Tannheim Tiroler Express

vanaf € 779,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

Welkom aan boord van de Tannheim Tiroler Express. Drie keer in de zomer van 2023 rijden we met de autocar en fietsaanhangwagen in rechte lijn vanuit Vlaanderen/Nederland naar Tannheim in Tirol. Dit zijn de periodes, inderdaad: telkens van zondag tot vrijdag:
25 tot 30 juni 2023 (nog plaats voor 1 single)
9 tot 14 juli 2023

In het sympathieke bergdorp wacht je een voortreffelijk hotel en heerlijke maaltijden. En verder stel je zelf je programma samen. Het Tannheimerdal biedt je fantastische mogelijkheden om te fietsen of te wandelen. Sportieve fietsers kunnen met hun race-, gravelfiets of (elektrische) mountainbike hun hart volop ophalen. Zelfs zo goed als vlak fietsen met je gewone (e-)bike kan perfect. Niet alleen in het vlakke Tannheimerdal maar ook in het naburige Lechtal, waar we je naartoe brengen.

Je krijgt van ons suggesties en plannetjes om te wandelen en te fietsen. Ter plaatse is er Nederlandstalige assistentie. Voor fietsers organiseren we ter plaatse 3x bus- en fietsvervoer.

En we hebben nog een aantal extra’s voor je. Ter plaatse maak je gratis gebruik van 3 kabelbanen, stap je gratis op de wandelbus en maak je gratis gebruik van de wellness in het hotel.

Over het hotel gesproken. Het 3-sterren familiehotel bevindt zich in het centrum van Tannheim, dus ideaal om ’s avonds nog een dorpswandeling of terras te doen. In het hotelrestaurant staat elke avond een 4-gangenmenu voor je klaar. Verwacht geen superdeluxe hotel, maar eentje met een hart voor fietsers en wandelaars. Daar zitten we dus precies op onze plaats.

Meer lezen
Goed om te weten

Tannheim Tirol Express
+ We rijden vanuit Arendonk met een comfortabele autocar naar Tannheim in Tirol. Mits een toeslag kan ook je fiets mee in de fietsaanhangwagen.
+ We stoppen onderweg minimum 2x op een Duitse Raststätte voor toilet, een hapje te eten en de benen te strekken.
+ In het Tannheimer Tal zijn er uiteenlopende mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. We hebben fietsroutes en wandelingen en aan de hand van plannetjes en beschrijvingen doe je die op eigen initiatief en tempo. Het gaat dus om niet-begeleide tochten, maar de ervaring leert dat mensen die dat willen, graag bij mekaar aansluiten bij dit soort vakanties.
+ Ter plaatse is een Nederlandstalige regiospecialist bij wie je dagelijks terechtkunt voor vragen en verzoeken. 

Tannheim
+ Tannheim is de belangrijkste plaats in het Tannheimer Tal, in het noord-westen van Oostenrijk. Je proeft hier bij uitstek de Tiroolse sfeer, zowel figuurlijk als letterlijk.
+ Vanuit het centrum is het een mooie wandeling of fietstocht tot aan het binnenmeer Visalpsee. 
+ Tannheim voert de titel van mooiste hoogdal van Europa.
+ De lezers van het Duitse Wandermagazine verkozen het Tannheimer Tal in 2019 tot mooiste wandelgebied van Oostenrijk.
+ Tannheim ligt op 1.100m boven de zeespiegel

Het hotel
+ Ons hotel ligt in het centrum van Tannheim
+ Is een prima 3-sterrenhotel dat een hart heeft voor fietsers en wandelaars. Niet superdeluxe maar wel comfortabel en netjes.
+ Op je kamer beschik je over een aparte badkamer met douche/bad en toilet, radio, sateliettv, haardroger en de meeste kamers hebben een eigen balkon. Geen airco.
+ ’s Morgens staat een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar en ’s avonds kookt de chef met veelal lokale producten een 4-gangen keuzemenu, incl. saladebuffet
+ In heel het hotel is gratis wifi
+ Happy Weekends-gasten maken gratis gebruik van het wellnessgedeelte met sauna, stoomcabine en whirlpool. Gebruik van het solarium is tegen betaling
+ Je fiets kan in de afgesloten fietskelder
+ Gastentuin
+ Lift naar alle verdiepingen
+ Betalen in het hotel kan met je bankkaart (dranken)

Fietsen en wandelen
+ Zo goed als vlak fietsen kan in het Tannheimer Tal (35-tal km), naar het Duitse Füssen (40-tal km) en in het Lechtal van Steeg naar Reutte (50-tal km). Dat zijn in totaal 3 fietsdagen.
+ Door het Tanheimer Tal fiets je vanuit het hotel. Verder komt onze autocar je een keer oppikken in Füssen (je vertrekt bij het hotel) en ze brengt je naar Steeg om je op het einde van de middag weer in Reutte te komen oppikken (dwars door het Lechtal).
+ Vanuit Tannheim-centrum vertrekken verschillende wandelingen met diverse moeilijkheidsgraden. Minstens een even goed idee is om eerst de kabelbaan te nemen en boven je wandeling door de Alpenweiden te starten. Met je Tannheimer Tal-kaart maak je gratis gebruik van 3 liften en van de Regiobus, die veelvuldig door het dal rijdt.
+ Sportieve fietsers (racefiets, MTB, gravel) kunnen in de streek volop hun gangen gaan.

Documenten
+ Een geldige identiteitskaart
+ Munt in Oostenrijk: euro
+ Covid-19: op dit ogenblik zijn er geen beperkingen om naar Oostenrijk te reizen of terug te keren naar Nederland/België. Moest dit veranderen, dan stel je je in regel met de verplichtingen op het moment van vertrek (Covid Safe Ticket, negatieve PCR-test,...)

Annulatievoorwaarden
Bij een annulatie door de reiziger gelden volgende annulatievoorwaarden:
+ je annuleert meer dan 60 dagen voor vertrek: je voorschot wordt ingehouden en we sturen geen saldofactuur
+ je annuleert tussen 30 en 60 dagen voor vertrek: je ontvangt een terugbetaling van 50% van je saldofactuur
+ je annuleert tussen 29 en 20 dagen voor vertrek: je ontvangt een terugbetaling van 25 % van je saldofactuur
+ je annuleert minder dan 20 dagen voor vertrek: helaas kunnen we je geen terugbetaling meer doen

Bij een annulatie door Happy Weekends:
+ we betalen je alle betaalde reissommen terug

Je reservatie
+ Meteen na je reservatie ontvang je via mail een voorschotfactuur ter waarde van 100 euro + eventuele verzekeringen wanneer je die neemt, betaalbaar binnen de 7 dagen.
+ 30 dagen voor vertrek ontvang je via mail een factuur voor de betaling van het saldo. Ook die betaling verwachten we binnen de 7 dagen.
+ 10 dagen voor vertrek ontvang je een mail met de verdere informatie bij deze vakantie.

De dag voor vertrek
+ Moet je van verder komen en wil je in Arendonk opstappen, dan regelen we zo je wil een overnachting in een B&B op 4 km van de vertrekplaats. Prijs: € 90 voor een 2-persoonskamer incl. ontbijt en taksen. Laat dit weten bij je reservatie en we reserveren een kamer voor je. Afrekenen gebeurt rechtstreeks bij de B&B.

Zondag 25 juni, 9 juli 2023

6.30 uur: samenkomst bij onze autocarpartner Coach2Travel, De Brulen 47 in Arendonk, laden van de fietsen. Je auto kan op de afgesloten parking.
7 uur: vertrek
Enkele stops onderweg
Late namiddag/vooravond: aankomst in Tannheim + inchecken 
Aansluitend: 4-gangenmenu in het hotel

Maandag t.e.m. donderdag

’s Morgens ontbijt
Overdag keuzeprogramma met wandelingen en fietstochten. Afhankelijk van het weer spreken we ter plaatse af op welke dag er naar Füssen wordt gefietst (+ de autocar haalt je daar weer op) en op welke dag door het Lechtal (van Steeg naar Reutte, incl. bus- en fietsvervoer)
19 uur: 4-gangenmenu in het hotel

Vrijdag 30 juni, 14 juli 2023

7 uur ontbijt, kamers vrijmaken en terugkeer 
Aankomst in Arendonk in de vooravond

Dit happy weekend is inclusief
 • Vervoer heen en terug met de autocar
 • 5x overnachting
 • 5x ontbijtbuffet
 • 5x 4-gangenmenu
 • Programma met fietstochten en wandelingen
 • In het hotel: wifi, gebruik van de wellness
 • Nederlandstalig aanspreekpunt ter plaatse
 • Tannheimer Tal Card voor gratis gebruik van 3 kabelliften en de Regiobus
 • Verblijfstaksen
 • BTW
Niet inbegrepen
 • Fietsvervoer in de afgesloten fietsaanhangwagen (toeslag € 29/fiets)
 • Lunches (lunchpakket beschikbaar in het hotel)
 • Dranken
 • Toegangsgelden
 • Verzekering annulatie en reisbijstand
vanaf € 779,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Geniet 6 dagen van de Tiroolse berglucht
  • We brengen je rechtstreeks naar je vakantiebestemming
  • Je fiets kan mee in de fietsaanhangwagen
  • Nederlandstalige assistentie ter plaatse
  • Ideaal wanneer je er op je eentje op uit wil
  • Of je sluit aan bij de andere wandelaars/fietsers

Prijzen

€ 779 p.p. op een 2-persoonskamer
€ 839 p.p. op een singlekamer 

Fietsvervoer heen en terug: € 29 per fiets

Verzekering annulatie: 4,5% van de totale reissom
Verzekering reisbijstand, lichamelijk letsel en bagage: € 36 p.p.

Minimum 20 deelnemers

Betaling: bij je reservatie ontvang je een voorschotfactuur t.w.v. € 100 p.p. + eventuele verzekeringen. 30 dagen voor vertrek volgt de saldofactuur.

Happy Weekends donneert 1% van zijn inkomsten aan de ontwikkelingsorganisatie Cunina

Online reserveren: druk op 'Boek direct', vul je gegevens in en druk op Verzenden. Vervolgens ontvang je via mail een voorschotfactuur ter waarde van € 100 p.p. + eventuele verzekeringen. Je betaalt de factuur ofwel online (Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal), ofwel via bankoverschrijving. 30 dagen voor vertrek volgt de saldofactuur. Een 10-tal dagen voor vertrek ontvang je een mail met de verdere informatie. 

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Zondag 25 juni 2023
5 nachten
Vol Paul Huysmans € 779,00 Boek direct
Zondag 09 juli 2023
5 nachten
Vol Paul Huysmans € 779,00 Boek direct
Zondag 25 juni 2023
5 nachten Vol
Happy Host: Paul Huysmans
€ 779,00
Zondag 09 juli 2023
5 nachten Vol
Happy Host: Paul Huysmans
€ 779,00

Fotoboek

Locatie

Reviews

Jozef Nevelsteen (01/07/2023)

Alles was goed! Wat afwachtend vertrokken naar Arendonk want wij gaan meestal alleen op vakantie. Maar niet zelf moeten rijden , leek ons wel wat. Met zo'n prima chauffeur was de heen en terugreis ook genieten.
In Holzgau beleefden wij vier gezellige, sportieve, dolle dagen. Alles was prima geregeld : vanaf het ontbijt, wandelingen , fietstochten tot het avondmaal en après fiets (wandel) voor de liefhebbers tot middernacht. Ieder kon volgens eigen kunnen en interesse fietsen of wandelen. Het was een fantastische groep waar rang nog stand belang heeft maar vakantie, sporten en genieten hoogtij vieren. Dat is prima gelukt Bedankt Paul voor deze mooie beleving. Wij gaan nog mee met HAPPY WEEKENDS. Groetjes, Sien en Jozef

Walter Noels (01/07/2023)

Locatie en begeleiding !!!