Goddelijk Van Eyck fietsavontuur Gent

Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck hangt sinds het voorjaar 2021 na een jarenlange restauratie weer in al zijn glorie te bewonderen in de Sint-Baafskathedraal in Gent. Tijdens dit fietsarrangement (3 dagen/2 nachten) dompelen we je onder in de wereld van Van Eyck en reserveren we je persoonlijk ticket voor een bezoek aan het Lam Gods en de nieuwe augmented reality-belevenis in de kathedraal.

Je uitvalsbasis is het splinternieuwe Van der Valk Hotel**** op de Ghelamco-site aan de rand van Gent. Van hieruit ga je drie dagen fietsen: een dag richting de Scheldestreek ten zuiden van Gent, een dag naar de Gentse binnenstad met bezoek aan het Lam Gods en een dag door de Leiestreek: Sint-Martens-Latem, Deurle, Kasteel van Ooidonk,...

Het Lam Gods is het bekendste werk van de gebroeders Hubert en Jan Van Eyck. Het monumentale schilderij uit 1432 staat anno 2021 opgesteld in een geklimatiseerde vitrine van 6 meter. Het wereldberoemde kunstwerk is een veelluik dat kan worden gesloten. Dat gebeurt ook elke avond, maar dan via een pneumatisch systeem zodat niemand de vitrine binnen moet. In de huidige opstelling zie je achter glas ook de achterste panelen, want je kunt half achterom.

2020 moest een groot Van Eyck-jaar worden in Gent, maar daar stak corona een stokje voor. Vandaar dat de activiteiten onder de titel OMG! Van Eyck was here doorlopen in 2021. Eén van die initiatieven is een Van Eyck-shop in de Lakenhalle onder het Belfort. Meer dan 70 Gentse makers kregen de vraag om een product te ontwerpen dat geïnspireerd was op het Lam Gods. Speciaal voor onze fietsers stelden de Van Eyck-shop een mooie verrassingtas met een aantal toffe Van Eyck-spullen samen, die je er met je voucher mag gaan ophalen. Plezant als aandenken aan dit bijzondere fietsavontuur.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Dit is een individuele vakantie die je fietst aan de hand van de routebeschrijvingen die je ontvangt bij aankomst de eerste dag. De routes lopen grotendeels via de knooppunten en zijn dus makkelijk te volgen. Ze zijn zo goed als vlak.
 • Het arrangement kan dagelijks worden geboekt tot eind september 2021 op basis van beschikbaarheid. Check hiervoor het rooster onderaan deze pagina.
 • Het arrangement omvat 3 fietsdagen en 2 overnachtingen in het nieuwe Van der Valk Hotel**** aan de rand van Gent (Ghelamco-site). Je overnacht in een mooie en ruime kamer met alle comfort, incl. klimaatregeling, koffie- en theeservice, regendouche, haardroger,…
 • Je fiets staat ‘s nachts in een afgesloten fietsenstalling met oplaadmogelijkheden voor e-bikes. Parking voor je auto: € 15 per 24 uur.
 • Na je reservatie en (saldo)betaling ontvang je een mail met de praktische informatie zoals het adres van het hotel. Daar liggen de verdere informatie en de routes klaar voor je volgende fietsdagen.
 • De bedoeling is dat je je eigen fietsen meebrengt. Fietsverhuur op aanvraag.
 • Tip: boek een extra overnachting en ga nog een extra dag op verkenning door de Arteveldestad.

Dag 1

Je komt in de loop van de voormiddag toe bij het hotel. Aan de receptie ligt een mapje klaar met de routes en verdere informatie.

Je vertrekt voor een eerste route richting Gavere, inclusief een mooi traject langs de Schelde. Kwestie van een eerste kennismaking met de streek kan dit tellen. Afstand: 45 km.

Late namiddag ben je terug in het hotel en check je in in je kamer. 

's Avonds 3-gangenmenu in het hotelrestaurant

Dag 2

’s Morgens ontbijt

Vandaag maak je kennis met de Gentse binnenstad. Vanuit het hotel fiets je op een veilige manier naar het hartje van de stad voor een belevenisvol bezoek aan de kathedraal met als hoogtepunt het wereldberoemde Lam Gods. Achteraf haal je nog een supertoffe goodie bag op met enkele spulletjes uit de Van Eyck-shop. Vervolgens kom je door het natuurgebied Bourgoyen en passeer je het mooie dorpje Afsnee, waar Cyriel Buysse zijn laatste rustplaats kreeg. Afstand: 36 km

Late namiddag: terugkeer in het hotel

’s Avonds: 3-gangenmenu

Dag 3

’s Morgens ontbijt + uitchecken uit de kamer

Op je derde en laatste dag staat de Leiestreek op het programma met passages langs Sint-Martens-Latem, het kasteel van Ooidonk en het mooie kunstenaarsdorp Deurle. Afstand: 55 km.

Late namiddag: terugkeer in het hotel en einde programma. Tenzij je nog een aansluitende overnachting boekt.

Dit happy weekend is inclusief
 • 2x overnachting in een gloednieuw 4-sterrenhotel
 • 2x uitgebreid ontbijt
 • 2x 3-gangenmenu
 • 3 uitgewerkte fietsroutes
 • Augmented Reality-tour 60 min. in de Sint-Baafskathedraal met bezoek aan het Lam Gods
 • Supertoffe verrassingstas uit de Van Eyck-shop
 • Verblijfsbelasting
 • Milieutaks
Niet inbegrepen
 • Lunch (op je routebeschrijving vind je suggesties voor stopplaatsen)
 • Dranken bij het diner
 • Parking bij het hotel (€ 15 per 24 uur)
 • Verzekering annulatie en reisbijstand
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Bezoek als een van de eersten het gerestaureerde Lam Gods, incl. augmented reality-tour
  • Haal aansluitend je Van Eyck-goodie bag op met toffe spulletjes
  • Schitterend 4-sterrenhotel aan de stadsrand (makkelijk te bereiken)
  • Op ontdekking in fietsstad Gent
  • Fietsen door de Gentse Schelderegio (dag 1) en de Leiestreek (dag 3)

Fotoboek

Regio's

Van Eyck Gent

Van Eyck Gent

Laat je onderdompelen in de sfeer van Van Eyck en Het Lam Gods en begin je reservatie door op de vertrekdag te klikken. Op een groene dag kan je vertrekken, ook al staat de volgende dag in het rood. 

* Vervolgens word je gevraagd om je gegevens in te vullen, zowel voor jou als je eventuele medereiziger(s) (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, mailadres).
* Wil je een verzekering, dan vink je dat vakje aan. De annulatieverzekering is enkel te nemen tot 30 dagen voor vertrek.
* Aansluitend selecteer je het aantal 2- en 1-persoonskamers die je nodig hebt
* Wil je ons nog iets extra meedelen, bijvoorbeeld dat je een vegetarische maaltijd wilt, dan deel je dat mee in het vak Opmerking
* Tot slot klik je op Reserveer nu en dan komt je reservatie bij ons binnen
* Automatisch ontvang je dan een mail met de factuur en de betaalmogelijkheden: online betaling (Bancontact, Visa, Mastercard) of bankoverschrijving met gestructureerde mededeling
* Boek je meer dan 30 dagen voor vertrek, dan ontvang je in eerste instantie een voorschotfactuur t.w.v. € 100 p.p. Je saldofactuur volgt dan 1 maand voor vertrek. Reserveer je minder dan 30 dagen voor vertrek, dan ontvang je een factuur voor het volledige bedrag.
* Zodra je betaling van het volledige bedrag binnen is, ontvang je een mail met nog wat extra informatie zoals het adres van het hotel waar je de eerste dag wordt verwacht.

Prijzen
€ 289 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 368 p.p. single
-> Extra overnachting halfpension ('s avonds 3-gangenmenu): € 109 p.p. op een 2-persoonskamer, single € 139 p.p.

Verzekeringen
Verzekering annulatie: 4,5% van de reissom met een minimum van € 15
Verzekering reisbijstand, lichamelijk letsel en bagage: € 18 p.p. (€ 24 bij een extra overnachting)
-> verzekeringen enkel af te sluiten bij je reservatie. Later kan dit niet meer.

BESCHIK JE OVER EEN TEGOEDBON VAN EEN GEANNULEERDE REIS, MAAK DAN GEEN NIEUWE ONLINE RESERVATIE AAN MAAR STUUR EEN MAIL OF BEL 014 75 71 16.
KAN JE FIETSVAKANTOE ALS GEVOLG VAN EEN VERBOD DOOR DE OVERHEID IN HET KADER VAN DE CORONAMAATREGELEN NIET DOORGAAN, DAN ANNULEREN WE GRATIS EN BETALEN WE DE REISSOM TERUG.

De dagen in het groen hieronder zijn de dagen dat je kunt vertrekken, ook al staat de volgende dag in het rood.

Beschikbaarheid & reservatie

Kies onderstaand de gewenste vertrekdatum:


Legende:
Beschikbaar:
Niet beschikbaar:

September 2021

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30