Knooppunter Fietsweekend: Waasland langs 't water

DEZE FIETS3DAAGSE LOOPT IN SAMENWERKING MET UITGEVERIJ LANNOO & KNOOPPUNTER.

Het Waasland ligt geprangd tussen Antwerpen, Gent en de Nederlandse grens. Meestal rij je er gewoon door, op weg naar Antwerpen, Gent, Brugge of de kust. Toch is de streek met als bekendste steden Sint-Niklaas, Lokeren en Dendermonde meer dan de moeite om een weekend te vertoeven.

We heten je welkom in een 4-sterrenhotel in Lokeren. In dit eersteklas hotel logeer je 2 nachten, serveren we een lekker 3-gangenmenu en ontbijtbuffet. Het ligt vlakbij de afrit van de snelweg en is dus makkelijk bereikbaar. We hebben er een prima kamer voor je, zo ook een fietsenstalling. Het bijzondere is dat het hotel met Brouwershof ook een uitstekend restaurant onder hetzelfde dak heeft.

En je gaat mooi fietsen in het Waasland aan de hand van routes die we voor je maakten. Hiervoor putten we inspiratie bij het Knooppunter-fietsboek Fietsen langs het water in Vlaanderen. Dat betekent dat je veel fietst langs het water: de Durme, de Schelde, het Donkmeer in Berlare, enz. En je neemt af en toe een fietspondje. De routes zijn tussen 45 en 65 km, dus ideaal om er een dag op uit te trekken en nog wat tijd over te houden voor een terras onderweg.

Is het een dag slecht weer, dan hebben we ook een wandeling (15 km) die je de prachtige omgeving van het Donkmeer laat verkennen.

Meer lezen
Goed om te weten

© Omslagfoto: Fietsvakanties in Vlaanderen

Het verloop
+ Dit is een individuele fietsvakantie die je boekt op basis van beschikbaarheid in het hotel. Reserveer tijdig zodat er een kamer beschikbaar is op het moment dat jij wil gaan.
+ Enkel beschikbaar in de weekends (aankomst op vrijdag of zaterdag) en in vakantieperiodes.
+ Je komt met eigen vervoer naar het hotel en brengt je fiets(en) mee. Een fiets huren is helaas hier niet mogelijk.
+ Je fietst de routes aan de hand van de routebeschrijvingen die je van ons ontvangt bij aankomst in het hotel. De GPS-bestanden kan je op voorhand al opvragen zodat je die thuis al op je GPS-toestel of smartphone kunt zetten.

Fietsen
+ We hebben 3 fietsroutes die je telkens een andere regio van het Waasland laten ontdekken. Afstanden: 45 km, 65 km en 57 km.
+ Alle fietsroutes vertrekken vanuit het hotel en komen daar ook weer toe.
+ De routes lopen via de fietsknooppunten. Op de routebeschrijvingen vind je tips om onderweg te stoppen (bezienswaardigheid, café, lunch,…)
+ Je fietst over een vlak parcours

Toffe extra’s
+ De route van 45 km, in principe voor je eerste dag, brengt je richting Klein-Brabant, waar je 2 keer een fietspont over de Schelde neemt. Ook tijdens de langste fietstocht ga je 2x met een pontje de rivier over. Het thema van deze fietsdriedaagse is dan ook Fietsen langs het water. Je zal het geweten hebben.
+ Bij het Donkmeer in Berlare liggen roeibootjes. Een toffe intermezzo onderweg? Ga een uurtje varen. 
+ Per kamer krijg je het boek Knooppunter Fietsen langs het water in Vlaanderen (Uitgeverij Lannoo) mee naar huis, zo ook een Knooppunterhouder.

Je overnachtingsplaats
+ Je slaapt in een uitstekend 4-sterrenhotel aan de rand van Lokeren
+ Je auto kan gratis op de parking, je fiets ’s nachts in een afgesloten stalling.
+ Op je kamer beschik je over eigen sanitair, doucheproducten, bad- en bedlinnen, haardroger, koffie- en theeservice, ijskastje,… Je kamer beschikt over airco.
+ Overal in het hotel is gratis Wifi.
+ ’s Morgens wacht je een uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds schuif je in het uitstekende hotelrestaurant aan voor een 3-gangenmenu. Bij mooi weer dineer je op het terras.
+ Je kamer is klaar vanaf 15 uur, maar je kan de eerste dag al vroeger toekomen. Check-out op de laatste dag voor 11 uur.

Annulatievoorwaarden
Bij een annulatie door de reiziger gelden volgende annulatievoorwaarden:
+ je annuleert meer dan 30 dagen voor vertrek: gratis annulatie mits een administratieve kost van € 25
+ je annuleert tussen 29 en 20 dagen voor vertrek: je ontvangt een terugbetaling van 50 % van je saldofactuur
+ je annuleert minder dan 20 dagen voor vertrek: helaas kunnen we je geen terugbetaling meer doen.

Dag 1

+ Aankomst bij voorkeur in de loop van de voormiddag. Voor je vertrek kan je nog naar het toilet.
+ Bij aankomst ontvang je de fietsroutes en het fietsboek. Aansluitend start van een prachtige fietstocht van 45 km die je langs de Durme en de Schelde brengt. Je fietst via Tielrode, Mariekerke en Sint-Amands om langs Moerzeke en Hamme terug te keren. Onderweg neem je 3 keer een veerpont.
+ Bij je terugkeer: inchecken in je kamer
+ 's Avonds 3-gangenmenu in het hotelrestaurant

Dag 2

+ 's Morgens ontbijtbuffet
+ Start van de fietsroute van 65 km. Vandaag gaan we verder op verkenning door het mooie Waasland. In eerste instantie fiets je door het centrum van Beervelde en langs het gelijknamige kasteel. Enkele kilometers verder rij je door het prachtige natuurgebied Kalkense Meeren en zo bereik je de Schelde. Die blijf je nu bijna 15 km volgen. Via het centrum van Berlare bereik je het Donkmeer in Overmere en van hieruit fiets je terug naar Lokeren.
+ Late namiddag: terugkeer in het hotel
+ 's Avonds 3-gangenmenu in het hotelrestaurant 

Dag 3

+ 's Morgens ontbijtbuffet en aansluitend uitchecken uit de kamer (voor 11 uur)
+ Aansluitend start van de fietsroute van 56 km. Op deze laatste dag hebben we nog een hele mooie fietsroute die je naar het centrum van Dendermonde brengt. Vooraleer je dat bereikt neem je ter hoogte van het gehucht Appels een veerpont over de Schelde. Dat doe je 15 km verder in Baasrode nog een keer. Wat dan volgt is opnieuw een heel mooi stuk langs de Schelde. Het laatste stuk naar het hotel fiets je opnieuw langs de Durme. Kwestie van een mooi slotstuk aan deze heerlijk fietsdriedaagse langs het water.
+ Bij je terugkeer einde programma

Tenzij je nog een extra overnachting boekt. Dan ontvang je ’s avonds nog een 3-gangenmenu, blijf je slapen en staat er ’s morgens een ontbijt klaar.

Dit happy weekend is inclusief
 • 2 overnachtingen
 • 2x ontbijtbuffet
 • 2x 3-gangenmenu in het gastronomische hotelrestaurant 
 • Een map met 3 Knooppunter-fietstochten en een wandeling
 • Boek Knooppunter Fietsen langs het water in Vlaanderen (1 per kamer)
 • Knooppunterhouder (1 per kamer)
 • Verblijfstaksen

Prijzen: € 259 p.p. op basis van een 2p-kamer
             € 329 single

Aansluitende nacht in halfpension (enkel mogelijk bij aankomst op vrijdag en in vakantieperiodes):
€ 112 p.p. op een 2p-kamer
€ 144 single

Niet inbegrepen
 • Dranken
 • Lunches (je vindt suggesties op je routebeschrijvingen)
 • Verzekeringen annulatie en reisbijstand
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Profiteer van dit mooie weekend- en vakantie-aanbod
  • Eersteklas 4-sterrenhotel
  • Lekker 3-gangenmenu en uitgebreid ontbijtbuffet
  • Mooi fietsen door het Waasland

Fotoboek

Regio's

Waasland

Waasland

Ben je helemaal klaar voor een mooi fietsarrangement in het Waasland? Begin dan je reservatie door op de gewenste vertrekdag te klikken.

* Vervolgens word je gevraagd om je gegevens in te vullen, zowel voor jou als je eventuele medereiziger(s) (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres).
* Wil je een verzekering, dan vink je dat vakje aan. De annulatieverzekering is enkel te nemen tot 30 dagen voor vertrek.
* Aansluitend selecteer je het aantal 2- en 1-persoonskamers die je nodig hebt 
* Graag een nacht langer? Selecteer dan de extra overnachting
* Tot slot klik je op Reserveer nu en dan komt je reservatie bij ons binnen
* Automatisch ontvang je dan een mail met de voorschotfactuur van € 100 p.p. en eventuele verzekeringen, samen met de betaalmogelijkheden: online betaling (Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal) of bankoverschrijving met gestructureerde mededeling
* 30 dagen voor vertrek ontvang je de saldofactuur
* Zodra je saldobetaling binnen is, ontvang je een mail met nog wat extra informatie zoals het adres van het hotel waar je wordt verwacht.

€ 259 p.p. op een 2-persoonskamer
€ 329 single

Aansluitende nacht in halfpension (enkel mogelijk bij aankomst op vrijdag en in vakantieperiodes):
€ 112 p.p. op een 2p-kamer
€ 144 single

Verzekering annulatie: € 15 p.p.
Verzekering reisbijstand: € 18 p.p.
-> verzekeringen zijn optioneel en enkel af te sluiten bij reservatie

We doneren 1% van onze inkomsten aan ontwikkelingsorganisatie Cunina.

De dagen in het groen hieronder zijn de dagen dat je kunt vertrekken, ook al staat de volgende dag in het rood.

Beschikbaarheid & reservatie

Kies onderstaand de gewenste vertrekdatum:


Legende:
Beschikbaar:
Niet beschikbaar:

December 2023

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Reviews

Robert Lambrechts (05/09/2023)

Biznishotel zéér goed: mooi gerenoveerd, alle comfort, zeer proper en heel verzorgde, lekker-belgische brasseriekeuken. Ligging langs drukke baan geen groot probleem aangezien airco op de kamers aanwezig.
De routes waren heel goed uitgestippeld en heel mooi langs de Durme en de Schelde, alleen redelijk veel woongebieden… (Huizen kijken ??) . Wel genoeg gastronomie.
Op te merken valt alleszins dat de knooppunten dikwijls ofwel volledig ontbreken, of verkeerd zijn uitgericht ofwel heel slecht zichtbaar waren. Komen daarbij nog de vele omleidingen door openbare werken (nieuwe pijplijnen en waterwerken met steun van Europa ivm klimaatveranderingen en tegen wateroverlast!)
Daar kan Happy Weekends natuurlijk ook niet aan doen, maar een inlichting op voorhand in de map met bijvoorbeeld tips hoe we erop moesten reageren zou wel goed geweest zijn… 

Mariette Jacobs (08/07/2023)

Wij hebben genoten van 3 dagen fietsen langs het water. Alles was prima in orde in het hotel. Lekker ontbijt en diner, evenals de sevice. De fietstochten waren goed uitgewerkt, ondanks de wegenwerken. Wij zijn fan van het concept. We kijken al uit naar het volgende .

hugo monsieur (22/05/2023)

Hotel, eten en routes zijn heel goed. Spijtig dat wegenwerken de knooppuntenbordjes zomaar laten verdwijnen (maar dat is uiteraard niet de verantwoordelijkheid van Happy Weekends)

Guido Leysen (22/05/2023)

Zeer vriendelijk onthaal in een aangenaam en gezellig hotel. Verzorgd en lekker avondmaal en ontbijt. De fietstochten verdienen een aanbeveling; de eerste is de mooiste ook al zijn er twee onduidelijke omleidingen door werkzaamheden. Ook de laatste tocht eindigt verwarrend en zoekend door alweer werkzaamheden. Zeer ontspannend aangenaam uitje!

Greet Meeusen (21/10/2022)

We hebben kunnen genieten van een geslaagd weekend.

Familie Laureyssen, Familie Smits (19/09/2022)

Wij hebben genoten van het fietsweekend ondanks het veel heeft geregend! Het hotel is een aanrader voor een weekend fietsen . Het onthaal is zéér vriendelijk en hulpvaardig . We hadden garage toegewezen voor onze fietsen te stallen . De service was top!Kamer was proper en alles was voorzien . Het eten in het restaurant zeer lekker ;ook daar personeel heel vriendelijk .

ALOYSIUS PEETERS (14/07/2022)

Vriendelijke onthaal.-goed ontbijt-mooie en grote kamers. Goed weer , wij hebben ervan genoten.

Jozef Torfs (13/07/2022)

Alles was tot in de puntjes af. Voor herhaling vatbaar, drie mooie routes:
1 fantastich
2 voormiddag langs wijken maar in de namiddag het kasteel en groen
3 veel groen
Bedankt voor de fijne dagen!

Jos Geerts (07/07/2022)

Het hotel vlak aan de afrit van de autostrade is heel handig, de kamers waren in orde net zoals het ontbijt en avondeten.
De routes heel rustig om te rijden en een mooie streek, een route door het scheldeland heeft voor ons een voorkeur. Voor ons was het een geslaagde vakantie.

Pelsmaekers Jeannine (28/06/2022)

Prachtig weekend mooie fietswegen zeer goed hotel, spijtig van het lange wachten bij het eten met alle begrip maar 3,5u aan tafel was echt wel te lang, maar wel heel lekker voor de rest. Géén verbetering mogelijk, het was top.

hapers ludo (22/06/2022)

We hebben en super vakantie gehad. Het hotel en de fietstoeren zijn top. Lokeren en Sint-Niklaas zijn mooie steden. Fietsen langs de Schelde was aangenaam fietsen

Chris Van Gorp (15/06/2022)

Alleen geen keuze avondmaal zoals in hotel 46 in Wintelre uit 3 voorgerecht 3 hoofdgerecht 3 nagerecht daar heb ik gezegd. De fietsroutes waren zeer mooi zowel in Wintelre en Lokeren.

Theo Van Hove (13/06/2022)

Het kon niet beter, het weer uitstekend dat is altijd afwachten daar kunnen wij niets aan veranderen. Met de nummers daar hadden wij problemen mee, dikwijls moeten terug rijden, soms aan de overkant van de straat maar toch voor de rest alles O.K. Alle drie de routes gereden. Hotel ook niets op aan te merken. Zeker vatbaar om nog eens in te schrijven.

Willy Lievens (08/06/2022)

In het Pinksterweekend naar Lokeren geweest en logeerden in het Biznis Hotel . Top . Fietsen in het Waasland is prachtig , de natuur in en rond is heel mooi en veel auto vrij . Het is een echte aanrader .