Dagtochten wandelen en fietsen

vanaf € 0,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

Voor onze dagtochten wandelen en fietsen nemen we je mee naar de mooiste streken van Vlaanderen. En soms wippen we de grens over. We organiseren die telkens op de 1ste en 3de zondag van de maand.

's Morgens nodigen we je uit bij een bijzonder vertrekpunt en van hieruit maak je een prachtige wandeling (15-tal km) of fietstocht (50-60 km).

Voor je vertrekt, ontvang je een uitgebreid lunchpakket, vaak met lokale specialiteiten. We zorgen ervoor dat je voor je vertrek nog even naar het toilet kunt.

Tijdens deze bijzondere tijden komt het erop neer om gezond te blijven. En hoe doe je dat best? Door te wandelen of te fietsen in de buitenlucht.

Dus wat hebben we voor je?
+ Een prachtige natuurwandeling of fietstocht
+ Een tof vertrekpunt waar we je coronaproof verwelkomen en waar je voor het vertrek en bij je terugkeer naar het toilet kunt
+ Een uitgebreid lunchpakket (in de winter organiseren we het eten in het vertrekpunt). 
+ Gratis parking bij het vertrekpunt

Meer lezen
Goed om te weten
 • Je wandelt of fietst aan de hand van een routebeschrijving.
 • Deelnemen kan alleen na reservatie. Reserveren kan telkens tot de aangegeven dag, of tot het maximum is bereikt. Reservatie bij voorkeur via mail.
 • In de vroege namiddag op de dag voor je vertrek ontvang je een mail met praktische informatie, zoals de locatie van vertrek. Hou dus je mailbox in de gaten.
 • Je kunt de dag zelf vrij vertrekken tussen de aangeduide uren.
 • Zijn er bij het vertrekpunt mensen voor jou en moet je dus even wachten, hou dan minstens anderhalve meter afstand.
 • We verwelkomen je met een mondmasker en verwachten van jou hetzelfde bij de verwelkoming. Zodra je begint te wandelen of fietsen mag dat af.
 • Wandelaars zorgen voor stevige wandelschoenen. Sommige stroken kunnen modderig zijn.
 • Honden zijn welkom, weliswaar aan de leiband.
 • Deze dagwandelingen en -fietstochten staan zowel open voor mensen die bij ons al een vakantie boekten, als voor zij die graag met ons willen komen kennismaken. 

Zondag 23 januari 2022: Kasteel van Horst 

Het Kasteel van Horst in Holsbeek wordt ook wel het kasteel van de Rode Ridder genoemd omdat tekenaar Karel Biddeloo zijn stripheld hier zijn thuishaven gaf. Jaren is het al in verval, hoewel er nu concrete restauratieplannen zijn. Niettemin is het nog altijd een belangrijke toeristische trekpleister in Vlaams-Brabant midden een mooi wandel- en fietsgebied. Dat moet je ons geen twee keer zeggen.

Vlakbij vonden we een authentiek café van meer dan 100 jaar oud en hier verwelkomen we je. 's Morgens zijn er koffie/thee met een stuk taart en bij je terugkeer wacht je een lekkere soep met belegde boterhammen. 

Uiteraard gaat de wandeling (14 km of makkelijk in te korten) langs het Kasteel van Horst en verder langs een aantal Hagelandse wijngaarden. Halfweg staat een café en het goede nieuws is: het is open.

De fietsers leiden we ook naar het kasteel en verder door het mooie, glooiende Hageland. De route van 43 km gaat vooral door landelijk gebied met een passage door onder meer Lubbeek en Pellenberg. En langs meer dan 1 café.

Vertrek tussen 10 en 11.30 uur. Reservatie verplicht.

Prijs: € 20 p.p., incl. koffie of thee met taart bij vertrek, soep + belegde boterhammen bij je terugkeer, wafel voor onderweg, uitgestippelde wandeling of fietstocht.

Reserveer via deze link (mail) en dat doe je alleszins voor vrijdag 21 januari om 11 uur. 
Wie heeft gereserveerd, ontvangt zaterdagmiddag 22 januari een mail met de verdere informatie. Reserveren = komen, zoniet zijn we verplicht een no-show van € 20 p.p. aan te rekenen.

Zondag 6 februari 2022: De bossen van Lichtaart

Verscholen in de bossen van Lichtaart verwelkomen we je in een voormalige hoeve voor een wandeling of fietstocht door de bossen van de Kempense Heuvelrug, een prachtig bosgebied dat zich uitstrekt tussen Retie en Herentals. Hier is het volop genieten van dennen, heide, vennen en de stilte.

Bij aankomst krijg je koffie/thee en huisgemaakte cake, voor onderweg een wafel en bij je terugkeer een dampende soep + belegde sandwiches.

De wandeling is 15 km met mogelijkheid tot inkorten tot 11 km en die brengt je - hoe kan het anders - vooral door bosgebied. Hou rekening met hier en daar een stuifduin.

De fietsers krijgen een circuit van 43 km voorgeschoteld met passages door de Hoge en Lage Rielen, Tielen en Poederlee. Met vooral heel rustige wegen en onderweg een mogelijkheid om te horecastoppen.

Vertrek tussen 10 en 11.30 uur. Reservatie verplicht.

Prijs: € 20 p.p., incl. koffie of thee met cake bij vertrek, soep + belegde sandwiches bij je terugkeer, wafel voor onderweg, uitgestippelde wandeling of fietstocht.

Reserveer via deze link (mail) en dat doe je alleszins voor vrijdag 4 februari om 11 uur. 
Wie heeft gereserveerd, ontvangt zaterdagmiddag 5 februari een mail met de verdere informatie. Reserveren = komen, zoniet zijn we verplicht een no-show van € 20 p.p. aan te rekenen.

Ook Dagtochten Wandelen en Fietsen op (elke eerste en derde zondag van de maand):
20 februari: Viva Italia vanuit Beringen (te gast bij Italianen in de Limburgse mijnstreek)
6 maart: Tabloo Dessel in primeur (als eerste welkom in het nieuwe bezoekerscentrum bij de bergingssite laagradioactief afval)
20 maart: Belgische thee in Loenhout (met bezoek aan de eerste theeplantage in ons land + natuurlijk thee proeven)
3 april
vrijdagavond 8 april: vuurpottenwandeling Sint-Truiden
17 april
1 mei
15 mei
5 juni
19 juni

We behouden ons het recht voor om datums en het programma te wijzigen, bijvoorbeeld omwille van slecht weer.

Dit happy weekend is inclusief
 • Een routebeschrijving voor een wandeling van een 15-tal km of fietstocht van een 50-60 km
 • Een uitgebreide picknick voor onderweg met lokale specialiteiten (in de winter eet je binnen)
 • Parking en toilet bij het vertrekpunt
Niet inbegrepen
 • Ongevallenverzekering
 • In je lunchpakket vind je geen flesje water (= plasticafval en daar houden we niet van). Breng je eigen gevulde drinkbus mee. 
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Bewegen in openlucht is de beste remedie om gezond te blijven
  • Alles is voor je geregeld: een mooie wandeling/fietstocht, uitgebreid lunchpakket, toilet

Prijzen

€ 20 p.p., te betalen bij het vertrek

Na je reservatie
+ Ontvang je een korte bevestiging via mail.
+ De dag voor vertrek ontvang je kort na de middag een mail met praktische informatie, zoals de adresgegevens van het vertrekpunt. Heb je om 15 uur geen mail gehad, neem dan contact op. Check voordien ook even je spam/ongewenste mail.
+ De betaling gebeurt bij aankomst. Breng gepast geld mee (cash). Reserveren = komen opdagen.

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Nog geen vertrekdata bekend.
Nog geen vertrekdata bekend.

Fotoboek

Locatie

Reviews

Jef en Julia (16/08/2021)

Zondag 15/8 fietsen Merksplas was weer top. De ontvangst, de route en de feestelijke lunch achteraf waren super. Ook de tuin was een weelde; 14u. terug zijn was wel wat nipt, maar ondanks iets later werden we tiptop bediend. Doe zo verder en we zijn nog van de partij.

Johan en marleen (24/05/2021)

Zeer mooie fietstocht en heel goed lunchpakket en gezellige zaak om achteraf iets te nuttigen.

Sylvia (24/05/2021)

Super, super mooie fietstocht❗️Een aanrader

Jef en Julia (10/05/2021)

Limburg Lavendel was top! Mooi afwisselende parcours, prachtig weer, lekkere lunch en ook nog de tuin bekeken, daarvoor was het misschien nog wat vroeg. En inderdaad ons eerste terrasje sinds... Op zondagvoormiddag wel wat druk met wielertoeristen. Puike organisatie.

Jean-Paul Goorts (31/03/2021)

Geweldige route en een super lunchpakket. Spijtig dat de kaaswinkel dicht was als we terug kwamen.

raf en josanne waeyaert - maes (28/03/2021)

Fietsroute Achel op zo 28/03/2021
Winderige maar mooie, lente-zwangere fietsroute. Wel bibberend langs den Doodendraad en alleen maar Achelse trappist uit een flesje in de Kluis. Onderweg héérlijk genoten van dat mega lunchpakket (een heuse kaasplank!) van Catharinadal: hemelse kazen, lekker bruin brood, smeuïge drinkyoghurt enz. Morgen gaan we er voor de derde keer van smullen. Die vijf euro extra daarvoor? Zowat onze beste investering ooit!

Klaasen Luc (28/03/2021)

Super mooi fietsparcours, bedankt voor de fantastisch lunch van Catherinadal!!