Formidabele dagfietstochten in de Kempen

vanaf € 0,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

Deze zomer zijn ze er weer: de dagfietstochten in eigen streek. De Kempen dus, want dat is onze hei(!)mat.

De fietstochten zijn telkens zo'n 60 km lang en staan voor iedereen open. Zowel voor zij die al eens mee op (fiets)weekend zijn geweest. Als voor zij die eens willen kennismaken met Happy Weekends. En dan ervaren hoe plezant het er wel niet aan toe gaat.

Wat mag je verwachten? Een prachtige rit over rustige wegen naar een leuke bestemming. Een terrasje onderweg. Veel leut met de andere fietsers. En ’s middags lekker eten op een verrassende plek.

We starten ’s morgens vanuit een horecazaak, met koffie en taart nog wel. Wil je daar bij je terugkeer ’s avonds blijven eten, dan geven we ’s morgens je bestelling mee door.

Happy Weekends zorgt voor de trajecten en de begeleiding. En voor de oranje fluovestjes. Fietsen doen we zoals altijd aan zo’n 18 km/uur. Inschrijven is verplicht zodat we weten hoe groot de groep zal zijn. Dat kan vanaf 7 dagen voordien tot 2 dagen voordien door een mailtje te sturen. Let wel: max. 25 deelnemers per dag.

Hoeveel dat kost? 22 euro, te betalen bij het vertrek. En daarin zitten begrepen: koffie/thee met taart/koffiekoek bij het vertrek en de lunch ’s middags (genre omelet, croque, spaghetti). Dranken betaal je supplementair, zo ook je eventuele maaltijd bij terugkeer.

Meer lezen
Goed om te weten
 • De tochten staan open voor iedereen. Zowel voor mensen die al mee op reis gingen met Happy Weekends als voor anderen. Elke fietser van harte welkom!
 • Je wordt telkens tegen 9.30 uur verwacht aan het vertrekpunt zodat we om 10 uur kunnen vertrekken. Tussen 16 en 17 uur zijn we terug. Onderweg lassen we minstens 2 stops in.
 • Je brengt je eigen fiets mee.
 • We fietsen aan een tempo van 18 km/uur. Samen uit, samen thuis.
 • Iedereen draagt een Happy Weekends-fluovestje, dat je ontvangt hij het vertrek. Safety first.
 • De fietstochten verlopen onder begeleiding.
 • Krijg je onderweg fietspech waardoor je niet meer verder kunt, dan sta je zelf in voor het vervoer terug naar het vertrekpunt. Al aan een verzekering pechbijstand gedacht?
 • Je kan 's morgens bij het vertrek laten weten of je na je terugkeer nog iets wilt eten en dan ook je bestelling opgeven.
 • Ingeschreven = ingeschreven en dan word je 's morgens ook aan het vertrekpunt verwacht. Kom je niet opdagen, dan ontvang je een rekening van 22 euro p.p.
 • Een dag voor het vertrek, na het afsluiten van de inschrijvingen, laten we via mail het vertrekpunt weten. Hiermee willen we voorkomen dat er nog mensen opdagen die niet zijn ingeschreven. Dat maakt het allemaal wat makkelijk te organiseren.
 • Regen? Dan trekken we een regenpak aan. 

Woensdag 5 juni: De roekoekoe duivenroute Vorselaar - Zoersel

In Sint-Antionius Zoersel bevindt zich een duivenkweekstation dat zijn gelijke niet kent. Jaarlijks worden hier duizenden reisduiven gekweekt die naar alle hoeken van de wereld uitvliegen. Het bedrijf huisvest ook een museum dat de geschiedenis van de reisduif vertelt. Bijzonder is dat hier de woonkamer van de wereldberoemde duivenmelkersfamilie Janssens uit Arendonk is heropgebouwd. Hier lees je er meer over. We krijgen er een rondleiding.

Samenkomst: 9.30 uur (koffie/thee + gebak), vertrek 10 uur in Vorselaar
Afstand: 60 km ongeveer
Inschrijven: stuur vanaf 30 mei om 9 uur een mailtje met je naam en het aantal personen via deze link. Inschrijven voor dinsdag 4 juni om 9 uur of tot het maximum van 25 is bereikt. De vertrekplaats wordt diezelfde dag via mail meegedeeld aan zij die zijn ingeschreven.
-> AFGELAST OMWILLE VAN DE SLECHTE WEERSVOORSPELLINGEN, NIEUWE DATUM VOLGT

Woensdag 19 juni: Brouwerijtocht Balen-Wezel - Ter Dolen (VOLZET)

Brouwerij Ter Dolen in Houthalen-Helchteren bestaat dit jaar precies een kwarteeuw. Dat vinden we een mooie aanleiding om ze een bezoek te brengen. Natuurlijk gaan we er een biertje proeven. Voor jou een blonde, een donkere, een trippel of kriek? Rond deze periode gaat de nieuwe Limburgse fietsattractie Fietsen door de bomen open. We passeren er. Is ze klaar, dan nemen we het traject tussen de boomkruinen.

Samenkomst: 9.30 uur (koffie/thee + gebak), vertrek 10 uur in Balen-Wezel
Afstand: 60 km ongeveer
Inschrijven: stuur vanaf 13 juni om 9 uur een mailtje met je naam en het aantal personen via deze link. Inschrijven voor dinsdag 18 juni om 9 uur of tot het maximum van 25 is bereikt. De vertrekplaats wordt diezelfde dag via mail meegedeeld aan zij die zijn ingeschreven. 
DEZE TOCHT IS HELAAS VOLZET

Dinsdag 25 juni: Naar de saffraanboerderij Geel - Morkhoven

Saffraan in de Kempen? Ja hoor. En we krijgen het merkwaardige verhaal van Linda en Marc te horen en gaan naar het saffraanbollenveld kijken. Tuurlijk gaan we ook proeven. 's Middags maken ze voor ons een lunch klaar. Verder verkennen we al fietsend de Zuiderkempen, inclusief een terrasje onderweg.

Samenkomst: 9.30 uur (koffie/thee + gebak), vertrek 10 uur in Geel
Afstand: 60 km
Inschrijven: stuur vanaf 19 juni om 9 uur een mailtje met je naam en het aantal personen. Inschrijven voor zondag 23 juni om 17 uur (i.v.m. het doorgeven van de bestelling voor 's middags) of tot het maximum van 25 is bereikt. De vertrekplaats wordt diezelfde dag via mail meegedeeld aan zij die zijn ingeschreven.
UITGESTELD VANWEGE DE AANGEKONDIGDE HITTE

Donderdag 4 juli: Alpacatocht Lommel - Kaulille 

Je moet er maar op komen. Johan runt al zo'n 15 jaar een alpacaboerderij in Kaulille, een gehucht van Bree. De kudde bestaat uit zo'n 85 dieren. Deze kleine versie van de lama levert een hoogwaardige wol en ziet er schattig uit. We krijgen een rondleiding op deze bijzondere boerderij en ook onze lunch staat hier klaar.

Samenkomst: 9.30 uur (koffie/thee + gebak), vertrek 10 uur in Lommel
Afstand: 60 km ongeveer
Inschrijven: stuur vanaf 28 juni om 9 uur een mailtje met je naam en het aantal personen via deze link. Inschrijven voor woensdag 3 juli om 9 uur of tot het maximum van 25 is bereikt. De vertrekplaats wordt diezelfde dag via mail meegedeeld aan zij die zijn ingeschreven.

Donderdag 11 juli 2019: Torenroute vanuit Arendonk

De Torenroute is een gloednieuwe grensoverschrijdende fietsroute waarvoor 10 Vlaamse en Nederlandse grensgemeenten de handen in mekaar sloegen. Het bijzondere is dat het traject langs 4 bijzondere uitkijktorens loopt. De Torenroute is 150 km lang en dat vinden we te veel voor 1 dag. Daarom fietsen we een stuk van de Torenroute. Op onze route liggen D'n Flaestoren in Esbeek (NL) en De Nieuwe Brandtoren in Reusel (NL). Halfweg torenlunch.

Samenkomst: 9.30 uur (koffie/thee + gebak), vertrek 10 uur in Arendonk
Afstand: 60 km ongeveer
Inschrijven: stuur vanaf 5 juli om 9 uur een mailtje met je naam en het aantal personen via deze link. Inschrijven voor maandag 27 mei om 9 uur of tot het maximum van 25 is bereikt. De vertrekplaats wordt diezelfde dag via mail meegedeeld aan zij die zijn ingeschreven.

Dinsdag 23 juli: Naar blauwbessen en trappist Mol - Achel

Vandaag hebben we een dubbele bestemming: de trappistenbrouwerij aan de Achelse Kluis en wat verder een blauwbessenplantage waar je zelf kunt plukken. Na het succes van deze tocht de vorige jaren zit die opnieuw in het programma.

Samenkomst: 9.30 uur (koffie/thee + gebak), vertrek 10 uur in Mol
Afstand: 75 km ongeveer
Inschrijven: stuur vanaf 17 juli om 9 uur een mailtje met je naam en het aantal personen via deze link. Inschrijven voor maandag 22 juli om 9 uur of tot het maximum van 25 is bereikt. De vertrekplaats wordt diezelfde dag via mail meegedeeld aan zij die zijn ingeschreven.

Dinsdag 6 augustus: Naar de fruitkweker Malle-Minderhout

Hij heeft ze geteld en kwam uit op 70 variëteiten. Jan teelt al zijn hele leven fruit in Minderhout en sinds hij zijn concept veranderde, kwamen er ook groenten bij. Hij levert niet langer een massaproductie aan de veiling maar verkoopt zijn oogst via de eigen winkel. En hij organiseert rondleidingen en baat een bar uit. Hebben wij geluk, want zo kan hij ons perfect ontvangen voor een rondleiding en een lunch.

Samenkomst: 9.30 uur (koffie/thee + gebak), vertrek 10 uur in Malle
Afstand: 60 km ongeveer
Inschrijven: stuur vanaf 1 augustus om 9 uur een mailtje met je naam en het aantal personen via deze link. Inschrijven voor maandag 5 augustus om 9 uur of tot het maximum van 25 is bereikt. De vertrekplaats wordt via mail meegedeeld aan zij die zijn ingeschreven. 

Dinsdag 13 augustus: Naar de trappistenbrouwerij Zondereigen - La Trappe

Deze fietstocht is een andere topper uit ons jaarlijkse aanbod die we in 2019 graag opnieuw in het programma steken. Vanuit Zondereigen zetten we koers naar de trappistenbrouwerij van La Trappe in Tilburg. Een bier smaakt nergens zo lekker dan waar het wordt gebrouwen, niet? De fietsroute is dit jaar vernieuwd.

Samenkomst: 9.30 uur (koffie/thee + gebak), vertrek 10 uur in Zondereigen
Afstand: 70 km ongeveer
Inschrijven: stuur vanaf 7 augustus om 9 uur een mailtje met je naam en het aantal personen via deze link. Inschrijven voor maandag 12 augustus om 9 uur of tot het maximum van 25 is bereikt. De vertrekplaats wordt diezelfde dag via mail meegedeeld aan zij die zijn ingeschreven.

Zaterdag 24 augustus: Feestelijke finale - langs Kempense zomerbars

Op zaterdag 24 augustus breien we een feestelijk slot aan ons dagfietstochtenseizoen 2019. 's Morgens word je verwacht in Happy Weekends Office in de Stationsstraat in Geel. Omdat het de laatste van het seizoen is, doen we bij de koffie en gebak een glaasje cava. Kwestie van al wat in de stemming te komen. Vervolgens fietsen we langs enkele keitoffe Kempense zomerbars. Om te beginnen is dat de Baobab Beach Club in Herentals, de grootste van België. Na opnieuw een eindje fietsen, bereiken de Ark Beach in Lichtaart. Vervolgens sturen we terug richting Geel, waar we afsluiten in een zomerbar. Lunchen doen we onderweg ook, een typisch zomergerecht.

Samenkomst: 10 uur (koffie/thee + gebak + glaasje cava), vertrek 10.30 uur in Happy Weekends Office in Geel
Afstand: 60 km ongeveer
Inschrijven: stuur een mailtje met je naam en het aantal personen via deze link. Inschrijven voor vrijdag 23 augustus om 9 uur of tot het maximum van 25 is bereikt. Let op: inschrijven verplicht, ten laatste op vrijdag 23 augustus 9 uur.

PROGRAMMA ONDER VOORBEHOUD VAN WIJZIGINGEN

Dit happy weekend is inclusief
 • Koffie/thee met gebak/koffiekoek bij het vertrek
 • Lunchgerecht 's middags
 • Happy Weekends-begeleiding
Niet inbegrepen
 • Dranken onderweg + bij de lunch
 • Ongevalverzekering + pechbijstand
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Ontdek hoe plezant het fietsen is met Happy Weekends
  • Ben je al eens meegeweest? Dan zie je ongetwijfeld oude bekenden terug
  • Mooie routes langs rustige wegen
  • Hoogst interessante bezoeken

Prijzen

€ 22 p.p. (incl. koffie/thee + taart/koffiekoek bij vertrek, lunchgerecht 's middags)

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Nog geen vertrekdata bekend.
Nog geen vertrekdata bekend.

Fotoboek

Locatie

Locatie niet bekend gemaakt.