Fietsen van hotel naar hotel: Kronkelen door de Leiestreek (Kortrijk-Gent)

De Leie meandert door een schitterend landschap. Tijdens dit fietsen van hotel naar hotelarrangement laten we je kennismaken met het mooiste Leielandschap, dat tussen Kortrijk en Gent

Om te beginnen hebben we twee mooie routes vanuit het starthotel in Kortrijk. Die brengen je langs de vernieuwde Leieboorden in hartje Kortrijk, maar ook naar Roeselare, Oudenaarde en andere mooie plekken in de Vlaamse Ardennen.

Na je tweede nacht in Kortrijk fiets je over de Leiedijken en omliggende rustige fietswegen naar Gent. De stad waar de Leie uitmondt in de Schelde. Na een kennismaking met het historische centrum van de Arteveldestad kom je toe in je Gentse hotel, dat – hoe kan het anders – aan de Leie ligt. Je bagage is dan al naar daar gebracht.

Op je laatste fietsdag rij je langs een andere mooie route terug richting Kortrijk, met opnieuw mooie trajecten langs de Leie.

We vonden voor je twee prima 3-sterrenhotels met een hart voor fietsers. Dat betekent niet alleen dat je fiets ’s nachts veilig achter slot staat, maar dat je ontbijt extra wordt verzorgd omdat de uitbaters weten dat je nadien een flinke rit voor de boeg hebt.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Dit is een individuele vakantie die je fietst aan de hand van de routebeschrijvingen die je ontvangt bij aankomst de eerste dag.
 • Het arrangement kan dagelijks worden geboekt tot eind september 2021 op basis van beschikbaarheid. Check hiervoor het rooster onderaan. Vertrekken op een vrijdag kan helaas nooit omdat het restaurant van het hotel in Gent gesloten is op zondagavond. 
 • Het arrangement omvat 4 fietsdagen en 3 overnachtingen. De eerste dag hebben we vanuit het starthotel in Kortrijk een mooie lus van een 45-tal km. De overige dagafstanden schommelen tussen de 55 en 65 km. De routes lopen langs de fietsknooppunten. Dat is lekker makkelijk. Ze kunnen ook eenvoudig ingekort worden. Op dag 2 kom je enkele hellingen tegen, de overige dagen zijn zo goed als vlak.
 • Je start vanuit Kortrijk. Je auto kan in de rustige straat voor het hotel (parking: € 4/dag) blijven staan tot je weer terug bent. Andere opties hoor je bij aankomst.
 • Het hotel voor je derde nacht ligt aan de rand van Gent. Na ruim een km sta je in het historische centrum, waar je ’s avonds nog een wandeling kunt maken.
 • Bij elk hotel kan je fiets in een afgesloten fietsenstalling, waar ook oplaadmogelijkheden voor e-bikes zijn.
 • De deelnemende hotels zijn prima 3-sterrenhotels die veel aandacht schenken aan coronaveiligheid, zowel op het vlak van de hygiëne op de kamer als de service in de ontbijtruimte en het restaurant.
 • Na je reservatie en betaling ontvang je een mail met de praktische informatie zoals het adres van vertrek. In het vertrekhotel liggen de informatie en de routes klaar voor je volgende fietsdagen.
 • Er zijn geen beperkingen op het vlak van aantal stuks bagage, maar je hoeft ook niet te overdrijven :-). Tenslotte ben je maar vier dagen aan het fietsen. Zorg dat elk stuk bagage is gelabeld. Bij aankomst ontvang je Happy Weekends-bagagelabels die je aan je koffers bevestigt. Ten laatste om 16 uur is je bagage in het volgende hotel.
 • De bedoeling is dat je je eigen fietsen meebrengt. Fietsverhuur op aanvraag.
 • Annulatieverzekering € 15 p.p. (tot maximum 30 dagen voor vertrek af te sluiten). Verzekering reisbijstand, bagage en lichamelijk letsel: € 24 p.p. Verzekeringen enkel af te sluiten bij je reservatie, nadien niet meer.
 • BESCHIK JE OVER EEN TEGOEDBON VAN EEN GEANNULEERDE REIS, MAAK DAN GEEN NIEUWE ONLINE RESERVATIE AAN MAAR STUUR EEN MAIL OF BEL 014 75 71 16.

Dag 1

Je wordt in de loop van de voormiddag verwacht in je hotel in Kortrijk. Hier ontvang je een mapje met de praktische informatie bij deze fietsvakantie, evenals de fietsroutes.

Voor deze eerste dag staat een route van een 57 km op het programma die je naar Roeselare brengt, de stad van Rodenbach. Je passeert de brouwerij en vindt op de markt beslist een terrasje om er eentje te proeven. Op tijd terug? Ga nog even op verkenning in Kortrijk zelf en ontdek de nieuw aangelegde Leieboorden.

’s Avonds 3-gangenmenu in het hotel + overnachting + ontbijt

Dag 2

Na het ontbijt vertrek je voor een fietstocht (68 km) naar de Vlaamse Ardennen, meer bepaald tot in Oudernaarde. Inderdaad: het gaat een beetje op en neer maar dat biedt ook mooie uitzichten. De echte heuvels laten we uit het parcours. Zijn er koersliefhebbers in het gezelschap? Breng dan zeker een bezoek aan het Centrum Ronde van Vlaanderen op de markt van Oudenaarde. Mooie stops onderweg: het kasteel Domein de Ghellinck en het Lijsternest, bekend van auteur Stijn Streuvels.

Op tijd terug? Bezoek in Kortrijk Texture, het museum over vlas en de Leie + ontdek welke rol de Leie speelde in de ontwikkeling van de textielindustrie.

De fietsroute brengt je terug naar het hotel in Kortrijk voor een tweede overnachting, voorafgegaan door een 3-gangenmenu en gevolgd door een ontbijt. 

Dag 3

Na het ontbijt zet je koers richting Gent, meer bepaald naar het Europahotel dat zich aan de oevers van de Leie bevindt. De route is 64 km lang. Je fietst over het jaagpad van de kronkelende Leie, langs het domein De Gavers in Harelbeke, door het mooie Leiedorp Sint-Martens Latem, enz. Ook het centrum van Gent staat op het programma vooraleer je toekomt in het hotel. Je bagage staat daar dan al op je te wachten.

’s Avonds 3-gangemenu in het hotelrestauarant, overnachting + ontbijt.

Dag 4

Vanuit Gent fiets je langs een andere route opnieuw naar Kortrijk (62 km). Reken ook nu weer op veel fietsen langs de Leie en andere fraaie plekken in de buurt. In de loop van de namiddag ben je weer in Kortrijk en dan is ook je bagage weer daar. Einde programma.

Dit happy weekend is inclusief
 • 3x overnachting in kwalitatieve 3-sterrenhotels
 • 3x uitgebreid ontbijt
 • 3x 3-gangendiner
 • 4 uitgewerkte fietsroutes
 • Bagagetransport naar en van het hotel in Gent
 • Welkomstdrank
 • Verblijfsbelasting

PRIJZEN € 366 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 417 p.p. voor een single

Niet inbegrepen
 • Lunch (op je routebeschrijving vind je suggesties voor stopplaatsen)
 • Dranken bij het diner
 • Parking bij het starthotel (€ 4/dag)
 • Verzekering annulatie en reisbijstand
 • Reis heen en terug
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • De kronkelende Leie is een mooie bondgenoot tijdens deze fiets4daagse
  • Je ontdekt een heel aantal verborgen parels in De Leiestreek
  • Je overnacht in prima 3-sterrenhotels met afgesloten fietsenstalling
  • Je fietst op jouw tempo en stopt waar jij wil
  • Je bagage wordt naar je hotel in Gent gebracht en nadien weer terug naar Kortrijk, lekker makkelijk

Fotoboek

Regio's

De Leiestreek

De Leiestreek

Ben je helemaal klaar voor een fantastische fietsvakantie in De Leiestreek? Begin dan je reservatie door op de vertrekdag te klikken. Op een groene dag kan je vertrekken, ook al staat de volgende dag in het rood. 

* Vervolgens word je gevraagd om je gegevens in te vullen, zowel voor jou als je eventuele medereiziger(s) (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres).
* Wil je een verzekering, dan vink je dat vakje aan. De annulatieverzekering is enkel te nemen tot 30 dagen voor vertrek.
* Aansluitend selecteer je het aantal 2- en 1-persoonskamers die je nodig hebt
* Wil je ons nog iets extra meedelen, bijvoorbeeld dat je een vegetarische maaltijd wilt, dan deel je dat mee in het vak Opmerking
* Tot slot klik je op Reserveer nu en dan komt je reservatie bij ons binnen
* Automatisch ontvang je dan een mail met de factuur en de betaalmogelijkheden: online betaling (Bancontact, Visa, Mastercard) of bankoverschrijving met gestructureerde mededeling
* Boek je meer dan 30 dagen voor vertrek, dan ontvang je in eerste instantie een voorschotfactuur t.w.v. € 100 p.p. Je saldofactuur volgt dan 1 maand voor vertrek. Reserveer je minder dan 30 dagen voor vertrek, dan ontvang je een factuur voor het volledige bedrag.
* Zodra je betaling van het volledige bedrag binnen is, ontvang je een mail met nog wat extra informatie zoals het adres van het hotel waar je de eerste dag wordt verwacht.

€ 366 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 417 p.p. single
Verzekeringen
Verzekering annulatie: 4,5% van de reissom
Verzekering reisbijstand, lichamelijk letsel en bagage: € 24 p.p.
-> verzekeringen enkel af te sluiten bij je reservatie. Later kan dit niet meer.

BESCHIK JE OVER EEN TEGOEDBON VAN EEN GEANNULEERDE REIS, MAAK DAN GEEN NIEUWE ONLINE RESERVATIE AAN MAAR STUUR EEN MAIL OF BEL 014 75 71 16.
KAN JE FIETSVAKANTOE ALS GEVOLG VAN EEN VERBOD DOOR DE OVERHEID IN HET KADER VAN DE CORONAMAATREGELEN NIET DOORGAAN, DAN ANNULEREN WE GRATIS EN BETALEN WE DE REISSOM TERUG.

De dagen in het groen hieronder zijn de dagen dat je kunt vertrekken, ook al staat de volgende dag in het rood.

Beschikbaarheid & reservatie

Kies onderstaand de gewenste vertrekdatum:


Legende:
Beschikbaar:
Niet beschikbaar:

Oktober 2021

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Reviews

Julius + Anne (07/08/2021)

Onze eerste fietsvakantie (tandem) die we individueel uit het aanbod van Happy Weekends ondernamen van woensdag 21 tot zaterdag 24 juli was een voltreffer. Vier mooie ritten met afwisselend parkoers. Het kleine familiehotel in Kortrijk was sfeervol, gemoedelijk met voldoende comfort en een lekkere keuken. Het grotere hotel in Gent was luxueuzer met een verfijnde keuken.
Conclusie: een vakantie om aan terug te denken.

Raf Waeyaert (13/09/2020)

Kronkelende Leie: super Happy … midweek !
Het hotel in Kortrijk heeft alleen maar kunstige kamers. Wij slapen bij Monique Gheyssens, textielkunstenares. Die zachtroos verlichte bedsponde werkt wel niet meteen erotiserend na onze erg pittige retour van Oudenaarde doorheen een stukje Vlaamse Ardennen met onze no-ebikes…pfff. En dat ondanks dat zelf gebakken eitje ’s morgens met ontzwoerd spek à la plancha. Uitbater Jan en echtgenote sloven zich echt uit om hun gasten te verwennen.
Ook het hotel in Gent bevalt ons best: niet meteen familiaal maar super netjes, gedienstig en best lekkere restauratie.
Kortom, het was zowat 270 km genieten daar in de Vlaanders. Rijkelijk veel industrie gezien maar nog véél meer groen vol dikbillen en pret, West-Vlaams voor prei.
Vive le vélo én Happy Weekends in midweekversie !
Raf & Josanne Waeyaert-Maes

Chris (12/09/2020)

Super gekronkeld langs de Leie met mooie routes. Door eigenaar Hotel Focus Jan super ontvangen. Europahotel ook zeer vriendelijk. Lekker eten, goed fietsweer. Een aanrader!

Lief (12/09/2020)

Toffe 4-daagse rond Kortrijk en Gent, mooie routes. Best wel met de e-bike want rond Oudenaarde is het wat heuvelachtig. Tavernes onderweg zijn er niet zoveel, dus best wat drinken meenemen. Het eerste hotel is misschien wat verouderd, maar eigenaar Jan doet prima zijn best voor zijn gasten. In zijn totaliteit een aanrader!

Rita Koninckx (11/09/2020)

We hebben genoten van de fietsvakantie vanuit Kortrijk naar Roeselare, Oudenaarde en Gent.
Onze batterijen zijn terug wat opgeladen, al waren de voorbije dagen zeker een inspannende ontspanning. We hebben elke dag wat extra kilometers toegevoegd aan het parcours. De fietsroutes brachten ons doorheen een heel mooie streek. Een aanrader!
Onze grenzen zijn verlegd en de horizonten verruimd, zeker voor herhaling vatbaar.
Terrasjes zijn schaars langs de fietsroutes. We hebben heel wat dorpjes moeten doorrijden vooraleer we iets konden eten of drinken (in de Kempen zijn we verwend op het gebied van horeca). Als we tijd vrij hebben om de route door De Peel te fietsen, hoor je van ons. Dat willen we zeker ook doen. Bedankt voor de goeie service en begeleiding.
Jef en Rita