Fiets Citytrip Berlijn: Berlin by bike

vanaf € 815,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

Fietsen is de ideale manier om Berlijn te verkennen. De stad telt ongeveer 650 km fietspaden en toont daarmee dat tweewielers meer dan welkom zijn. 

Tijdens onze Fiets Citytrip Berlijn: Berlin by bike leiden we je langs bekende plekken en monumenten maar nemen we je ook mee naar onbekende plekken. Al zeggen we het zelf: dit is een zeer sjiek fietsprogramma. Ganz toll

Met een oppervlakte van bijna 900 vierkante kilometer en maar liefst 9 km tussen de Kurfürstendamm en de Kastanienallee, de 2 beroemdste winkelboulevards, biedt de stad wel enkele stevige uitdagingen voor bezoekers. En dan is de fiets het perfecte vervoermiddel

Op de fiets ervaar je letterlijk aan den lijve hoeveel groen er is. Meer dan een kwart van de oppervlakte wordt ingenomen door natuur, parken en water. De grote parken zijn een rustige en autovrije omgeving, ideaal om in te fietsen.

Nog een prachtig fietstraject is de rivier de Spree, die het centrum van Berlijn doorkruist. Ze stroomt onder meer langs de Berliner Dom, het Museuminsel en het 17deeeuwse kasteel Charlottenburg. Ook een fietstocht richting een van de meren buiten het stadscentrum is een gouden tip om water en de tweewieler te combineren.

Het bekendste hoofdstuk in de geschiedenis van Berlijn is de meer dan 40 jaar na de Tweede Wereldoorlog waarin de stad letterlijk in twee was gedeeld. Het oosten behoorde tot de DDR, het westen was een exclave van de Bundesrepublik Deutschland (BRD). De grens werd gevormd door de Berlijnse Muur. De Muur viel in november 1989, Duitsland werd herenigd in 1990.

Op enkele plaatsen zijn nog restanten te zien van de Muur, waaronder de meer dan 1 km lange en met graffiti bedekte East Side Gallery aan de oevers van de Spree in Friedrichshain. In het centrum van de stad wordt een 8 km lang traject van de Muur aangeduid met een dubbele rij kasseien. Fietsen en wandelen kan langs de Berliner Mauerweg, een traject van 40 km dat een 10-tal jaar geleden werd uitgestippeld.

Berlijn is ook een stad van bekende monumenten, denk aan de Brandenburger Tor, de Fernsehturm en de Reichstag. Die ontbreken uiteraard niet tijdens onze Citytrip Berlijn: Berlin by bike.

Overnachten doen we in een mooi en modern 4-sterrenhotel in de wijk Lichtenberg, in het oostelijk deel van het centrum. Het ontbijtbuffet is rijkelijk, het diner 's avonds goed. Je kamer is niet overdreven groot maar voorzien van alle comfort, incl. gratis wifi.

Meer lezen
Goed om te weten

Periode

Van 9 tot 13 augustus 2024

Zo gaat het in zijn werk

+ We rijden met de autocar en de fietsen gaan mee in de fietsaanhangwagen. Vertrekken doen we bij onze autocarpartner Coach2Travel, De Brulen 47 in Arendonk (bij Turnhout). Je auto blijft gratis op de afgesloten parking.
+ De eerste dag rijden we tot de vroegere luchthaven Tempelhof en fietsen van hieruit verder naar het hotel. De laatste dag vertrekken we 's morgens bij het hotel en rijden van hieruit terug naar Arendonk.  

Fietsen

+ We fietsen dagelijks routes van een 50-tal 60 km die overwegend vlak zijn (moeilijkheidsgraad: makkelijk)
+ Ofwel fiets je mee met onze begeleider en blijf je bij deze groep. In dit geval wordt ook de lunchplek gereserveerd (ter plaatse af te rekenen) en die is dus ook georganiseerd.
+ Ofwel fiets je dagelijks de route individueel. Je ontvangt dan telkens een plannetje met toelichting en het GPS-bestand van de route zodat je zelf goed je weg kunt vinden. Je fietst dus aan je eigen snelheid, stopt waar en wanneer je wil. Sommigen vinden dit veiliger dan in groep fietsen of willen liever zelf bepalen waar ze stoppen. Fiets je individueel, dan bepaal je zelf waar en hoe je luncht.
+ Zowel de fietsers in groep als de individuele fietsers doen dagelijks hetzelfde fietsprogramma. Het bezoek aan de Reichstag is voor iedereen op hetzelfde moment.
+ 's Morgens en 's avonds ontbijt en dineert iedereen samen met de andere deelnemers. Dat is doorgaans zeer plezant.
+ Om deel te nemen aan onze fietsvakanties verwachten we dat je geregeld afstanden fietst van minimum 45 km. Dus dat je toch wel een geoefend fietser bent.
+ Een fietshelm is voor volwassenen niet verplicht in Duitsland, maar raden we ten zeerste aan.

Het hotel

+ We logeren in een 4-sterrenhotel in de wijk Lichtenberg, vlakbij het Tierpark Berlin. Metrohalte U5 (Tierpark) ligt vlakbij.
+ Op je kamer: eigen sanitair met doucheproducten en badlinnen, bureau, koelkastje, telefoon, tv-toestel,... Geen airco.
+ Je fiets overnacht in de fietsenstalling van het hotel of in de fietsaanhangwagen.
+ Het hotel beschikt over een restaurant, waar we de meeste avonden dineren.
+ Uitgebreid ontbijtbuffet 's morgens.

Documenten

+ Een geldige identiteitskaart. Deze moet je ook tonen bij het bezoek aan de Reichstag. Vermeld bij je reservatie je naam zoals die op je identiteitskaart staat.
+ Munt: euro
+ Ten zeerste aanbevolen: Europese Ziekteverzekeringskaart van je ziekenfonds (of in de app van je ziekenfonds)

Annulatievoorwaarden

Bij een annulatie door de reiziger gelden volgende annulatievoorwaarden:
+ je annuleert meer dan 60 dagen voor vertrek: je voorschot wordt ingehouden en we sturen geen saldofactuur
+ je annuleert tussen 30 en 60 dagen voor vertrek: je ontvangt een terugbetaling van 50% van je saldofactuur
+ je annuleert tussen 29 en 20 dagen voor vertrek: je ontvangt een terugbetaling van 25 % van je saldofactuur
+ je annuleert minder dan 20 dagen voor vertrek: helaas kunnen we je geen terugbetaling meer doen

Bij een annulatie door Happy Weekends:
+ we betalen je alle betaalde reissommen terug

Je reservatie

+ Meteen na je reservatie ontvang je via mail een voorschotfactuur ter waarde van 200 euro + eventuele verzekeringen wanneer je die neemt, betaalbaar binnen de 7 dagen.
+ 60 dagen voor vertrek ontvang je via mail een factuur voor de betaling van het saldo. Ook die betaling verwachten we binnen de 7 dagen.
+ 10 dagen voor vertrek ontvang je een mail met de verdere informatie bij deze vakantie.

Voorafgaande overnachting

Zoek je een slaapplaats voor een voorafgaande overnachting in de buurt van onze vertrekplaats in Arendonk, dan reserveren we voor je graag in een B&B in Arendonk waar ze een extra vroeg ontbijt serveren. Prijs: € 90 voor een 2-persoonskamer incl. ontbijt.

 

Vrijdag 9 augustus 2024

6.30 uur: samenkomst bij onze autocarpartner Coach2Travel, De Brulen 47 in Arendonk: laden van de fietsen. 
7 uur: vertrek met onderweg (lunch)stops (ongeveer 700 km)
Tussen 16 en 17 uur: aankomst aan Tempelhof, een vroegere luchthaven in Berlijn. Uitladen van de fietsen. De laatste 15 km tot aan het hotel rijden we met de fiets. Meteen een eerste kennismaking met fietsen in Berlijn. De autocar rijdt met de bagage verder naar het hotel.
18-18.30 uur: inchecken
19 uur: diner in het hotelrestaurant

Zaterdag 10 augustus 2024

Vanaf 7.30 uur: ontbijt
8.30 uur: vertrek voor de fietsroute Langs de Berlijnse Muur (37 km). De autocar brengt ons eerst een stuk weg. Vandaag fietsen we een groot deel langs het traject waar eertijds de muur stond die Oost en West verdeelde. We passeren langs Checkpont Charlie, de Potsdamer Platz met het Sony Center, Brandenburger Tor, het Holocaustmonument en nog vele andere bekende plekken.
17 uur: terugkeer in het hotel
19 uur: diner in het hotelrestaurant
Berlin by night: Voor wie interesse heeft nemen we in de buurt van het hotel de metro naar het centrum en maken we tijdens een korte wandelingen kennis met het bijzondere Berlin by night. 's Avonds zijn heel wat gebouwen op een hele fraaie manier verlicht.

Zondag 11 augustus 2024

Vanaf 7.30 uur: ontbijt
8.30 uur: vertrek van de fietsroute Naar Potsdam (50 km), maar de autocar brengt ons al een stuk op weg. De stad Potsdam is tegenwoordig de hoofdstad van de nieuwe deelstaat Brandenburg. We fietsen door het groen en langs de rivier Havel. Bestemming is het kasteel en de parken van Sanssouci, dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. De autocar komt ons in Potsdam weer ophalen.
19 uur: diner in een restaurant in de buurt van het hotel

Maandag 12 augustus 2024

Vanaf 7.30 uur: ontbijt
8.30 uur: vertrek van de fietsroute Langs de Spree en het centrum van Berlijn (45 km). Vanuit het hotel zoeken we de Spree op, de rivier die Berlijn doorkruist van Oost naar West. Langs de oevers is het heerlijk fietsen en de stroom brengt ons naar een aantal bekende plekken zoals de Reichstag. Deze bezoeken we boven heb je een prachtig uitzicht over de stad. 
17 uur: terugkeer in het hotel
19 uur: diner

Dinsdag 13 augustus 2024

Vanaf 7 uur: ontbijt + uitchecken
8 uur: vertrek met onderweg (lunch)stops
In de vooravond terugkeer in Arendonk 

Programma onderhevig aan wijzigingen

Dit happy weekend is inclusief
 • 4x overnachting in een 4-sterrenhotel in centrum Berlijn (wijk Lichtenberg)
 • 4x ontbijtbuffet
 • 4x 3-gangenmenu
 • Verblijfstaksen
 • Autocarvervoer heen en terug, incl. fietsvervoer
 • Happy Weekends-begeleiding tijdens 4 dagen fietsen en Berlin by Night
Niet inbegrepen
 • Lunches
 • Dranken bij het eten en onderweg
 • Metroticket voor Berlin by night 
 • Eventuele toegangsgelden (Kasteel Sanssouci, Holocaust Museum,…)
 • Reis- en annulatieverzekering
vanaf € 815,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Mooie en veilige fietstochten langs bekende monumenten en onbekende plekken
  • Ontdek Berlijn op een heel andere manier van op de fiets
  • Alles is voor je geregeld: bus- en fietsvervoer, overnachting, bezoeken,…
  • Bezoek aan de Reichstag, het Duitse parlement

Prijzen

€ 815 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 935 p.p. single
-> update 8/5/2024: nog 6 plaatsen

Annulatieverzekering: 4,5% van de reissom
Reisverzekering: € 30 

Geen boekingskost!

Happy Weekends doneert 1% van zijn inkomsten aan ontwikkelingsorganisatie Cunina

Online reserveren: druk op 'Boek direct', vul je gegevens in en druk op Verzenden. Wanneer je meer dan 1 maand voordien reserveert, ontvang je in eerste instantie een voorschotfactuur van 200 euro p.p. (+ verzekeringen wanneer je die neemt). Je betaalt de factuur ofwel online (Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal), ofwel via bankoverschrijving. 60 dagen voor vertrek ontvang je een factuur voor het saldo.

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Vrijdag 09 augustus 2024
4 nachten
Beschikbaar Nicky Kienen € 815,00 Boek direct
Vrijdag 09 augustus 2024
4 nachten Beschikbaar
Happy Host: Nicky Kienen
€ 815,00

Fotoboek

Locatie

Reviews

Etienne Valcke (07/09/2023)

Voor ons was het een geslaagde reis mooie stad daar houden wij van zo wel van het oude als het nieuwe gedeelte. Ook een goede heen en terugreis met goede bestuurder, en een goede reisleidster . Ook hebben we vernomen dat er een reis naar Denemarken volgend jaar zou komen wild u ons dat zo vlug mogelijk laten geworden. Dank bij voorbaat.

Dianne LEMMENS (31/08/2023)

Het was een leuke kennismaking met Berlijn! Fijne gids. Met een groep van 26 personen is het in Berlijn stad niet zo gemakkelijk om samen te blijven door de vele verkeerslichten.
Misschien opsplitsen in 2 groepjes (minder op elkaar wachten).

christine van der Meer (30/08/2023)

Was een prachtig verlof. Heel veel gezien. Aangenaam hotel. Heel goede chauffeur en super toffe gids. Groep voor te fietsen zeker groot genoeg. Is voor herhaling vatbaar.