Fietsen van hotel naar hotel: Wegduiken in De Westhoek

Sommigen noemen De Westhoek het mooiste stukje van Vlaanderen. Of dat terecht is, laten we je zelf ontdekken tijdens deze fietsvakantie (4 dagen/3 nachten). Dat het in deze Vlaamse uithoek zeer fijn vertoeven is, ervaar je sowieso. 

Het landschap is wijds, de dorpjes miniem, het dialect bijzonder sappig. De streek is met zijn vele soldatenbegraafplaatsen getekend door De Groote Oorlog. Het thema ’14 – ’18 komt uitvoerig aan bod tijdens deze fietsvakantie, net zoals lokale bieren proeven (trappist van Westvleteren, Poperings Hommelbier), monumenten kijken (Menenpoort Ieper, IJzertoren Diksmuide) en we laten je zelfs even langs de kust fietsen.

Drie prima hotels houden zich klaar om je te verwelkomen en je na je fietstocht in de watten te leggen. Vertrekken doe je in Ieper en dat stelt je meteen in de gelegenheid om de eerste avond The Last Post bij te wonen. Verder overnacht je in Lo-Reninge en Alveringem.

Tussen deze drie 3-sterrenhotels liggen schitterende fietsroutes van gemiddeld een 60-tal km per dag. Die zijn gebaseerd op de fietsknooppunten en dus makkelijk te volgen. We laten je kennismaken met onverwachte plekken en mooie uitzichten. Suggesties voor stops zijn er in overvloed, ook om een glas te drinken en een hapje te eten.

Wegduiken in De Westhoek kan je tot eind oktober 2020. 

Meer lezen
Goed om te weten
 • Dit is een individuele vakantie die je fietst aan de hand van de routebeschrijvingen die je ontvangt bij aankomst de eerste dag.
 • Het arrangement loopt van 1 augustus tot en met 31 oktober 2020. Je kunt dagelijks vertrekken op de beschikbare dagen. 
 • Het arrangement omvat 4 fietsdagen en 3 overnachtingen. De eerste dag hebben we vanuit het starthotel in Ieper een mooie lus van 47 km. De overige dagafstanden schommelen tussen de 53 en 63 km. De routes lopen langs de fietsknooppunten. Dat is lekker makkelijk. Ze kunnen ook eenvoudig ingekort worden. Op dag 1 en dag 2 kom je enkele kleine hellingen tegen, de dagen 3 en 4 zijn vlak.
 • Je start vanuit Ieper. Je auto kan gratis op de parking van het hotel blijven staan tot je weer terug bent. Tip: ga de eerste avond wat vroeger eten in het hotelrestaurant en woon onder de Menenpoort The Last Post bij.
 • De twee volgende hotels liggen in Lo-Reninge en Alveringem. Die situeren zich telkens in het centrum, wat het fijn maakt om ’s avonds nog een wandelingetje te doen en een terrasje mee te pikken.
 • Bij elke overnachting kan je fiets in een afgesloten fietsenstalling, waar ook oplaadmogelijkheden voor e-bikes zijn.
 • De deelnemende hotels zijn alledrie uitstekende 3-sterrenhotels die veel aandacht geven aan coronaveiligheid, zowel op het vlak van de hygiëne op de kamer als de service in de ontbijtruimte en het restaurant.
 • Na je reservatie en betaling ontvang je een mail met de praktische informatie zoals het adres van vertrek. In het vertrekhotel liggen de informatie en de routes klaar voor je volgende fietsdagen.
 • Er zijn geen beperkingen op het vlak van aantal stuks bagage, maar je hoeft ook niet te overdrijven :-). Tenslotte ben je maar vier dagen aan het fietsen. Zorg dat elk stuk bagage is gelabeld. Bij aankomst ontvang je Happy Weekends-bagagelabels die je aan je koffers bevestigt. Ten laatste om 16 uur is je bagage in het volgende hotel.
 • De bedoeling is dat je je eigen fietsen meebrengt. Fietsverhuur op aanvraag.
 • Wil je je een dag laten vergezellen door een fietsende streekgids met een bijzondere kennis over WOI, neem dan contact op.
 • Annulatieverzekering € 15 p.p. (tot maximum 30 dagen voor vertrek af te sluiten). Verzekering reisbijstand, bagage en lichamelijk letsel: € 24 p.p. Verzekeringen enkel af te sluiten bij je reservatie, nadien niet meer.
 • BESCHIK JE OVER EEN TEGOEDBON VAN EEN GEANNULEERDE REIS, MAAK DAN GEEN NIEUWE ONLINE RESERVATIE AAN MAAR STUUR EEN MAIL OF BEL 014 75 71 16.

Dag 1

Je komt in de loop van de dag toe in het hotel in Ieper en je wordt welkom geheten met een welkomstdrank. Aan de receptie ontvang je een infomap met de routes voor de komende dagen. De lusvormige route van de eerste dag is 47 km lang en brengt je door het centrum van Ieper met zijn monumentale Menenpoort, Hill 60 in Zillebeke en de indrukwekkende oorlogsbegraafplaats Tyne Cot met zijn 12.000 graven. Tip: kom ten laatste kort na de middag toe zodat je voldoende tijd hebt om de eerste route te fietsen.

Je kamer is beschikbaar vanaf 15 uur.

’s Avonds 3 gangenmenu in het hotelrestaurant
Tip: vraag je diner tegen 18 uur zodat je kort na 19 uur naar de Menenpoort kunt gaan (1,5 km vanuit het hotel), waar elke avond om 20 uur The Last Post wordt gespeeld (ga op tijd). Nog een tip: aansluitend een terrasje op de markt van Ieper.

Dag 2

’s Morgens ontbijt + uitchecken. Je bagage laat je achter bij de receptie. Je koffer is ten laatste om 16 uur in het volgende hotel.

Vanuit Ieper fietsen we een prachtige route (58 km) die je naar Westouter, de militaire begraafplaats Lijssenthoek, door het centrum van Poperinge en langs de abdij Sint-Sixtus in Westvleteren voert. In de horecazaak In de Vrede kan je de wereldberoemde trappist proeven. Voordien heb je ook even de Franse grens overschreden: ‘de Schreve’ zoals ze die hier noemen.

Late namiddag kom je toe in het hotel in Lo-Reninge.

’s Avonds 3-gangenmenu in het hotelrestaurant

Dag 3

Na een heerlijk ontbijt laat je je bagage weer achter bij de receptie en haal je je fiets uit de stalling voor een nieuw fietsavontuur (63 km).

In eerste instantie gaat het langs de IJzer richting Diksmuide met zijn bekende IJzertoren. Van hieruit fietsen we over een vroegere spoorlijn naar Nieuwpoort, dat we binnenrijden via het indrukwekkende sluizencomplex Ganzepoot. In Nieuwpoort fietsen we zelfs even langs het strand om dan weer koers te zetten richting binnenland, meer bepaald Veurne. Vervolgens passeren we Steenkerke, de woonplaats van misschien wel de bekendste inwoner van De Westhoek: Willem Vermandere. In Alveringem ligt ons derde hotel.

Late namiddag aankomst in het hotel in Alveringem.

’s Avonds 3-gangenmenu in het hotelrestaurant

Dag 4

We schuiven een laatste keer aan voor een lekker ontbijt en vertrouwen onze koffers weer toe aan de receptiemedewerker. En dan zijn we klaar voor onze alweer laatste fietsdag.

Voor deze laatste dag hebben we nog heel wat moois in petto. Wat dacht je van het natuurgebied De Blankaart, het Vrijbos in Houthulst (ja hoor, er is een bos in De Westhoek), de Duitse militaire begraafplaats in Langemark en ga maar door. Goed voor 53 km fietsplezier.

Late namiddag aankomst in Ieper en einde programma.

Dit happy weekend is inclusief
 • 3x overnachting in 3 kwalitatieve 3-sterrenhotels
 • 3x uitgebreid ontbijt
 • 3x 3-gangendiner
 • 4 uitgewerkte fietsroutes
 • Bagagetransport naar het volgende hotel
 • Welkomstdrank
 • Verblijfsbelasting
 • Parking bij het vertrekpunt

PRIJZEN € 278 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 332 p.p. voor een single

Niet inbegrepen
 • Lunch (op je routebeschrijving vind je suggesties voor stopplaatsen)
 • Dranken bij het diner
 • Verzekering annulatie en reisbijstand
 • Reis heen en terug
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Je reserveert dit arrangement op de dagen die jou passen
  • Je ontdekt een heel aantal verborgen parels in De Westhoek
  • Immense soldatenbegraafplaatsen getuigen nog altijd van de gruwelen die er ruim 100 jaar geleden plaatsvonden
  • Je overnacht in prima 3-sterrenhotels met afgesloten fietsenstalling
  • Je fietst op jouw tempo en stopt waar jij wil
  • Je bagage wordt telkens naar het volgende hotel gebracht, lekker makkelijk

Fotoboek

Regio's

De Westhoek

De Westhoek

Ben je helemaal klaar voor een fantastische fietsvakantie in De Westhoek? Begin dan je reservatie door op de gewenste vertrekdag te klikken.

* Vervolgens word je gevraagd om je gegevens in te vullen, zowel voor jou als je eventuele medereiziger(s) (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres).
* Wil je een verzekering, dan vink je dat vakje aan. De annulatieverzekering is enkel te nemen tot 30 dagen voor vertrek.
* Aansluitend selecteer je het aantal 2- en 1-persoonskamers die je nodig hebt
* Wil je ons nog iets extra meedelen, bijvoorbeeld dat je een vegetarische maaltijd wilt, dan deel je dat mee in het vak Opmerking
* Tot slot klik je op Reserveer nu en dan komt je reservatie bij ons binnen
* Automatisch ontvang je dan een mail met de factuur en de betaalmogelijkheden: online betaling (Bancontact, Visa, Mastercard) of bankoverschrijving met gestructureerde mededeling
* Zodra je betaling binnen is, ontvang je een mail met nog wat extra informatie zoals het adres van het hotel waar je de eerste dag wordt verwacht.

€ 278 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 332 p.p. single

BESCHIK JE OVER EEN TEGOEDBON VAN EEN GEANNULEERDE REIS, MAAK DAN GEEN NIEUWE ONLINE RESERVATIE AAN MAAR STUUR EEN MAIL OF BEL 014 75 71 16.

Beschikbaarheid & reservatie

Kies onderstaand de gewenste vertrekdatum:


Legende:
Beschikbaar:
Niet beschikbaar:

Augustus 2020 volgende maand

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31