Met deze fietsband rij je nooit meer lek.

14 maart 2016

Daar sta je dan. Midden de velden, het bos of de duinen. Een lekke band. Dé verschrikking – nu ja – voor elke fietser. Dat is weldra verleden tijd als het aan Sven Wilms ligt. Ik kwam deze jonge Kempense ondernemer onlangs tegen op een workshop over creatief ondernemen en hij vertelde me dat hij de licentie had verworven voor de Benelux en Frankrijk voor fietsbanden die nooit meer lek gaan. 

De banden zijn ontwikkeld in Groot-Brittannië en luisteren naar de naam Tannus. “We hebben ze zelf een halfjaar getest en ze doen wat ze beloven: niet stuk gaan”, vertelde Sven. Geen binnen- en buitenband meer maar een band met een volle kern, gemaakt uit een speciale kunststof. “Ik ga geregeld naar beurzen in het buitenland en daar ben ik de ontwikkelaars van de Tannus-band tegengekomen”, vertrouwde Sven me toe. “Ik zag er direct een markt in en heb geen moment getwijfeld om de banden grondig uit te testen. En vervolgens de licentie te nemen.”

Er bestaan zowel Tannus-banden voor de gewone fiets, de e-bike als de racefiets. Sven droomt ervan om een professionele wielerploeg met deze banden te zien rondrijden. “De banden hebben een extra rolweerstand van 2%, maar daartegenover staat dat de renner zich niet meer moet bekommeren om een lekke band. En dat geeft natuurlijk een mentaal voordeel.”

Het bedrijfje van Sven Wilms start weldra met de verkoop via een online shop en via fietsenwinkels. De prijs voor een band schommelt tussen de € 69,99 en € 79,99. De fabrikant geeft een lekvrij-garantie voor 15.000 km.

 

Deel dit bericht