Dagtochten wandelen en fietsen

vanaf € 0,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

Voor onze dagtochten wandelen en fietsen nemen we je mee naar de mooiste streken van Vlaanderen. En soms wippen we de grens over. We organiseren die telkens op de 1ste en 3de zondag van de maand.

's Morgens nodigen we je uit bij een bijzonder vertrekpunt en van hieruit maak je een prachtige wandeling (15-tal km) of fietstocht (50-60 km).

Voor je vertrekt, ontvang je een uitgebreid lunchpakket, vaak met lokale specialiteiten. We zorgen ervoor dat je voor je vertrek nog even naar het toilet kunt.

Tijdens deze bijzondere tijden komt het erop neer om gezond te blijven. En hoe doe je dat best? Door te wandelen of te fietsen in de buitenlucht.

Dus wat hebben we voor je?
+ Een prachtige natuurwandeling of fietstocht
+ Een tof vertrekpunt waar we je coronaproof verwelkomen en waar je voor het vertrek en bij je terugkeer naar het toilet kunt
+ Een uitgebreid lunchpakket. 
+ Gratis parking bij het vertrekpunt

Meer lezen
Goed om te weten
 • Je wandelt of fietst aan de hand van een routebeschrijving.
 • Deelnemen kan alleen na reservatie. Reserveren kan telkens tot de aangegeven dag, of tot het maximum is bereikt. Reservatie bij voorkeur via mail.
 • In de vroege namiddag op de dag voor je vertrek ontvang je een mail met praktische informatie, zoals de locatie van vertrek. Hou dus je mailbox in de gaten.
 • Je kunt de dag zelf vrij vertrekken tussen de aangeduide uren.
 • Zijn er bij het vertrekpunt mensen voor jou en moet je dus even wachten, hou dan minstens anderhalve meter afstand.
 • We verwelkomen je met een mondmasker en verwachten van jou hetzelfde bij de verwelkoming. Zodra je begint te wandelen of fietsen mag dat af.
 • Wandelaars zorgen voor stevige wandelschoenen. Sommige stroken kunnen modderig zijn.
 • Honden zijn welkom, weliswaar aan de leiband.
 • Deze dagwandelingen en -fietstochten staan zowel open voor mensen die bij ons al een vakantie boekten, als voor zij die graag met ons willen komen kennismaken. 

Zondag 17 oktober 2021: Retro in 't Hageland

Vandaag maken we er een heuse retrodag van. We vonden een café van meer dan 100 jaar oud in de buurt van Tienen, in een dorp waar jaarlijks op Paasmaandag een grote Paardenprocessie uitgaat. Vanuit die authentieke kroeg ga je wandelen of fietsen, maar niet voordat je er koffie of thee hebt gedronken.

De fietsers mogen zich verwachten aan een tocht van ongeveer 50 km die deels over Waals-Brabantse bodem gaat. De Ravel - een geasfalteerde spoorweg - brengt je richting Namen maar zover fietsen we niet. Via Jauche en Orp Jauce gaat het naar Ezemaal en zo terug naar het vertrekpunt. Het landschap is glooiend maar je moet geen extreme hellingen over. Zitbanken en horeca onderweg.

De wandeling is bijna 16 km (mogelijkheid tot inkorten) en via mooie landwegen door velden en bossen gaan we op weg naar het Waals provinciaal domein van  Hélecine (Heylissem), waar een prachtig kasteel staat met vijvers en waar je ook wat kan verpozen. Prachtige vergezichten, soms wat hellingen maar geen echt steile. 

Je lunchpakket kleden we ook retro in. Verwacht je aan ambachtelijk brood en een appelflap uit een Herentalse bakkerij die al meer dan 100 jaar bestaat en fijne vleeswaren van Slager Jef Janssens uit Mol, die meewerkte aan de serie Van Vlees en Bloed en 5 Erkende Streekproducten in zijn assortiment heeft. We laten je niet vertrekken zonder je 's morgens een koffie of thee te serveren.

Vrij vertrek tussen 10 en 12 uur.

Prijs: € 20 p.p. (wij aanvaarden ook eenmalig Belgische franken), ter plaatse af te rekenen (incl. koffie/thee bij het vertrek, een lunchpakket, uitgestippelde wandeling of fietstocht, parking + toilet in de kroeg).

Reserveer via deze link (mail) en dat doe je voor vrijdag 15 oktober om 11 uur. Dan moeten we namelijk de ingrediënten voor je lunchbox bestellen.
Wie heeft gereserveerd, ontvangt zaterdagmiddag 16 oktober een mail met de verdere informatie. Reserveren = komen, zoniet zijn we verplicht een no-show van € 20 p.p. aan te rekenen.

NIEUW NIEUW NIEUW: Neem deel aan 4 dagtochten voor het einde van 2021 en je ontvangt een gratis fles Happy Weekends Moezel Riesling-wijn. Bij je eerstvolgende deelname ontvang je een spaarkaart en die wordt telkens afgestempeld. Met 4 stempels is die vol en word je de trotse eigenaar van onze hoogstpersoonlijke feestwijn.

Zondag 7 november: 1 jaar Happy Weekends Dagtochten Wandelen & Fietsen

Begin november 2020 gingen we van start met de organisatie van Dagtochten Wandelen & Fietsen op zondag. Nu zijn we 1 jaar later en dat dient uiteraard gevierd.

Je bent 's morgens van harte uitgenodigd in De Kaasboerin in Mol-Postel, waar we je een zeer uitgebreid ontbijtbuffet voorzetten. Deze keer geen lunchpakket dus, maar een meer dan waardig alternatief. Dit mag je verwachten: een uitgebreid assortiment brood en broodjes, zoetwaren, een tiental soorten charcuterie en kaas, gerookte zalm, brie, diverse smeersalades, spek met eieren, vers fruit, croissantjes, kleine zoete hapjes… eigenlijk te veel om op te noemen. Uiteraard doen we er koffie en thee bij en aan een apart drankenbuffet haal je een lekker glaasje bubbels of sinaasappelsap.

Welkom op het ontbijtbuffet tussen 10 en 11.30 uur.

Aansluitend hebben we een prachtige wandeling (15 km, of in te korten) in de bossen achter De Kaasboerin, over de Nederlandse grens dus. Horecastop onderweg.
De fietsers sturen we ook de grens over voor een mooie fietstocht door de Nederlandse Kempen. Reken op een 50-tal km. Horecastop(s) onderweg.
Zo zijn die extra calorieën van 's morgens dezelfde dag weer in evenwicht.

Eenmalig verhogen we iets onze prijs.

Prijs: € 25 p.p., incl. uitgebreid ontbijtbuffet met dranken, uitgestippelde fietstocht of wandeling, parking + toilet bij vertrek.

Let op: we kunnen maximum 100p. verwelkomen op deze bijzondere Dagtocht Wandelen & Fietsen. Breng daarom tijdig je reservatie in orde.

Deze feestelijke dagtocht met ontbijtbuffet gaat ook door wanneer er minder goed weer wordt voorspeld.

Reserveer via deze link (mail) en dat doe je alleszins voor vrijdag 5 november om 11 uur (of tot het maximum aantal is bereikt). 
Wie heeft gereserveerd, ontvangt zaterdagmiddag 6 november een mail met de verdere informatie. Reserveren = komen, zoniet zijn we verplicht een no-show van € 25 p.p. aan te rekenen.

Ook Dagtochten Fietsen en Wandelen op
zondag 21 november
zondag 5 december
zondag 19 december

We behouden ons het recht voor om bij slecht weer een dagtocht uit te stellen.

Dit happy weekend is inclusief
 • Een routebeschrijving voor een wandeling van een 15-tal km of fietstocht van een 50-60 km
 • Een uitgebreide picknick voor onderweg met lokale specialiteiten
 • Parking en toilet bij het vertrekpunt
Niet inbegrepen
 • Ongevallenverzekering
 • In je lunchpakket vind je geen flesje water (= plasticafval en daar houden we niet van). Breng je eigen gevulde drinkbus mee. 
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Bewegen in openlucht is de beste remedie om gezond te blijven
  • Alles is voor je geregeld: een mooie wandeling/fietstocht, uitgebreid lunchpakket, toilet

Prijzen

€ 20 p.p., te betalen bij het vertrek

Een voucher van een geannuleerde reis kan je hier helaas niet voor gebruiken. Die houden we voor een echte vakantie.

Na je reservatie
+ Ontvang je een korte bevestiging via mail.
+ De dag voor vertrek ontvang je kort na de middag een mail met praktische informatie, zoals de adresgegevens van het vertrekpunt. Heb je om 15 uur geen mail gehad, neem dan contact op. Check voordien ook even je spam/ongewenste mail.
+ De betaling gebeurt bij aankomst. Breng gepast geld mee (cash). Reserveren = komen opdagen.

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Nog geen vertrekdata bekend.
Nog geen vertrekdata bekend.

Fotoboek

Locatie

Reviews

Jef en Julia (16/08/2021)

Zondag 15/8 fietsen Merksplas was weer top. De ontvangst, de route en de feestelijke lunch achteraf waren super. Ook de tuin was een weelde; 14u. terug zijn was wel wat nipt, maar ondanks iets later werden we tiptop bediend. Doe zo verder en we zijn nog van de partij.

Johan en marleen (24/05/2021)

Zeer mooie fietstocht en heel goed lunchpakket en gezellige zaak om achteraf iets te nuttigen.

Sylvia (24/05/2021)

Super, super mooie fietstocht❗️Een aanrader

Jef en Julia (10/05/2021)

Limburg Lavendel was top! Mooi afwisselende parcours, prachtig weer, lekkere lunch en ook nog de tuin bekeken, daarvoor was het misschien nog wat vroeg. En inderdaad ons eerste terrasje sinds... Op zondagvoormiddag wel wat druk met wielertoeristen. Puike organisatie.

Jean-Paul Goorts (31/03/2021)

Geweldige route en een super lunchpakket. Spijtig dat de kaaswinkel dicht was als we terug kwamen.

raf en josanne waeyaert - maes (28/03/2021)

Fietsroute Achel op zo 28/03/2021
Winderige maar mooie, lente-zwangere fietsroute. Wel bibberend langs den Doodendraad en alleen maar Achelse trappist uit een flesje in de Kluis. Onderweg héérlijk genoten van dat mega lunchpakket (een heuse kaasplank!) van Catharinadal: hemelse kazen, lekker bruin brood, smeuïge drinkyoghurt enz. Morgen gaan we er voor de derde keer van smullen. Die vijf euro extra daarvoor? Zowat onze beste investering ooit!

Klaasen Luc (28/03/2021)

Super mooi fietsparcours, bedankt voor de fantastisch lunch van Catherinadal!!