Hartverwarmend wandelen in de Waldeifel

Wandelaars op zoek naar rust in een nog nagenoeg ongerepte natuur komen in de Duitse Eifel volop aan hun trekken. Geklemd tussen de Vulkaneifel in het noorden en de Zuid-Eifel in – nu ja – het zuiden, ligt de Waldeifel, een prachtig wandelgebied met uitgestrekte bossen, bergen en schilderachtige dalen.

Wij nodigen je uit voor wandelingen door deze prachtige streek met zijn vele historische bezienswaardigheden en verhalen. Ervaar van dichtbij wat de keurvorst van Trier met de roversbaron Kuno von Malberg en de cisterciënzernonnen te maken had. En hoe jaren geleden in de Eifel houtskool werd gemaakt.

Logeren doe je in een gezellig familiehotel in Gransdorf, makkelijk bereikbaar via de snelweg A60 (Belgische grens – Wittlich). ’s Avonds staat hier een heerlijk 3-gangenmenu voor je klaar. Op de eerste avond word je welkom geheten met een glas Sekt (Duitse schuimwijn). 

De wandelingen (14 km en 2x 16 km) starten in de directe omgeving van het hotel. Voor onderweg krijg je de tweede en derde dag een lunchpakket mee. We hebben nog een schitterende bonuswandeling van 11 km in de Vulkaaneifel. Het vertrekpunt ligt dan op een half uurtje rijden van het hotel (bij Daun). Een reden om nog een extra nacht te boeken. 

Wedden dat je het warm krijgt? Niet alleen van de inspanning tijdens het wandelen maar ook van de natuurpracht onderweg. En van de gezelligheid in je hotel.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Dit wandelarrangement is te boeken van 10 november 2022 tot 15 mei 2023 op basis van beschikbaarheid in het hotel (zie rooster onderaan). Staat een dag in het groen, dan kan je die dag vertrekken, ook al staat de volgende dag in het rood. 
 • Bij aankomst in het hotel ontvang je een mapje met vier Happy Weekends-wandelingen (Nederlandstalige beschrijving uiteraard). Drie daarvan vertrekken op maximum een kwartier rijden van het hotel. De vierde is een hele mooie van 11 km langs drie vulkaanmeren in de buurt van Daun, op een half uurtje rijden. Je krijgt een routebeschrijving en de wandelingen zijn onderweg afgepijld.
 • Het wandelniveau is gemiddeld. Hou rekening met zo’n 500 hoogtemeters per wandeling. De Eifel is nu eenmaal niet vlak. Bij elke wandeling hoort minstens 1 horecazaak, ofwel bij het begin- en eindpunt, ofwel onderweg.
 • In je hotelkamer beschik je over eigen sanitair, doucheproducten en handdoeken, samen met een tv-toestel en een kleerkast. Gratis wifi.
 • Je parkeert gratis bij het hotel.
 • Het hotel beschikt over een eigen restaurant, waar je ’s avonds dineert.
 • Honden zijn toegelaten in het hotel. Je betaalt € 8/nacht/hond.

Dag 1

+ Aankomst in de loop van de voormiddag
+ Je ontvangt een Happy Weekends-map met de wandelingen, kunt naar het toilet en gaat naar het vertrekpunt van de wandeling
+ Terugkeer in de loop van de namiddag en inchecken in je kamer (vanaf 15 uur)
+ Welkomstdrank en 3-gangenmenu

Dag 2

+ ’s Morgens ontbijt
+ Verplaatsing naar het beginpunt van de wandeling
+ ’s Avonds 3-gangenmenu

Dag 3 

+ ’s Morgens ontbijt en kamer vrijmaken
+ Verplaatsing naar de wandeling en aansluitend einde programma 

+ Of je boekt een extra overnachting en dan krijg je ’s avonds nogmaal een 3-gangenmenu

Dag 4 (bij een extra overnachting)

+ ’s Morgens ontbijt, kamer vrijmaken en nog een vierde wandeling

Dit happy weekend is inclusief
 • 2 overnachtingen
 • 2x uitgebreid ontbijt
 • 2x 3-gangenmenu
 • 2x lunchpakket (Dag 2 en 3)
 • Welkomstdrank (glas Sekt of niet-alcoholisch alternatief)
 • Map met 4 uitgestippelde wandelingen
 • Verblijfsbelasting
 • BTW

Prijzen
€ 229 op een 2p-kamer
€ 241 op een singlekamer
Supplement hond: € 16 (voor 2 nachten)
Extra overnachting in haflpension: € 68 op een 2p-kamer en € 78 single

Niet inbegrepen
 • Lunch op Dag 1
 • Dranken
 • Verzekering annulatie + reisbijstand
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Schitterend en ongerept wandelgebied
  • Gemoedelijk familiehotel (4,6/5 op Google)
  • Lekkere keuken
  • We selecteerde de mooiste wandelingen in de streek

Fotoboek

Regio's

Eifel

Eifel

Ben je helemaal klaar voor een wandelavontuur in de Waldeifel? Begin dan je reservatie door op de gewenste vertrekdag te klikken.

* Vervolgens word je gevraagd om je gegevens in te vullen, zowel voor jou als je eventuele medereiziger(s) (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres).
* Wil je een verzekering, dan vink je dat vakje aan. De annulatieverzekering is enkel te nemen tot 30 dagen voor vertrek. Verzekeringen afsluiten kan enkel bij reservatie.
* Aansluitend selecteer je het aantal 2- en 1-persoonskamers die je nodig hebt
* Dieetwensen, voedselallergieën, vegetarisch of andere zaken die je ons wilt laten weten? Vermeld die in het vak Opmerkingen.
* Tot slot klik je op Reserveer nu en dan komt je reservatie bij ons binnen
* Automatisch ontvang je dan een mail met de factuur en de betaalmogelijkheden: online betaling (Bancontact, iDeal, Visa, Mastercard) of bankoverschrijving met gestructureerde mededeling. Reserveer je meer dan 30 dagen op voorhand, dan ontvang je eerst een voorschotfactuur van € 50 p.p. en 30 dagen voor vertrek een factuur met het saldo.
* Nadat je volledige betaling binnen is, ontvang je een mail met nog wat extra informatie zoals het adres van het hotelletje waar je logeert.

€ 229 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 241 p.p. voor het singlegebruik van een 2-persoonskamer
Extra overnachting in haflpension: € 68 op een 2p-kamer en € 78 single

We doneren 1% van onze inkomsten aan ontwikkelingsorganisatie Cunina.

De dagen in het groen hieronder zijn de dagen dat je kunt vertrekken, ook al staat de volgende dag in het rood. Er is dan nog minstens 1 kamer beschikbaar. Heb je meer kamers nodig of wil je de extra overnachting, stuur dan een mail zodat we de beschikbaarheden kunnen checken. Maak dan nog geen reservatie aan vooraleer we hebben bevestigd dat er plaats is voor jullie.

Beschikbaarheid & reservatie

Kies onderstaand de gewenste vertrekdatum:


Legende:
Beschikbaar:
Niet beschikbaar:

Juli 2024

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Reviews

Willy Lenaerts (17/11/2022)

Over het hotel niets dan lof zowel qua ontvangst, culinair en accommodatie. De ontvangst was zeer vriendelijk en gemoedelijk. Het eten kwalteitsvol en overvloedig. De wandelingen waren ok maar op dag 1 (Wandeling in Kyllburg) zouden er in de beschrijving enkele kleine verduidelijkingen moeten gebeuren. Verder is ons deze wandeluitstap ons zeer goed bevallen.