Wandelen van hotel naar hotel: Leve De Peel

Dit is geen groeps- maar een individuele wandelvakantie. Om te doen als koppel, als vriendengroep, familie-uitstap. 

Aan de hand van een routebeschrijving wandel je 4 dagen van hotel naar hotel en je bagage wordt achterna gebracht. Hoe zalig is dat. Zeker als je weet dat je onderweg door een schitterende natuur wandelt.

We nodigen je uit in De Peel, een regio op de grens van de Nederlandse provincies Noord-Brabant en Limburg die alles heeft om je te laten genieten: open landschappen, schitterende heidegebieden, verdoken dorpjes en schaduwbrengende bossen. Kijk uit voor Schotse hooglanders en schaapskuddens.

Je vertrekpunt ligt in Asten (NL) en de volgende overnachtingsplekken bevinden zich in Deurne en Helmond. De routes lopen overwegend door natuur- en bosgebieden, gemiddeld 18 km per dag. Bij het vertrek krijg je een wandelkaart mee met suggestiewandelingen. Inkorten is mogelijk.

Logeren doe je telkens in een 4-sterrenhotel met eigen restaurant zodat je je ’s avonds niet meer moet verplaatsen. Wanneer je toekomt, staat je bagage al op je kamer. Zo makkelijk.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Dit is een individuele vakantie die je wandelt aan de hand van de routebeschrijvingen die je ontvangt bij aankomst de eerste dag. Je krijgt dan ook een wandelknooppuntenkaart van de streek, die je toelaat om de routes eventueel in te korten (of te verlengen).
 • Je kunt dagelijks vertrekken op de beschikbare dagen. Check hiervoor het rooster onderaan.
 • Covid-19: op dit moment geldt in Nederland dat je over een Covid Safe Ticket moet beschikken om een horecazaak te betreden. Voor je terugkeer naar België vul je het Passagier Lokalisatie Formulier in. De actuele regels op het moment van je vakantie ontvang je bij je praktische informatie.
 • Het arrangement omvat 4 wandeldagen en 3 overnachtingen. Het is te zeggen. Omdat je toch in de streek bent, moet je beslist gaan wandelen in het Nationaal Park De Hooge Peel, waar je evenwel niet komt tijdens de hotel-naar-hoteltochten. Het bezoekerscentrum van het NP De Hooge Peel ligt op een kwartier rijden van het hotel. Rij de eerste dag eerst naar daar, doe van daaruit een wandeling en check vervolgens in bij het hotel om dan je hotel-naar-hotelarrangement te starten. De wandelmogelijkheden in het NP De Hooge Peel + de adresgegevens van het bezoekerscentrum ontvang je bij de praktische informatie na je reservatie.
 • Je start vanuit Asten. Je auto kan gratis op de parking van het hotel blijven staan tot je weer terug bent.
 • De twee volgende hotels liggen in Deurne en Helmond. Die situeren zich telkens in het centrum, wat het fijn maakt om ’s avonds nog een wandelingetje te doen en een terrasje mee te pikken.
 • De deelnemende hotels zijn alledrie 4-sterrenhotels die veel aandacht geven aan coronaveiligheid, zowel op het vlak van de hygiëne op de kamer als de service in de ontbijtruimte en het restaurant.
 • Na je reservatie en betaling ontvang je een mail met de praktische informatie zoals het adres van vertrek. In het vertrekhotel liggen de informatie en de routes klaar voor je volgende wandeldagen.
 • Er zijn geen beperkingen op het vlak van aantal stuks bagage, maar je hoeft ook niet te overdrijven :-). Tenslotte ben je maar vier dagen aan het wandelen. Zorg dat elk stuk bagage is gelabeld. Bij aankomst ontvang je Happy Weekends-bagagelabels die je aan je koffers bevestigt. Ten laatste om 16 uur is je bagage in het volgende hotel.

Dag 1

Tip voor een voorafgaande wandeling. Ga eerst naar het bezoekerscentrum van het Nationaal Park De Hooge Peel (op een kwartiertje van het hotel) en maak van hieruit een schitterende wandeling. Je ontvangt hierover de praktische informatie na je reservatie.

Ga aansluitend naar het hotel in Asten. Aan de receptie ontvang je een infomap met de routes voor de komende dagen. 

Je kamer is beschikbaar vanaf 15 uur.

’s Avonds: 3 gangenmenu in het hotelrestaurant

Dag 2

Na een luxe ontbijt check je uit en laat je je bagage achter aan de receptie. Je koffer is ten laatste om 16 uur in het volgende hotel.

Je vertrekt voor een wandeling van 17 km die je vooral door de mooie Liesselse Bossen voert. Halfweg is er een mooie picknickplaats voor je lunch, die je ’s morgens meenam vanuit het hotel.

Late namiddag kom je toe in het hotel in Deurne.

’s Avonds 3-gangenmenu in het hotelrestaurant

Dag 3 

Opnieuw staat er ’s morgens een luxe ontbijt voor je klaar

Laat na het uitchecken je bagage achter aan de receptie zodat we die naar het volgende hotel kunnen brengen.

De route vandaag is 19 km lang en voert je opnieuw door heel wat natuurpracht zoals het natuurgebied Zandbos in Deurne. Het laatste stuk richting Helmond gaat langs de Zuid-Willemsvaart. We komen het centrum binnen via Helmond's bekendste monument: De Waterburcht, de grootste in zijn soort in Nederland. Vlakbij ligt het hotel.

Late namiddag aankomst in het hotel in Helmond.

’s Avonds 3-gangenmenu in het hotelrestaurant.

Dag 4

Voor deze laatste ochtend maken we het ontbijt opnieuw extra feestelijk

Zet je koffer weer bij de receptie zodat we die opnieuw naar het vertrekpunt kunnen brengen.

De voorgestelde wandeling terug naar Asten is 18 km lang en opnieuw een pareltje met veel onverharde wegen door bossen en langs weilanden, een verlaten kanaaltje. Halfweg passeer je door het centrum van Lierop met verschillende horecazaken, waar je jezelf tijdens deze laatste wandeldag trakteert op iets lekkers. Check zeker ook of de opvallende Koepelkerk open is (in principe op woensdag- en zaterdagnamiddag). 

In de loop van de namiddag kom je in Asten weer toe in het vertrekpunt.

Dit happy weekend is inclusief
 • 3x overnachting in 4-sterrenhotels
 • 3x uitgebreid ontbijt
 • 3x 3-gangendiner
 • 3x lunchpakket voor onderweg
 • 3 uitgewerkte wandelroutes
 • Wandelknooppuntenkaart van de regio (1 per gezelschap)
 • Bagagetransport naar het volgende hotel
 • Welkomstdrank
 • Toeristenbelasting
 • Parking bij het vertrekpunt

Prijzen: € 332 p.p. op basis van een 2-persoonskamer; € 442 p.p. single 
Extra nacht in halfpension: € 78 p.p. op een 2p-kamer; € 99 single

Niet inbegrepen
 • Dranken bij het diner
 • Verzekering annulatie en reisbijstand 
 • Reis heen en terug
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Je reserveert dit arrangement op de dagen die jou passen
  • Je wandelt op jouw tempo en stopt waar jij wil
  • We leiden je langs prachtige natuur in De Peel
  • Je overnacht in uitstekende 4-sterrenhotels 
  • Je bagage wordt van hotel naar hotel gebracht: lekker makkelijk

Fotoboek

Regio's

De Peel, wandelen

De Peel, wandelen

Ben je helemaal klaar voor een fantastische wandelvakantie in De Peel? Begin dan je reservatie door de op jouw gewenste vertrekdag te klikken.

* Vervolgens word je gevraagd om je gegevens in te vullen, zowel voor jou als je eventuele medereiziger(s) (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres).
* Wil je een verzekering, dan vink je dat vakje aan.
* Aansluitend selecteer je het aantal 2- en 1-persoonskamers die je nodig hebt
* Wil je ons nog iets extra meedelen, bijvoorbeeld dat je een vegetarische maaltijd wilt, dan deel je dat mee in het vak Opmerking
* Tot slot klik je op Reserveer nu en dan komt je reservatie bij ons binnen
* Automatisch ontvang je dan een mail met de factuur en de betaalmogelijkheden: online betaling (Bancontact, Visa, Mastercard) of bankoverschrijving met gestructureerde mededeling
* Reserveer je minder dan 30 dagen voor vertrek, dan betaal je meteen het volledige bedrag. Langer dan 30 dagen? Je betaalt eerst een voorschot van € 100 + eventuele verzekeringen en 30 dagen voor vertrek krijg je de saldofactuur.
* Zodra je (saldo)betaling binnen is, ontvang je een mail met extra informatie zoals het adres van het hotel waar je wordt verwacht.

Prijzen: € 332 p.p. op basis van een 2-persoonskamer; € 442 p.p. single 
Extra nacht in halfpension: € 78 p.p. op een 2p-kamer; € 99 single

KAN JE FIETSVAKANTOE ALS GEVOLG VAN EEN VERBOD DOOR DE OVERHEID IN HET KADER VAN DE CORONAMAATREGELEN NIET DOORGAAN, DAN ANNULEREN WE GRATIS EN BETALEN WE DE REISSOM TERUG.

De dagen in het groen hieronder zijn de dagen dat je kunt vertrekken, ook al staat de volgende dag in het rood.

Beschikbaarheid & reservatie

Kies onderstaand de gewenste vertrekdatum:


Legende:
Beschikbaar:
Niet beschikbaar:

Januari 2022 volgende maand

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Reviews

Rina, Alain en Hendrik (01/08/2020)

De wandelvakantie in de Peel was geslaagd. De verwelkoming en de hotels waren heel goed. De bedden waren in hotel Plein vijf het beste (staat ook op hun website, maar dit is dus echt waar)! Dit geldt ook voor het bed dat bijgezet was op de kamer voor onze zoon.
Door de uitgestippelde route werd je verrast door de vele natuur en de leuke wandelroutes die Nederland rijk is. Regelmatig kom je een bank tegen waar je je lunchpakket kan opeten of gewoon even kan uitrusten en genieten van de natuur.
Bagagevervoer liep goed. Die stond altijd netjes te wachten op ons aan het volgend hotel.
Door het arrangement kon je zorgeloos aan tafel en genieten van het 3-gangenmenu.
Wij hebben er alvast van genoten!

Weyers Ronny en Slegers Conny (25/07/2020)

We hebben genoten van wandelen van hotel naar hotel. Alles was tip top in orde, mooie wandelingen ook de overnachtingen en eten waren meer dan oke. De kaart met alle knooppunten is zeer handig, we hebben deze toch een paar keer moeten bekijken.