Nog 1 keer op reis met Jef De Busser: naar Tirol

vanaf € 597,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

*** Zaterdag 6 april om 14 uur is Jef De Busser te gast bij ons in Geel (Stationsstraat 93) voor een voorstelling van deze reis. Iedereen vrijblijvend welkom. Inschrijven niet nodig. Er is koffie.***

Na meer dan 20 jaar organiseert de legendarische Geelse reisondernemer Jef De Busser op vraag van Happy Weekends nog eens een vakantie. Van dinsdag 11 tot zondag 16 juni 2019 verwelkomt hij je in zijn nieuwe woonplaats Tirol.

In de jaren ’80 en ’90 runde Jef De Busser vanuit Geel een succesvol busbedrijf en reisbureau. Vele tienduizenden gingen op vakantie met Reizen De Busser. Op het hoogtepunt had de onderneming 25 autocars op de weg en die doorkruisten heel Europa.

Eind jaren ’90 kwam aan dat mooie lied een einde na een mislukt zakelijk avontuur in Tsjechië. Zaakvoerder Jef ging aan de slag als vrachtwagenchauffeur en later als bediener van een containerkraan. Inmiddels is de 65-jarige ondernemer met pensioen, maar stilzitten is niets voor hem.

“In 2016 schreef ik een eerste boek over mijn belevenissen”, vertelt hij. “Toevallig las een vrouw in Oostenrijk die ik 30 jaar geleden een tijdje had gekend, een artikel daarover en ze belde me. Daarop is de vlam opnieuw overgesprongen. Sinds het najaar 2017 woon ik in Tirol.”

Om de verhuizing naar de Statonsstraat in Geel te vieren, was Happy Weekends op zoek naar een originele reis met een link naar Geel. Zaakvoerder Paul Huysmans belde Jef De Busser, kwam verrassend genoeg in Oostenrijk terecht en stelde hem de vraag om eenmalig nog eens een vakantie te organiseren. Hij zei daar bijna onmiddellijk 'ja' op.

Concreet verwelkomt Jef De Busser je in zijn nieuwe thuisland Oostenrijk met een zeer afwisselend programma onder het motto ‘niets moet, alles kan’: wandelen, fietsen, een bezoek aan Innsbrück, een impressionante rondrit met de autocar maar ook een Tirolerabend en een lantarenwandeling rond het meer.

“Destijds hebben we zeker 5.000 mensen naar Oostenrijk gebracht en ik heb er talloze groepen gegidst. Ik kijk er naaruit om dat nog eens een keer te mogen doen”, aldus Jef De Busser.

Logeren doe je in een prachtig 4-sterrenhotel in See (Paznauntal) aan de voet van de Silvretta. Het werd in 2014 volledig vernieuwd en beschikt over uitgebreide wellnessfaciliteiten met een binnenzwembad, zo ook over een buitenzwembad met zonneterras en ligstoelen. Je kamer is stijlvol ingericht met tv, zithoek en een badkamer met bad/douche en toilet.

Meer lezen
Goed om te weten
 • We reizen met een luxe 4-sterren autocar (zetelafstand min. 83 cm) voorzien van toilet, bar, airco en DVD
 • Reken op een reisduur van een 10-tal uur tussen Geel en See/Tirol met onderweg regelmatige stops
 • Op de eerste avond stelt Jef het aangeboden programma in detail voor. Het houdt echter geen verplichtingen in. Blijf je graag een dag in het hotel genieten, wil je graag op je eentje of met ander gezelschap in de buurt gaan wandelen,... dan kan dat. Reisleider Jef geeft je graag de nodige tips.
 • We ontbijten en dineren dagelijks in het hotel. Omwille van de keuzemogelijkheden in het programma is de lunch ’s middags niet inbegrepen. We reiken je dagelijks mogelijkheden aan.
 • Woensdag 12 juni staat voor de liefhebbers een schitterende fietstocht door het zo goed als vlakke Lechtal op het programma. We nemen onze fietsaanhangwagen mee zodat je eigen fiets mee kan. Voor het fietsvervoer betaal je een supplement.
 • Voor Oostenrijk volstaat een geldige identiteitskaart. Er wordt in euro betaald.

Dinsdag 11 juni 2019

7 uur: vertrek aan voetbalstadion De Leunen in Geel met lunchmogelijkheid onderweg. We rijden via Aken en Koblenz richting Oostenrijk.
Rond 17 uur: aankomst in het hotel + inchecken
19 uur: welkomstdrank met Jef De Busser + 4-gangendiner
Aansluitend: voorstelling programma voor de komende dagen

Woensdag 12 juni 2019

Na een uitgebreid ontbijt vertrek rond 10.30 uur met bus naar Steeg (Lechtal). Een mooie busrit van ongeveer 1 uur via de Arlbergpas. Daar de keuze tussen een fietstocht van 50 km begeleid door Jef door de prachtige natuur van het Lechtal over speciaal aangelegde fietspaden (vlak fietsen!). De niet-fietsers brengen met de autocar een bezoek aan Elgibbenalp (houtsnijschool, Pestkapelle, Wunderkammer) + vrije tijd in het mooie stadje Reutte.
Opnieuw verzamelen in Reutte tegen 16 uur en met de bus naar See (anderhalf uur)

19 uur: 4-gangendiner in het hotel

Donderdag 13 juni 2019

Tegen 10.30 uur vertrek naar Innsbruck, een verplaatsing van ongeveer een uur.
Daar weer de keuze: een beetje cultuur opsnuiven in deze wondere stad, ofwel met de bus verder naar Wattens. Daar vrij bezoek aan de adembenemende Kristalwereld van Swarovski; een zeer interessante tentoonstelling over alles wat met kristal te maken heeft.
Reisleider Jef gidst rond in Innsbruck met bezoek aan de Hofgarten, Hofkirche, Zeughaus, Tirol Panorma en de Altstad met het wereldberoemde ‘gouden dak’.

19 uur: 4-gangenmenu in het hotel met aansluitend lantaarnwandeling rond het meer.

Vrijdag 14 juni 2019

Voormiddag naar de markt in Landeck. Namiddag naar Kaunertal, bezoek aan het stuwmeer en de gletscher op 2.200 meter hoogte. Jef begeleidt zelf deze trip.

19 uur: 4-gangendiner en vrije avond

Zaterdag 15 juni 2019

1) Voormiddag: vertrek voor een korte busrit naar de kabelbaan. Op een hoogte van 1700 meter start een natuurwandeling van 5-6 uur onder begeleiding. Voor geoefende wandelaars, aangepast schoeisel vereist en ook knapzak met voldoende water mee te nemen.
2) Namiddag: Voor de liefhebbers met de bus naar Imst. Jef begeleidt hen daar voor een adembenemende wandeling van max. 2 uur door de Rosengartenschlucht. Spannend maar niet zo erg moeilijk, ook wel goede wandelschoenen vereist. Vrije tijd in Imst en terugkeer naar See. Waarna ook de avonturiers afgehaald worden aan de kabelbaan.

19 uur: 4-gangendiner en Tirolerabend

Zondag 16 juni 2019

Vertrek na het ontbijt met verwachte aankomst in Geel rond 20.30 uur.

Programma onderhevig aan wijzigingen omwille van het weer en het aantal deelnemers.

Dit happy weekend is inclusief
 • heen- en terugreis in een 4-sterren luxe autocar
 • 5x overnachting in 4-sterrenhotel in See (Tirol)
 • 5x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 5x 4-gangenmenu in het hotel
 • welkomstdrank
 • Tirolerabend
 • lantarenwandeling
 • alle lokale verplaatsingen
 • reisbegeleiding door Jef De Busser
Niet inbegrepen
 • de lunches
 • toegangsgelden en gebruik van kabelbanen
 • gebruik van de huurfiets op woensdag
 • reisbijstands- en annulatieverzekering
   
vanaf € 597,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Al 40 keer geboekt.
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Eenmalig nog eens op reis met Jef De Busser
  • We vertoeven in een schitterende regio op een moment dat de natuur er op zijn mooist is.
  • Gezellig op reis met andere Gelenaars en streekgenoten.
  • Boeiend programma met dagelijks keuzemogelijkheden
  • Schitterend hotel met uitgebreide wellnessfaciliteiten en zwembad
  • Toffe extra’s: lantarenwandeling, Tirolerabend,...

Prijzen

€ 597 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
supplement single: € 75 p.p.

Huur fiets op woensdag 12 juni 2019
€ 20 gewone fiets
€ 25 e-bike

Annulatieverzekering: 4,5% van de reissom
Verzekering reisbijstand, bagage en lichamelijke ongevallen: € 36

Min. 30 deelnemers

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Dinsdag 11 juni 2019
5 nachten
Beschikbaar Jef De Busser/Hilde Evens € 597,00 Boek direct
Dinsdag 11 juni 2019
5 nachten Beschikbaar
Happy Host: Jef De Busser/Hilde Evens
€ 597,00

Fotoboek

Locatie

Locatie niet bekend gemaakt.

Reviews

Frie (13/07/2019)

Prachtige Tiroolse vakantie met veel natuur, cultuur, fiets- en wandeltochten !! Innsbruck, een heel mooie stad en Wattens, een schitterende kristalwereld. Een fantastisch mooie fietstocht doorheen het Lechtal en een ietwat vermoeiende klim doorheen de indrukwekkende Rosengartenschlucht. Een adembenemende busrit naar de Kaunertalergletscher (met heel veel dank aan Chris om ons veilig te vervoeren !), een gezellige en gemütliche Tiroleravond met zang en dans en nog zoveel meer... gewoonweg alles top ! Zeer goed hotel met Oostenrijkse gastvrijheid. Dankjewel Hilde, Jef en Judith voor de fijne begeleiding !