Fiets Citytrip Berlijn: Berlin by bike

vanaf € 690,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

Fietsen is de ideale manier om Berlijn te verkennen. De stad telt ongeveer 650 km fietspaden en toont daarmee dat tweewielers meer dan welkom zijn. 

Tijdens onze Fiets Citytrip Berlijn: Berlin by bike leiden we je langs bekende plekken en monumenten maar nemen we je ook mee naar onbekende plekken. Al zeggen we het zelf: dit is een zeer sjiek fietsprogramma. Ganz toll

Met een oppervlakte van bijna 900 vierkante kilometer en maar liefst 9 km tussen de Kurfürstendamm en de Kastanienallee, de 2 beroemdste winkelboulevards, biedt de stad wel enkele stevige uitdagingen voor bezoekers. En dan is de fiets het perfecte vervoermiddel

Op de fiets ervaar je letterlijk aan den lijve hoeveel groen er is. Meer dan een kwart van de oppervlakte wordt ingenomen door natuur, parken en water. De grote parken zijn een rustige en autovrije omgeving, ideaal om in te fietsen.

Nog een prachtig fietstraject is de rivier de Spree, die het centrum van Berlijn doorkruist. Ze stroomt onder meer langs de Berliner Dom, het Museuminsel en het 17deeeuwse kasteel Charlottenburg. Ook een fietstocht richting een van de meren buiten het stadscentrum is een gouden tip om water en de tweewieler te combineren.

Het bekendste hoofdstuk in de geschiedenis van Berlijn is de meer dan 40 jaar na de Tweede Wereldoorlog waarin de stad letterlijk in twee was gedeeld. Het oosten behoorde tot de DDR, het westen was een exclave van de Bundesrepublik Deutschland (BRD). De grens werd gevormd door de Berlijnse Muur. De Muur viel in november 1989, Duitsland werd herenigd in 1990.

Op enkele plaatsen zijn nog restanten te zien van de Muur, waaronder de meer dan 1 km lange en met graffiti bedekte East Side Gallery aan de oevers van de Spree in Friedrichshain. In het centrum van de stad wordt een 8 km lang traject van de Muur aangeduid met een dubbele rij kasseien. Fietsen en wandelen kan langs de Berliner Mauerweg, een traject van 40 km dat een 10-tal jaar geleden werd uitgestippeld.

Berlijn is ook een stad van bekende monumenten, denk aan de Brandenburger Tor, de Fernsehturm en de Reichstag. Die ontbreken uiteraard niet tijdens onze Citytrip Berlijn: Berlin by bike.

Overnachten doen we in een mooi en modern 4-sterrenhotel in de wijk Lichtenberg, in het oostelijk deel van het centrum. Het ontbijtbuffet is rijkelijk, het diner 's avonds prima. Je kamer is niet overdreven groot maar voorzien van alle comfort, incl. gratis wifi.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Covid-19: je stelt je in regel met de covidmaatregelen die gelden in Duitsland op het moment van deze reis (zoals bijv. een Covid Safe Ticket)
 • Beschikbare periodes: 27 tot 31 juli (21 tot 25 juli en van 11 tot 15 augustus 2022 zijn volgeboekt)
 • Het gaat om een begeleide fietsreis. Onze begeleider neemt je mee langs bekende monumenten, door autovrije parken, langs het water en naar verrassende adresjes, al dan niet met een terras.
 • We fietsen in groep met gewone fietsen en e-bikes en niet sneller dan 18 km/uur. In de binnenstad ligt dat zelfs een heel stuk lager. Tijdens de fietstochten draagt iedereen een Happy Weekends-fluovestje, dat je van ons ontvangt.
 • Grootte van de groep: max. 25 fietsers
 • Fietsen in Berlijn is zo goed als vlak. Moeilijkheidsgraag: eenvoudig.
 • Reisdocumenten: een geldige identiteitskaart
 • We gaan met de autocar (Comfort Klasse) inclusief onze fietsaanhanger Super Save. Je auto kan bij het vertrekpunt op een afgesloten parking
 • Je fiets overnacht in Berlijn in een afgesloten ruimte
 • Zelf overnachten we in een mooi 4-sterrenhotel in de wijk Lichtenberg, vlakbij het Tierpark Berlin en het Stazi-Museum. Metrohalte U5 (Tierpark) ligt vlakbij.
 • Slecht weer? Dan trekken we een regenpak aan. Is het echt te slecht, dan korten we de routes in voor zover mogelijk
 • WIL JE DEZE FIETS CITYTRIP OP EEN ANDER MOMENT FIETSEN MET MINSTENS 15 PERSONEN, BEL DAN 014 757116 OF MAIL info@happyweekends.be

Dag 1

6.30 uur: samenkomst bij onze autocarpartner Coach2Travel, De Brulen 47 in Arendonk: laden van de fietsen. 
7 uur: vertrek met onderweg (lunch)stops (ongeveer 700 km)
Tussen 16 en 17 uur: aankomst aan Tempelhof, een vroegere luchthaven in Berlijn. Uitladen van de fietsen. De laatste 20 km tot aan het hotel rijden we met de fiets. Meteen een eerste kennismaking met fietsen in Berlijn. De autocar rijdt met de bagage verder naar het hotel.
18-18.30 uur: inchecken
19 uur: diner in het hotelrestaurant

Dag 2

Vanaf 8 uur: ontbijt
9.30 uur: vertrek van de fietsroute Langs de Berlijnse Muur (37 km) met vertrek van aan het hotel. Vandaag fietsen we een groot deel langs het traject waar eertijds de muur stond die Oost en West verdeelde. We passeren langs Checkpont Charlie, de Potsdamer Platz, Brandenburger Tor, het Hauptbahnhof en nog vele andere bekende plekken. ’s Middags lunch in een Berlijnse bar.
17 uur: terugkeer in het hotel
19 uur: diner in het hotelrestaurant

Dag 3

Vanaf 8 uur: ontbijt
9.30 uur: vertrek van de fietsroute Naar Potsdam (50 km). We vertrekken vanuit het hotel en zetten koers richting de stad Potsdam, tegenwoordig de hoofdstad van de nieuwe deelstaat Brandenburg. We fietsen door het groen en langs de rivier Havel. Bestemming is het kasteel en de parken van Sanssouci, dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Lunch onderweg. De autocar komt ons in Potsdam weer ophalen.
19 uur: diner in het hotelrestaurant

Dag 4

Vanaf 8 uur: ontbijt
9.30 uur: vertrek van de fietsroute Langs de Spree (45 km). Opnieuw vanuit het hotel zoeken we de Spree op, de rivier die Berlijn doorkruist van Oost naar West. Langs de oevers is het heerlijk fietsen en de stroom brengt ons naar een aantal bekende plekken: de Reichstag, het kasteel Charlottenburg, Monument van de Holocaust, de Kurfurstendam, enz. ’s Middags lunch in een Berlijnse bar.
17 uur: terugkeer in het hotel
18.30 uur: diner
21.30 uur: fietstocht Berlin By Night (voor de liefhebbers). Voor deze laatste avond hebben we nog een extraatje in petto, namelijk een fietstocht wanneer de avond valt over de stad. De straat- en gebouwenverlichting en de lichtreclames floepen aan en je krijgt Berlijn op een heel andere manier te zien. 
23 uur: terugkeer in het hotel

Dag 5

Vanaf 8 uur: ontbijt + uitchecken
10 uur: vertrek met onderweg (lunch)stops
20 uur: verwachte terugkeer in Arendonk 

Programma onderhevig aan wijzigingen

Dit happy weekend is inclusief
 • 4x overnachting in een 4-sterrenhotel in centrum Berlijn (wijk Lichtenberg)
 • 4x ontbijtbuffet
 • 4x 3-gangenmenu
 • 3x lunch in een lokale horecazaak tijdens de fietstochten
 • Verblijfstaksen
 • Autocarvervoer heen en terug, incl. fietsvervoer
 • Happy Weekends-begeleiding tijdens 4 dagen fietsen en de avondrit
Niet inbegrepen
 • De lunch op de heen- en terugrit
 • Dranken bij het eten en onderweg
 • Eventuele toegangsgelden (Kasteel Sanssouci, Holocaust Museum,…)
 • Reis- en annulatieverzekering
vanaf € 690,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Mooie en veilige fietstochten langs bekende monumenten en onbekende plekken
  • Ontdek Berlijn op een heel andere manier van op de fiets
  • Alles is voor je geregeld: bus- en fietsvervoer, overnachting, lunchplekken, bezoeken,…
  • Je verblijft in een mooi 4-sterrenhotel met prima keuken

Prijzen

€ 690 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 775 p.p. single

Annulatieverzekering: 4,5% van de reissom
Reisverzekering: € 30 

Geen boekingskost!

Minimum 15 deelnemers, maximum 25 deelnemers per afreis

Online reserveren: druk op 'Boek direct', vul je gegevens in en druk op Verzenden. Wanneer je meer dan 1 maand voordien reserveert, ontvang je in eerste instantie een voorschotfactuur van 200 euro p.p. (+ verzekeringen wanneer je die neemt). Je betaalt de factuur ofwel online (Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal), ofwel via bankoverschrijving. 30 dagen voor vertrek ontvang je een factuur voor het saldo.

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Donderdag 21 juli 2022
4 nachten
Vol Nicky Kienen € 690,00 Boek direct
Donderdag 11 augustus 2022
4 nachten
Vol Nicky Kienen € 690,00 Boek direct
Woensdag 27 juli 2022
4 nachten
Beschikbaar Nicky Kienen € 690,00 Boek direct
Donderdag 21 juli 2022
4 nachten Vol
Happy Host: Nicky Kienen
€ 690,00
Donderdag 11 augustus 2022
4 nachten Vol
Happy Host: Nicky Kienen
€ 690,00
Woensdag 27 juli 2022
4 nachten Beschikbaar
Happy Host: Nicky Kienen
€ 690,00

Fotoboek

Locatie