Wandelen van de Merode naar het Hageland

Bekijk hier het filmpje over dit wandelavontuur.

Twee prachtige Vlaamse wandelregio’s ontdek je tijdens dit mooie wandelavontuur. Aan de ene kant liggen de Merodebossen rond de abdijen van Averbode en Tongerlo. En aan de andere kant strekken de glooiende heuvels van het Hageland zich uit. Slapen doe je in een top-B&B in Herselt en de tweede nacht in een bijzonder hotel in Aarschot. Je bagage hoef je niet mee te zeulen. Die brengen we over en weer.

De Merodebossen in de buurt van Westerlo en Herselt in België zijn een uitgestrekt natuurgebied dat deel uitmaakt van de Antwerpse Kempen. De bossen zijn een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers vanwege hun prachtige landschappen en diverse flora en fauna. Het landschap is rijk aan bossen, heidegebieden, vennen en landbouwgronden. Lees: aantrekkelijk als wandelgebied.

Een van de blikvangers in de regio is de norbertijnenabdij van Averbode. Deze ligt halfweg op je wandeling tijdens de eerste dag. Pauze in de ‘lekdreef’? Kies een ijsjeskar uit en trakteer jezelf op een hoorntje met 2 bollen.

Het Hageland wordt gekenmerkt door zijn zacht glooiende heuvels en weelderige wijngaarden. Terwijl je door het landschap reist, word je getrakteerd op adembenemende uitzichten over uitgestrekte velden, met wijngaarden beklede hellingen en charmante dorpen die tussen de heuvels verscholen liggen.

Op Dag 2 leidt de Demer je tot je hotel in Aarschot, dat is onderbracht in een vroegere watermolen. Dineren doe je ’s avonds in het hotelrestaurant met zicht op het water.

Na een verkwikkende nacht trek je opnieuw je wandelschoenen aan voor een heerlijke wandeling terug naar Herselt, want hier staat je auto nog. Reken opnieuw op veel bossen en natuur. En op bagagevervoer.

Meer lezen
Goed om te weten

Vakantietype
+ Dit is een individuele wandelvakantie te boeken op basis van beschikbaarheid.
+ Je komt met eigen vervoer naar de B&B van waaruit je mini-wandelvakantie start. Je wagen blijft staan op de gratis parking van de B&B tot je weer terug bent.

Wandelingen
+ De wandelingen lopen over de wandelknooppunten. Dat is lekker makkelijk.
+ Afstanden: Dag 1 15 km (in te korten tot 10 km), Dag 2 21 km (in te korten tot 18 of 13 km), Dag 3 19 km (in te korten tot 17 km). Je ontvangt de wandelingen in een Happy Weekends-mapje bij aankomst in de B&B. Op verzoek bezorgen we op voorhand de gpx-files voor je GPS-toestel.
+ De wandelingen gaan voor het merendeel over onverhade wegen en zijn zo goed als vlak. Enkel in de buurt van Aarschot zijn er lichte hellingen.

Je logies
+ In Herselt overnacht je in een heerlijke B&B die slechts 3 kamers telt. Je gastvrouw verwelkomt je met een Averbode-bier en bereidt je 's morgens een heerlijk ontbijt met streekproducten. Je kamer beschikt over privé-sanitair met doucheproducten, bed- en badlinnen. Beneden is er een leeshoek. 's Avonds reserveren we in een horecazaak in de buurt. 
+ In Aarschot wacht je een zalig hotelbed in een gerestaureerde watermolen. Ook hier heb je je eigen sanitair met doucheproducten, bed- en badlinnen. 's Avonds schotelen we je een 3-gangenmenu voor in het hotelrestaurant.

Eten en drinken
+ De B&B serveert geen avondmaal en daarom reserveren we voor je in een horecazaak in de buurt. Omdat die vaak zijn volgeboekt, doen we die reservatie al langer op voorhand. Je rekent ter plaatse af.
+ In het hotel in Aarschot is automatisch je tafel in het restaurant gereserveerd. Hier is een 3-gangen keuzemenu inbegrepen in de prijs.
+ Je wandelt overwegend door natuur en bossen. Op sommige dagen kom je geen horecazaken tegen die open zijn. Het verdient aanbeveling om een lunchpakket mee te nemen voor onderweg op Dag 2 en 3. Dat kan je bestellen bij de B&B en het hotel.

Bagage
+ We brengen je bagage over en weer, in principe 1 koffer/tas per persoon. Het is ook maar voor 1 nacht. Je bezorgt die 's morgens op Dag 2 aan je gastvrouw en zet die 's morgens op Dag 3 bij de receptie in het hotel. Ten laatste om 15 uur is je bagage op de volgende locatie.

Betaling
+ Reserveer je langer dan 30 dagen op voorhand, dan ontvang je in eerste instantie een voorschotfactuur van € 100 p.p. via mail + eventuele verzekeringen
+ 30 dagen voor vertrek krijg je een mail met de saldofactuur
+ Zodra we deze betaling hebben ontvangen, volgt een mail met de praktische informatie zoals de adresgegevens van de B&B waar je op de eerste dag wordt verwacht

Bekijk hier het filmpje over dit wandelavontuur.

Dag 1

+ Je komt aan in de loop van de voormiddag bij de B&B in Herselt en ontvangt er een Happy Weekends-mapje met de wandelingen. Vervolgens vertrek je voor je eerste wandeling
+ Bij je terugkeer check je in in je kamer
+ 's Avonds diner in een horecazaak in de buurt

Dag 2

+ 's Morgens ontbijt
+ Vervolgens maak je je kamer vrij en zet je je bagage klaar. Aansluitend vertrek je voor je wandeling.
+ In de loop van de namiddag kom je toe in het hotel in Aarschot (kamer beschikbaar vanaf 15 uur) en neem je je bagage in ontvangst
+ 's Avonds 3-gangenmenu in het hotelrestaurant

Dag 3

+ 's Morgens ontbijt
+ Vervolgens vrijmaken van de kamer en je bagage klaarzetten bij de hotelreceptie. Die gaat weer naar Herselt.
+ Aansluitend start van de wandeling
+ In de loop van de namiddag ben je weer bij het vertrekpunt in Herselt + einde programma

Dit happy weekend is inclusief
 • 2 overnachtingen
 • 2x uitgebreid ontbijt
 • 1x 3-gangen keuzemenu met aperitief in Aarschot
 • Welkomstdrank in Herselt
 • 3 uitgestippelde wandelingen
 • Bagagevervoer heen en terug
 • Verblijfstaksen
 • BTW

Prijzen: € 241 p.p. op een 2p-kamer
             € 309 p.p. op een 2p-kamer voor singlegebruik

Niet inbegrepen
 • Je diner op de eerste avond (we reserveren in een horecazaak in de buurt)
 • Je lunch tijdens de wandelingen
 • Verzekeringen
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Je wandelt door prachtige natuur (Averbode Bos & Hei, Merodebossen, Demerbroek,...)
  • Bezoek de abdij van Averbode + ijsje eten in de Lekdreef
  • Twee heerlijke logies
  • Je bagage wordt over en weer gebracht

Fotoboek

Regio's

Merode

Merode

Ben je helemaal klaar voor deze fantastische wandeldriedaagse? Begin dan je reservatie door de op jouw gewenste vertrekdag te klikken.

* Vervolgens word je gevraagd om je gegevens in te vullen, zowel voor jou als je eventuele medereiziger(s) (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres).
* Wil je een verzekering, dan vink je dat vakje aan. Verzekeringen kunnen enkel worden genomen bij de reservatie, later niet meer.
* Aansluitend selecteer je het aantal 2- en 1-persoonskamers die je nodig hebt
* Wil je ons nog iets extra meedelen, bijvoorbeeld dat je een vegetarische maaltijd wilt, dan deel je dat mee in het vak Opmerking
* Tot slot klik je op Reserveer nu en dan komt je reservatie bij ons binnen
* Automatisch ontvang je dan een mail met de factuur en de betaalmogelijkheden: online betaling (Bancontact, iDeal, Visa, Mastercard) of bankoverschrijving met gestructureerde mededeling
* Reserveer je minder dan 30 dagen voor vertrek, dan betaal je meteen het volledige bedrag. Langer dan 30 dagen? Je betaalt eerst een voorschot van € 100 + eventuele verzekeringen en 30 dagen voor vertrek krijg je de saldofactuur.
* Zodra je (saldo)betaling binnen is, ontvang je een mail met extra informatie zoals het adres van het hotel waar je wordt verwacht.

Prijzen: € 241 p.p. op basis van een 2-persoonskamer; € 309 p.p. single 

Verzekering annulatie: 4,5% van de totale reissom met een minimum van € 15
Verzekering reisbijstand, lichamelijk letsel en bagage: € 18 p.p.
-> Verzekeringen zijn optioneel en enkel af te sluiten bij de reservatie

We doneren 1% van onze inkomsten aan ontwikkelingsorganisatie Cunina uit Geel.

De dagen in het groen hieronder zijn de dagen dat je kunt vertrekken en er nu nog 3 kamers beschikbaar zijn (ook al staat de volgende dag in het rood). Graag een andere periode? Informeer dan voor de beschikbaarheid via info@happyweekends.be.

Beschikbaarheid & reservatie

Kies onderstaand de gewenste vertrekdatum:


Legende:
Beschikbaar:
Niet beschikbaar:

December 2023

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Reviews

Cecile Moerman (23/11/2023)

Wij zijn heel tevreden over onze uitstap ‘Merode’ . Ondanks de vele vele regen de laatste dag, hebben we de wandeling toch helemaal goed gedaan. De verblijven waren SUPER, zowel kamer als ontbijt. Bedankt, tot nog eens.

Dirk Arrazola de Onate (13/11/2023)

Gastvrouw B&B De Zil was zeer vriendelijke (B&B aan te raden, gelegen in een heel mooie omgeving) Eerste wandeling lus langs Averbode zeer aan te raden. Andere wandelingen waren ook OK enkel had de het weer enkele paden onder water gezet (wat spijtig was) maar eventjes door het bos ploeteren om langs de plassen te gaan , is ook de moeite. Tweede overnachtingsplaats was OK, zeker wat het diner betrof. Al bij al een aanrader