
* Tot slot klik je op Reserveer nu en dan komt je reservatie bij ons binnen
* Automatisch ontvang je dan een mail met de factuur en de betaalmogelijkheden: online betaling (Bancontact, Visa, Mastercard) of bankoverschrijving met gestructureerde mededeling
* Reserveer je minder dan 30 dagen voor vertrek, dan betaal je meteen het volledige bedrag. Langer dan 30 dagen? Je betaalt eerst een voorschot van € 200 + eventuele verzekeringen en 30 dagen voor vertrek krijg je de saldofactuur.
* Zodra je laatste betaling binnen is, ontvang je een mail met nog extra informatie zoals het adres van het pension en de verdere info.

Prijzen: € 499 p.p. op een 2-persoonskamer
             € 624 p.p. single
Extra overnachting in halfpension: € 79 p.p. op een 2-persoonskamer; € 99 single

Verzekering annulatie: 4,5% van je reissom
Verzekering reisbijstand, lichamelijk letsel en bagage: € 6/dag
-> Verzekeringen zijn optioneel en enkel af te sluiten bij de reservatie

KAN JE VAKANTOE ALS GEVOLG VAN EEN REISVERBOD DOOR DE OVERHEID IN HET KADER VAN DE CORONAMAATREGELEN NIET DOORGAAN, DAN ANNULEREN WE GRATIS EN BETALEN WE DE REISSOM TERUG.

De dagen in het groen hieronder zijn de dagen dat je kunt vertrekken, ook al staat de volgende dag in het rood.

 

 

Beschikbaarheid & reservatie

Kies onderstaand de gewenste vertrekdatum:


Legende:
Beschikbaar:
Niet beschikbaar:

Juni 2022 volgende maand

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Reviews

stefaan geboers (16/06/2022)

We waren niet aan ons proefstuk toe met deze reis...Wel de eerste keer dat ik in tranen afscheid nam en 4 dagen later nog steeds wat heimwee heb...Wat een koppel, wat een betrokkenheid, wat een inzet...'s Ochtends steeds een gevarieerd vers ontbijt en 's avonds een heerlijk avondmaal (lustte of verdroeg je iets niet werd er met de glimlach iets anders voorzien!), een honesty bar die steeds rijkelijk gevuld was met allerlei koele dranken, ook koffie en thee was voorhanden...Elke dag hielpen Tina en Kris ons op pad, alles zorgvuldig in kaart gebracht waar en hoe we best parkeerden en aanvingen, ...Letterlijk niks was hen teveel , alles was voorhanden en je kon ook met elke vraag bij hen terecht! Het is een typisch Oostenrijks hotel waar we in een heerlijk zacht bed sliepen (op vraag met laminaat vanwege allergie!) en uitkeken op een prachtig stukje natuur, s'avonds volkomen rustig! Er was ook een aparte ruimte aan de inkom waar je je wandelschoenen, jassen en fietsen dadelijk kon wegbergen, plaats om je auto dichtbij het hotel te parkeren, dadelijk in het centrum ...Er is maar één woord voor...ONVERGETELIJK! Wij hebben beloofd dat we nog eens terug komen... Dankjewelletjes Tina en Kris ;)

Luc en Ingrid (28/05/2022)

Na een rustige rit in de late namiddag aangekomen in het Oostenrijkse Lechtal. Voor ons de eerste kennismaking, normaal is dit voor ons een 'transit' land op weg naar Italië. Wat was dit een ontdekking! Rustige omgeving, oneindige natuurpracht, vriendelijke mensen en lekker eten. We werden verwend door Tina en Kris met tips en het smakelijke eten deed de rest.
Wat kunnen we afvinken:
- Op twee wielen door het Lechtal: Ritje naar Lech, het mondaine ski-oord. Naar Bach voor een 'eiscoupe'....
- Een ferme bergwandeling: naar de Hangbrug in Holzgau en de Kasermandl Berghütte. 's Anderdaags toch ervaren dat ik geen 'berggeitje' ben....
- De Schnitzschule Geisler-Moroder bezocht tijdens de bergwandeling.
- Tiroolse specialiteit genuttigd: Afpelstrudel x4, Eiskreme, Tiroler Gröstl,...
- Bezoekje Imst via de Hahntennjoch
Kortom: Het Oostenrijkse Lechtal ervaren op culinair gebied en gevoeld (in de benen) van het wandelen en fietsen.