Fietsen van hotel naar hotel: de Elf van Friesland

vanaf € 579,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

Van zondag 26 tot donderdag 30 mei 2024 beleef je het ultieme Friese Elfsteden-gevoel. Vanuit hotels in Bolsward en Leeuwarden nemen we je mee langs alle elf Friese steden. Fietsen doe je individueel aan de hand van onze routebeschrijvingen of je sluit aan bij andere deelnemers. Elke avond geeft onze happy host een briefing in het hotel. Wil je jezelf nog een mooie bonus cadeau doen, boek dan de extra overnachting en ga mee op het waddeneiland Ameland fietsen.

Een Elfstedentocht met de fiets is het avontuur dat je tijdens deze 5-daagse fietsvakantie beleeft. We bedachten een uitstekende formule waarbij je in hotels in Bolsward en Leeuwarden overnacht en maakten vervolgens routes die je langs alle elf steden brengen. Je bagage vervoeren we van Bolsward naar Leeuwarden en op de laatste dag weer terug. Lekker makkelijk, niet?

Ken je de Friese elfsteden? We zetten ze in de volgorde zoals jij ze afvinkt tijdens deze fietsvakantie: Sloten, Bolsward, Workum, Stavoren, Hindeloopen, Ijslt, Sneek, Leeuwarden, Dokkum, Franeker en Harlingen. 

Een voor een ademen ze gezelligheid en altijd is er wel water in de buurt met plezierboten die voorbij varen. Naar een terrasje bij het water is het nooit lang zoeken. Friesland is het ultieme fietsparadijs, zo laten we je ontdekken tijdens deze fietsvakantie.

Ter gelegenheid van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 werden in alle elf steden kunstwerken van internationale kunstenaars geïnstalleerd. 11Fountains heette het project. Het goede nieuws is dat die er nog altijd staan. Het spreekt voor zich dat we je de weg wijzen naar al deze kunstwerken, maar ook naar andere interessante plekken onderweg. Denk aan het Eerste Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen, het prachtige stadhuis van Franeker, het schaatsbruggetje van Giekerk en de vele street-art muurschilderingen in Leeuwarden. 

De hotels die we voor je selecteerden, zijn van een prima kwaliteit. Lekker dineren doe je elke avond in het hotelrestaurant, dus hiervoor hoef je niet meer buiten de deur.

In afwachting van een nieuwe Elfstedentocht over het ijs – de jongste dateert alweer van 1997 – is deze fietselfstedentocht het beste alternatief

Meer lezen
Goed om te weten

Het verloop 
+ Onze happy host verwelkomt je zondagvoormiddag 26 mei 2024 op een gratis parking in het plaatsje Balk (Zuid-Friesland). Van hieruit vertrek je voor een eerste lusvormige fietstocht van een 30-tal km langs het Elfstedenstadje Sloten. Na deze fietstocht kom je met de wagen door naar het hotel in Bolsward. 
+ De eerste twee nachten verblijven we in een hotel in Bolsward. Dinsdag fiets je naar Leeuwarden, waar het hotel voor de 2 volgende nachten zich bevindt, en brengen we je bagage achterna. Donderdag 30 mei fiets je weer terug naar Bolsward, waar al die tijd je auto blijft staan, en wordt je bagage weer teruggebracht.
+ Onze host blijft de hele periode aanwezig en geeft ’s avonds een briefing over de route van de dag nadien.
+ Dit is geen begeleide fietslvakantie. Je gaat op pad aan de hand van de routebeschrijvingen met plannetjes die je van ons krijgt. Uiteraard kan je samen fietsen met andere deelnemers. Dat moedigen we zelfs aan.
+ ’s Morgens en ’s avonds ontbijt en dineer je samen met de andere deelnemers. Dat is doorgaans heel gezellig.
+ 10 dagen voor het vertrek ontvang je een mail met alle praktische informatie met de adresgegevens van het hotel, waar parkeren, enz.

Je reis heen en terug
+ Je komt met eigen vervoer naar het vertrekpunt in Balk en brengt de fietsen mee. 
+ In Bolsward, waar ons eerste hotel zich bevindt, kunnen fietsen worden gehuurd. Meld bij je reservatie al wanneer je een huurfiets wilt zodat we deze voor je kunnen reserveren.
+ Gratis parking voor je auto op een openbare parking in de buurt van het hotel + gratis afgesloten fietsenstallingen in de 2 hotels
+ Reserveer je de aansluitende overnachting op 30 mei, dan vertrekken we 's morgens met de wagens naar de veerdienst in Holwerd. 31 mei late namiddag vertrek je dan van hieruit weer naar huis.

Het hotel
+ We logeren in twee prima driesterrenhotels. Het hotel in Bolsward ligt in het centrum, dat in Leeuwarden op fietsafstand van het centrum. 
+ Op je kamer: bureau, minibar, koffie- en theefaciliteiten (in Leeuwarden), haardroger en doucheproducten.
+ Het diner worden geserveerd in de hotelrestaurants.
+ Beide hotels beschikken over een afgesloten fietsenstalling.

Je bagage
+ Je mag per persoon 1 koffer van max. 18 kilo meegeven met het bagagevervoer.

De fietsroutes
+ Je fietst aan de hand van de beschrijvingen en plannetjes die je van ons krijgt. De routes lopen meestal via de fietsknooppunten zodat ze makkelijk te volgen zijn. We zorgen ook voor een GPS-bestand moest je dit willen.
+ Friesland is vlak, dus ook de fietstochten

Fietsdag op Ameland
+ Neem je op 30 mei 2024 de extra overnachting, dan rij je vrijdagmorgen 31 mei naar het veerpont in Holwerd (driekwartier rijden). Hier neem je de veerpont naar Ameland en dan fiets je nog een route van zo'n 40 km over het Waddeneiland. Op het einde van de middag keer je met de veerpont terug en eindigt hier de fietsvakantie.

Op een ander moment
+ Je kunt dit arrangement ook op een ander moment reserveren. Hou er rekening mee dat in de zomermaanden de prijzen van de hotels een stuk hoger liggen. Neem contact op voor meer informatie.

Documenten
+ Een geldige identiteitskaart
+ Munt: euro
+ Ten zeerste aanbevolen: Europese Ziekteverzekeringskaart van je ziekenfonds (of in de app van je ziekenfonds)

Annulatievoorwaarden
Bij een annulatie door de reiziger gelden volgende annulatievoorwaarden:
+ je annuleert meer dan 60 dagen voor vertrek: we houden een administratiekost van € 25 in en betalen je voorschot terug
+ je annuleert tussen 30 en 60 dagen voor vertrek: je ontvangt een terugbetaling van 50% van je saldofactuur
+ je annuleert tussen 29 en 20 dagen voor vertrek: je ontvangt een terugbetaling van 25 % van je saldofactuur
+ je annuleert minder dan 20 dagen voor vertrek: helaas kunnen we je geen terugbetaling meer doen

Bij een annulatie door Happy Weekends:
+ we betalen je alle betaalde reissommen terug

Je reservatie
+ Meteen na je reservatie ontvang je via mail een voorschotfactuur ter waarde van 200 euro + eventuele verzekeringen wanneer je die neemt, betaalbaar binnen de 7 dagen.
+ 60 dagen voor vertrek ontvang je via mail een factuur voor de betaling van het saldo. Ook die betaling verwachten we binnen de 7 dagen.
+ 10 dagen voor vertrek ontvang je een mail met de verdere informatie bij deze vakantie.

Zondag 26 mei 2024

+ Je wordt tussen 10.30 en 11.30 uur verwacht op een gratis parking in Balk. Onze happy host wacht je hier op. Van hieruit maak je een lusvormige fietstocht van zo'n 35 km met halfweg een bezoek aan Sloten (1)
+ Na je terugkeer rij je verder naar het hotel in Bolsward (2) (nog een half uur rijden)
+ Bij aankomst inchecken in je kamer
+ 19 uur: 3-gangenmenu in het hotelrestaurant in Bolsward

Maandag 27 mei 2024

+ ’s Morgens een lekker ontbijtbuffet
+ Voor vandaag staat al meteen de koninginnerit op het programma met nog eens 3 Friese steden: Workum (3), Hindeloopen (4) en Stavoren (5). Nadien fiets je opnieuw naar Bolsward. Reken op een afstand van zo’n 65 km.
+ 's Middags lunch en bezoek aan het Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen
+ 19 uur: 3-gangenmenu in het hotelrestaurant in Bolsward

Dinsdag 28 mei 2024

+ ’s Morgens ontbijt en nadien uitchecken. Je maakt je koffer en die wordt naar het hotel in Leeuwarden gebracht.
+ Zelf maak je een prachtige fietstocht via Ijlst (6), Sneek (7) naar Leeuwarden (8). Afstand: een 50-tal km
+ Late namiddag: aankomst bij het hotel en inchecken
+ 19 uur: 3-gangenmenu in het hotelrestaurant in Leeuwarden

Woensdag 29 mei 2024

+ ’s Morgens ontbijtbuffet
+ Vandaag staat het meest noordelijke Elfstedenstadje op het programma: Dokkum (9), een tocht van een 55-tal km langs het bekende plaatsje Bartlehiem en op je terugweg ligt het schaatsbruggetje van Giekerk.
+ ’s Avonds 3-gangenmenu in het hotelrestaurant in Leeuwarden

Donderdag 30 mei 2024

+ ’s Morgens ontbijtbuffet en nadien uitchecken. Je maakt je koffer en die wordt weer naar het hotel in Bolsward gebracht
+ Klaar voor je laatste Elfstedenstadjes? Spring dan maar op je zadel voor een tocht langs Franeker (10) en Harlingen (11). Afstand: 60-tal km
+ Bij je terugkeer einde programma, tenzij je de extra overnachting neemt

+ Bij extra overnachting: om 19 uur 3-gangenmenu

Vrijdag 31 mei 2024

+ 8 uur ontbijtbuffet + uitchecken
+ 9 uur: vertrek met de wagen naar de veerpontterminal in Holwerd (driekwartier rijden)
+ 10.30 uur: veerpont naar Ameland
+ 11.15 uur: aankomst op Ameland  en fietstocht van zo'n 40 km. 
+ 16 uur: terukeer met de ferry naar Holwerd en einde programma

Programma onderhevig aan wijzigingen

Dit happy weekend is inclusief
 • 4 overnachtingen in prima hotels
 • 4x uitgebreid ontbijt
 • 4x 3-gangendiner
 • 5 uitgewerkte fietsroutes
 • Bezoek en lunch in het Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen
 • Bagagetransport Bolsward – Leeuwarden en terug
 • Verblijfsbelasting
 • BTW
 • Neem je de extra overnachting op 30 mei, dan zijn inbegrepen: 3-gangenmenu, overnachting, ontbijt, het veerpont naar Ameland en terug inclusief je fiets (dranken en lunch niet)
Niet inbegrepen
 • Lunch behalve in het Friese Schaatsmuseum (op je routebeschrijving vind je suggesties voor stopplaatsen)
 • Dranken bij het diner
 • Veerpontjes
 • Verzekering annulatie (4,5% van de reissom) en reisbijstand (€ 6/dag)
 • Reis heen en terug
vanaf € 579,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Op 5 dagen fiets je langs alle Friese Elfsteden
  • Plaatselijke assistentie van onze happy host
  • Prima hotels met een lekkere keuken
  • Je fiets kan in de afgesloten fietsenstalling bij de hotels, da’s veilig
  • Je bagage wordt van hotel naar hotel gebracht: lekker makkelijk

Prijzen

€ 579 p.p. op een 2-persoonskamer volgeboekt
€ 699 p.p. single volgeboekt

Extra overnachting in Bolsward op 30 mei 2024 (incl. 3-gangenmenu, overnachting, ontbijt, veerpont Holwerd-Ameland heen en terug met je fiets)
€ 159 p.p. op een 2-persoonskamer volgeboekt
€ 194 p.p. single volgeboekt

We verwelkomen max. 30 fietsers, dus reserveer tijdig

Verzekering annulatie: 4,5% van de reissom met een minimum van € 15 p.p.
Verzekering reisbijstand, bagage en lichamelijk letsel: € 36 p.p.
-> Verzekeringen kunnen enkel worden afgesloten bij reservatie, later niet meer. De annulatieverzekering kan enkel worden afgesloten tot max. 30 dagen voor vertrek.

Happy Weekends donneert 1% van zijn inkomsten aan de ontwikkelingsorganisatie Cunina

Online reserveren: druk op 'Boek direct' bij de formule die je verkiest, vul je gegevens in en druk op Verzenden. Vervolgens ontvang je via mail een voorschotfactuur ter waarde van € 100 p.p. + eventuele verzekeringen. Je betaalt de factuur ofwel online (Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal), ofwel via bankoverschrijving. 60 dagen voor vertrek volgt de saldofactuur. Een 10-tal dagen voor vertrek ontvang je een mail met de verdere informatie. 

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Zondag 26 mei 2024
4 nachten
Vol Paul Huysmans € 579,00 Boek direct
Zondag 26 mei 2024
4 nachten Vol
Happy Host: Paul Huysmans
€ 579,00

Fotoboek

Locatie

Reviews

Jan Van Weereld (06/06/2024)

Organisatie was top!!!! voor ons mocht het hotel in Leeuwarden meer comfort bieden maar we beseffen ook dat het niet evident is, het eten was heel de vakantie lekker. M. V. G

Louis Van den Vonder (06/06/2024)

Een aanrader voor wie graag fietst op goede fietswegen en kan genieten van mooie vergezichten en lekker eet. En vriendelijke Nederlanders. En gezellige dorpjes. En een perfecte organisatie. Dank U wel HAPPY WEEKENDS.

Willy Oudermans (06/06/2024)

Heel mooie fietstochten leuke hotels en lekker eten en voor vragen stond Paul altijd klaar. Supervakantie.

Katja Verreyt (05/06/2024)

Was heel goed georganiseerd, enig minpuntje was het laat eten ‘s avonds

Ivo Van Olmen (05/06/2024)

Een super organisatie, voor herhaling vatbaar. Ondanks de allergie werd er zeer goed rekening mee gehouden ook door het hotelpersoneel waarvoor hartelijk dank

Christel Wens (02/06/2023)

De 3 laatste dagen hadden we prachtige kamers in het hotel! Het apart fietsen is beter dan in groep. Onderweg kom je dan es bekend volk tegen. S avonds samen eten is ook gezellig. Vooraf misschien heel duidelijk zeggen dat de knooppunten soms verstopt zijn. Het was top!

Raphaël Waeyaert (01/06/2023)

Hoewel we ons door omstandigheden moesten beperken tot maar 5 steden van de elf hebben we toch erg genoten van de 3 tochten die we maakten. De twee hotels en hun keuken waren zeker ok. Het gegidste bezoek aan Leeuwarden was een meerwaarde. Kortom HW, bravo voor de organisatie én info én service ter plekke van Paul.

Staf Van Herck (31/05/2023)

Heel goed georganiseerd. Eerste hotel iets minder maar zal wel op zijn Fries’ zijn. Een aanrader.

Leo Van den Brandt (30/05/2023)

Weer een reisje om van te snoepen. Goede hotels, zeer vriendelijk personeel, en een zeer goede begeleiding van Paul. Dus bedankt Happy Weekend team en deo zo verder!

Bernadette Segers (30/05/2023)

We zijn de Elfstedentocht gaan fietsen het waren heel mooie fietsroutes die we kregen elk op zijn eigen tempo op tijd eens stoppen voor een foto of een drankje en savonds lekker eten en dan nog een paar pintjes achteraf en een goed groepje. Het was super.