Hobokense Polderwandeling is de Wandeling van het Jaar

19 augustus 2016

Mooie wandelingen, daar hebben we een zwak voor. Toerisme Provincie Antwerpen ook. Zij gaan elk jaar op zoek naar de mooiste wandeling in de provincie en die mag dan een jaar lang de titel dragen van Wandeling van het Jaar. Dit jaar gaat de trofee naar de Hobokense Polderwandeling.

Voor de verkiezing brachten 5.000 wandelaars hun stem uit. De Hobokense Polderwandeling in Antwerpen haalde het voor de wandelingen in Arendonk, Dessel, Hoogstraten en Laakdal. Initiatiefnemer krijgt als beloning 1.000 euro.

De Hobokense Polder vormt een ongerepte en rustgevende oase, vlak bij de stad. In een Scheldebocht vlak bij de stad vind je een heerlijke brok groen. Natuurpunt laat er de natuur zo veel mogelijk zijn gang gaan. Dat resulteert in een gevarieerd landschap – van grasland over moeras tot bos – en maar liefst 500 verschillende planten. Een vlonderpad helpt je om natte stroken te overbruggen. De grazende gallowayrunderen maken het plaatje compleet.

De wandeling start aan de Schroeilaan in Hoboken-Antwerpen, bij het infobord in de buurt van station Hoboken-Polder. Onderweg volg je de witte wegwijzers met het logo van A.S. Adventure. De wandeling is 7,5 km lang en volledig onverhard. Je kunt ze op diverse plaatsen inkorten. In een natte periode liggen sommige stroken er drassig bij. Trek waterdichte wandelschoenen of laarzen aan. Honden aan de leiband zijn welkom.

Foto: Toerisme Provincie Antwerpen

Deel dit bericht