Bierfietsweekend Westhoek met live hopoogst

vanaf € 319,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

Dit Bierfietsweekend wordt een weekend vol authentieke bierervaringen in en rond Poperinge. Je maakt live de hopoogst mee, dineert op een exclusieve locatie, nl. in de nieuwe Bar Bernard van de Sint-Bernardusbrouwerij in Watou. Je drinkt de wereldberoemde trappist van Westvleteren en je gaat heerlijk fietsen in de Westhoek. Van 6 tot 8 september 2024. Maximum 40 gasten. 

Ooit was de streek rond Poperinge een belangrijk productiegebied van hop. Hoppeland werd de regio ook wel genoemd. Door de concurrentie uit het buitenland is de hopteelt grotendeels verdwenen, maar onder impuls van jonge hopboeren als Bart en Annebel is die in ons land aan een revival bezig. Tijdens het Bierfietsweekend gaan we bij hen op bezoek voor een kennismaking met hun bijzondere landbouwbedrijf, tonen ze hoe hop wordt geoogst en nadien verwerkt en schuiven we bij hen aan voor een boerenlunch.

We hebben nog meer bijzonderheden. De tweede avond reserveren we tafeltjes in Bar Bernard, de nieuwe rooftopbar met prachtig uitzicht over de omgeving van brouwerij Sint-Bernardus in Watou. We bestellen een mooi menu waarin uiteraard hun eigen bieren (Sint-Bernardus Prior 8, Tripel, Abt 12) een hoofdrol spelen. Niemand hoeft bob te zijn, want de autocar brengt ons heen en terug.

Op je laatste dag loopt de Knooppunter-fietsroute langs de abdij van Westvleteren, waar we in de aanpalende horecazaak je lunch reserveren. Uiteraard kun je er proeven van hun  trappist. Bierkenners weten dat hun Westvleteren 12 enkele keren werd uitgeroepen tot het beste bier ter wereld.

Drie dagen hebben we prachtige fietstochten, die je op eigen tempo fietst aan de hand van de routebeschijving. De routes zijn 50, 53 en 57 km.

Verwelkomen doen we je in een prima 3-sterrenhotel aan de rand van Ieper, waar 's morgens een uitgebreid ontbijtbuffet wordt geserveerd en de eerste avond een 3-gangenmenu. Op je kamer: gratis wifi, koffie- en theefaciliteiten, aparte badkamer met doucheproducten, goede bedden,... Je auto staat gratis op de parking, je fiets 's nachts in de afgesloten stalling.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Dit Bierfietsweekend Westhoek wordt georganiseerd van 6 tot 8 september 2024. Max. 40 deelnemers.
 • Je komt met eigen vervoer naar het hotel en brengt je fietsen mee. Lukt dit niet, dan regelen we een huurfiets (gewone of e-bike). Vraag ernaar bij je reservatie.
 • In welk hotel in Ieper we verblijven, verneem je in de praktische info die je 10 dagen voor vertrek krijgt doorgemaild. Zo voorkomen we dat er gasten toekomen die niet hebben gereserveerd.
 • De fietsroutes (48, 50 en 53 km) vertrekken vanuit het hotel. De fietsroute op de tweede dag brengt je naar de hopboer, waar je om 12 uur wordt verwacht voor de gezamenlijke lunch en rondleiding. De laatste dag gaat de route naar de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren, waar 's middags een lunch voor je klaarstaat. Je fietst individueel aan de hand van de Knooppunter-routebeschrijving.
 • De eerste avond dineren we in het hotel (3-gangenmenu), de tweede in Bar Bernard in Watou. Vanuit het hotel organiseren we autocarvervoer heen en terug. Glaasje op, laat je rijden weet je wel. Vanuit het hotel is het zo'n 20 minuten rijden tot bij Bar Bernard. 
 • Kan je er de eerste dag nog niet zijn in de loop van de ochtend, dan sluit je later op de dag aan.
 • Betaling: meteen na je reservatie ontvang je een voorschotfactuur ter waarde van € 100, die te betalen is binnen de 7 dagen. 30 dagen voor het vertrek volgt de saldofactuur.
 • Een week voor je vertrek ontvang je een mail met alle bijkomende informatie.

Vrijdag 6 september 2024

+ Tussen 10 en 11 uur: aankomst in het hotel in Ieper en verwelkoming door Happy Weekends
+ Uitleg bij de fietsroute + vertrek. De route van 48 km brengt je langs de Menenpoort en door het centrum van Ieper via de Dikkebusvijver naar het Provinciaal Domein Palingbeek in Zillebeke. Verder langs Hill 60 en de Caterpillar Crater naar Tyne Cot Military Cemetery, de grootste militaire begraafplaats van Groot-Brittannië ter wereld.
+ Kamer beschikbaar vanaf 15 uur
+ 's avonds 3-gangenmenu in het hotelrestaurant. Tip: dineer vanaf 18 uur en vertrek tegen 19.15 uur naar de Menenpoort voor het bijwonen van The Last Post om 20 uur.

Zaterdag 7 september 2024

+ Vanaf 8 uur ontbijt
+ Aansluitend vertrek van de fietsroute (50 km), die je richting Poperinge brengt.
+ 12 uur: ontvangst bij de hopteler + lunch
+ 13 uur: start van de rondleiding incl. het live meemaken van de hopoogst
+ 14 uur: verderzetting van de fietstocht en terugkeer in het hotel
+ 18.30 uur: vertrek met de autocar naar Bar Bernard in Watou voor het diner
+ 19 uur: diner bij Bar Bernard
+ 22.30 uur: terugkeer naar het hotel

Zondag 8 september 2024

+ Vanaf 8 uur ontbijt + uitchecken
+ Aansluitend vertrek van de fietsroute (53 km) die je door typische dorpen en het open landschap van de Westhoek brengt. In de voormiddag passeer je de Duitse militaire begraafplaats van Langemark.
+ 's Middags lunchgerecht in In de Vrede, de horecazaak bij de abdij van Westvleteren.
+ Late namiddag: terugkeer in het hotel en einde programma 

Dit happy weekend is inclusief
 • 2 overnachtingen in een prima 3-sterrenhotel In Ieper
 • 2x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 1x 3-gangenmenu in het hotelrestaurant, excl. dranken
 • Rondleiding + demonstratie oogst bij de hopteler incl. lunch: boere stutte met paté van het huis en lokale kaas à volonté, water en koffie, 1 Saison Lokaal (33 cl) of appelsap
 • Diner in Bar Bernard (Sint-Bernadusbrouwerij Watou): aperitief, uitgebreide hapjesplank met kazen en fijne vleeswaren, hoofdgerecht keuze stoofvlees of kabeljauw incl. drankenarrangement t.e.m. de koffie (bieren + waters).
 • Lunchgerecht bij de abdij in Westvleteren
 • Verblijfstaksen
 • Parking bij het hotel + fietsenstalling
 • Happy Weekends-begeleiding
Niet inbegrepen
 • Lunch de eerste dag (breng van thuis mee of doe onderweg een terrasje)
 • De dranken in het hotel + bij de lunch in Westvleteren
 • Verzekering annulatie + reisbijstand
vanaf € 319,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Een unieke gelegenheid om van nabij de hopoogst mee te maken
  • Ontdek de verschillende hopsoorten en hoe die bieren andere smaken geven
  • Heerlijk diner in Bar Bernard op een exclusieve locatie
  • De regio rond Ieper en Poperinge is een prachtige fietsstreek

Prijzen

€ 319 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 371 single

Annulatieverzekering: 4,5% van de reissom met een minimum van € 15
Reisverzekering: € 6/dag

Geen boekingskost!

Minimum 25 deelnemers, maximum 40 deelnemers

Happy Weekends doneert 1% van zijn inkomsten aan ontwikkelingsorganisatie Cunina.

Wil je dit fietsarrangement met minstens 15p. op een ander moment beleven, neem dan contact op.

Online reserveren: druk op 'Boek direct' bij de formule die je verkiest, vul je gegevens in en druk op Verzenden. Vervolgens ontvang je via mail een voorschotfactuur ter waarde van € 100 p.p. + eventuele verzekeringen. Je betaalt de factuur ofwel online (Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal), ofwel via bankoverschrijving. 30 dagen voor vertrek volgt de saldofactuur. Een 10-tal dagen voor vertrek ontvang je een mail met de verdere informatie. 

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Vrijdag 06 september 2024
2 nachten
Beschikbaar Paul Huysmans € 319,00 Boek direct
Vrijdag 06 september 2024
2 nachten Beschikbaar
Happy Host: Paul Huysmans
€ 319,00

Fotoboek

Locatie

Reviews

Agnes Geijsbregts (10/10/2023)

goed hotel ,goed gelegen goed georganiseerd

Marijke Delrue (22/09/2023)

Het was super. We gaan in februari mee naar Lanzarote, hopelijk is het even leuk.
Groetjes, Marijke en Didier

Leo Van den Brandt (19/09/2023)

Als het hotel langs het knoopputen route ligt , is het wel gemakkelijker. Voor de rest was het weer dik in orde en een leuke variatie in de dagindeling. Proficiat aan het Happy Weekends team .

Martin Poesen (18/09/2023)

Goed uitgewerkte reis. Voor herhaling vatbaar.

Danny Verplancken (18/09/2023)

Het Bierfietsweekend Westhoek was heel leuk ! Op eigen tempo kunnen fietsen vinden wij belangrijk. Het bezoek aan het Hopbedrijf Belhop was leerrijk. Het was een aangename groep !

Magda Hus (18/09/2023)

Heel interssant bij de hopboer en goed biertje.
 

Ronald De Keyzer (17/09/2023)

Alles was goed de ontvangst de activiteiten de fietstochten het hotel: zeer enthousiast

gisela Rottiers (17/09/2023)

Wij hebben een super fijn fietsweekend gehad

José Barreiro (17/09/2023)

Voor ons was alles super goed, Geen opmerking zal het iedereen aanraden top ,

Myriam De Becker (02/10/2022)

Goed georganiseerd, een goed evenwicht tussen groepsactiviteit en individuele reis. Bij de beschrijving van de knooppunterroute zou een beetje informatie over wat er te zien is of er in een dorp al dan niet een winkel, café aanwezig is. Als het kan de route ook voor gps aan de deelnemers ter beschikking stellen.

karina d'haeseleer (28/09/2022)

Heel fijne driedaagse gehad. goed georganiseerd, goed hotel. Een enkel minpuntje: op de laatste fietstocht waren er niet echt bezienswaardigheden, maar ik begrijp dit wel aangezien jullie ons naar de abdij lieten fietsen.

Marc van Vooren (27/09/2022)

Het was een zeer geslaagd weekend. Alles was zeer goed georganiseerd met een zeer leerrijk bezoek aan de hopeboer en lekker eten en drank in Bar Bernard.

Pierre De Wandeler (27/09/2022)

Was voor ons de eerste keer dat we aan een fietsevenement hebben deelgenomen van Happy Weekends. Dit is ons zeer goed bevallen dat we besloten hebben om volgend jaar bij meerdere evenementen deel te nemen aan de uitstappen. Dus wie zien we volgend jaar terug. Doe zo verder!

Luc Klaasen (27/09/2022)

Verzorgd hotel, mooie fietsroutes, alleen spijtig dat we geen brouwerij bezocht hebben. De hopboerderij was zeer interessant en een lekkere lunch!

gaby simoens (27/09/2022)

hey, we hebben ervan genoten!

René De Kort (27/09/2022)

Ik kan maar 1 ding zeggen: het was een prima weekend. Alles tiptop geregeld, goed eten en drinken, mooie fietstochten en een zeer goede uitleg door Annabel op de hopboerderij. We hebben iets bijgeleerd.

Robert Lambrechts (21/09/2022)

Hotel, mooie fietstour, goed bewegwijzerd door de Knooppunter, aanbod in rooftopbar waren zeker om van te genieten voor deze korte vakantie!

Guido Willems (20/09/2022)

Top: bezoek hopboerderij en uitleg ter plaatse, diner bij Bernard, fietsroutes en het weer
Kan beter: diner in hotel (eten was wat minder, wijn geen keuze en was slecht) en aansluitende cash afrekening van de dranken, timing bezoek van de last post na het diner (timing was te krap)
 

Patrick DE SERANNO (19/09/2022)

Prijs kwaliteit dik in orde. Correcte organisatie. Interessante bezoeken gedaan .

Marc Van leekwyck (19/09/2022)

Voor ons was het de eerste keer dat we dit deden en we vonden het heel goed van organisatie ook wat betreft het hotel het is voor herhaling vatbaar misschien tot volgend jaar

Bernadette Segers (19/09/2022)

We zijn heel tevreden over het Bierfietsweekend, heel goed georganiseerd, heel lekker eten en dan bij bar Bernard ook heel lekker gegeten. Het was super, voor herhaling vatbaar
Bernadette

Verdonck-Lemmens (19/09/2022)

Het eerste bierweekend was een topper. Goed hotel, lekker gegeten, overal trouwens. Goede fietsroutes elke dag , smaakt naar nog meer van dat.

Christa Verstraete (19/09/2022)

Waren zeer tevreden over onze driedaagse

Catherine De Wilde (19/09/2022)

1. combinatie fietsen/ cultuur/natuur/ toffe lunches , zeer goed idee. Het is niet altijd fietsen, fietsen, fietsen.......
2. mooie locaties zoals in Watou in Bar Bernard, dit was super en bovenop verfijnd eten.
3. liever verfijnd eten en dan minder uitgebreid.
4. keuze hotels zijn altijd ok

Guido Peeters (19/09/2022)

Top-weekend! Varkenshaasje was wa zout, en choco-mousse lust ik niet…

Harrie Leemans (19/09/2022)

Alles was goed het hotel het eten en de fiets tochten waren goed uitgezet ook de bijzondere bezienswaardigheden Harrie & Marjan uit Nederland

Bernadette Segers (19/09/2022)

We zijn heel tevreden over het Bierfietsweekend: heel goed georganiseerd heel lekker eten en dan bij bar Bernard ook heel lekker gegeten het was super voor herhaling vatbaar
Bernadette

Liliane en Paul (29/09/2021)

Een prima Happy Weekends weekend trip in Ieper/Poperinge. Perfecte organisatie, uitstekend hotel, mooie fietstochten en goed gezelschap. Uitstekend idee om busrit naar restaurant te organiseren. Alles voor herhaling vatbaar.

Stymans Johan en Marleen (28/09/2021)

Wij hebben een fantastisch weekend gehad in Ieper, andere mensen leren kennen en een heel goed hotel en heel lekker eten en drinken. Ook nog heel mooie fietstochten in groep gedaan. Chapeau voor Happy Weekends onder naam van Paul, bedankt en groetjes