De Kempen (B) fietst naar de Kempen (NL)

vanaf € 372,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend

De inwoners van de Antwerpse Kempen noemen zich fier Kempenaar, maar aan de andere kant van de Nederlandse grens is er nog een volk dat zich met evenveel fierheid deze naam toe-eigent. De Nederlandse Kempen zijn een verzameling van dorpen en vooral veel natuur, ooit bevolkt door armoedige keuterboeren. Tegenwoordig straalt de regio toch vooral Hollandse gezelligheid uit.

Tijdens deze begeleide fietsvakantie van zondag 12 tot woensdag 15 juni 2022 fietsen we van Retie in de Antwerpse Kempen naar Wintelre, een dorpje in de schaduw van Eindhoven. Daar is een goede reden voor. Onder de kerktoren van Wintelre bevindt zich een uitstekend 4-sterrenhotel dat fietsers in de watten legt. Niet alleen door een voortreffelijk ontbijt en diner te bereiden, maar ook door de riante kamers met voortreffelijke bedden en de fietsenstalling met oplaadmogelijkheden voor e-bikes.

We fietsen door de dorpen die samen de Acht Zaligheden vormen: Duizel, Eersel, Hulsel, Knegsel, Netersel, Reusel, Steensel en Wintelre. Over waar precies de naam Acht Zaligheden vandaan komt, bestaan verschillende theoriee?n. De meest gangbare gaat terug naar de Eerste Wereldoorlog. Nederland was onafhankelijk en er werden troepen uit heel het land naar deze grensstreek gestuurd. Ze kwamen hier terecht bij lokale, armtierige boerenmensen. Spottend noemden ze deze dorpen de zaligheden.

Meer lezen
Goed om te weten
 • Covid-19: er gelden momenteel geen beperkingen om naar Nederland te reizen
 • Dit is een begeleide fietsvakantie in groep. We fietsen niet sneller dan 18 km/uur. Iedereen draagt een fluovestje dat je van ons ter beschikking krijgt. Max. 25 deelnemers.
 • Van zondag 15 tot woensdag 18 juni 2022 (4 dagen fietsen/ 3 keer slapen)
 • Je bagage wordt naar het hotel gebracht en weer opgehaald
 • Duurzaam op vakantie gaan: heen en terug met de fiets + lokale fietstochten
 • Koml je met de auto naar Retie, dan kan die daar op een openbare gratis parking veilig blijven staan.
 • Prachtige routes in een mooie fietsregio
 • Fiets je liever alleen (dus los van de groep)? Dan bezorgen we je de fietsroutes. Bagagevervoer, lunchstops,... blijven inbegrepen.
 • Vind je het moeilijk om zondagmorgen 12 jui met je fiets in Retie te geraken? Stuur een mail en we kijken wat we voor je kunnen doen.
 • Kan deze fietsvakantie niet doorgaan omwille van een overheidsverbod om naar Nederland te reizen, betalen we alle reissommen terug.

Zaterdag 11 juni 2022

17 - 18 uur: mogelijkheid tot binnenbrengen van de bagage bij Happy Weekends. Dan kan je zondagmorgen met de fiets naar het vertrekpunt komen.

Zondag 12 juni 2022

9.30 uur: samenkomst in Retie + inleveren van de bagage
10 uur: vertrek van de fietstocht naar Wintelre. Afstand: 55 km. We fietsen door de bosrijke grensstreek langs autoluwe wegen. Drankstop(s) onderweg.
's Middags lunch onderweg (lunch van thuis meebrengen)
Rond 16 - 16.30 uur: aankomst in het hotel + inchecken
18.30 uur: 3-gangenmenu

Maandag 13 juni 2022

Vanaf 8 uur ontbijt
9.30 uur: start van de fietsroute (60 km). De bestemming is het stadje Oisterwijk, bekend van zijn bossen en vennen. Onderweg passeren we door dorpjes als Oostelbeers en Middelbeers. De namen zijn afkomstig van de beek Beerze, die je soms volgt en oversteekt.
's Middags lunch in een horecazaak
16 - 16.30 uur: terugkeer in het hotel
18.30 uur: 3-gangenmenu

Dinsdag 14 juni 2022

Vanaf 8 uur ontbijt
9.30 uur: start van de fietsroute (60 km). We vertrekken richting Eindhoven Airport en doorkruisen het stadje Best. Het mooiste houden we tot het laatst, want dan passeren we de Oirschotse Heide
's Middags lunch in een horecazaak
16 - 16.30 uur: terugkeer in het hotel
18.30 uur: 3-gangenmenu

Woensdag 15 juni 2022

Vanaf 8 uur ontbijt + uitchecken. De bagage wordt verzameld en terug naar Retie gebracht.
9.30 uur: start van de fietsroute. Via een andere route keren we terug naar Retie. Reken opnieuw op een 55-tal km.
's Middags lunch in een horecazaak
15 - 15.30 uur: aankomst in Retie + einde programma

Programma onderhevig aan wijzigingen.

Dit happy weekend is inclusief
 • 3x overnachting in een 4-sterrenhotel in Wintelre (NL)
 • 3x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 3x 3-gangenmenu
 • 3x lunchgerecht op de dagen 2, 3 en 4
 • 4 dagen Happy Weekends-fietsbegeleiding
 • Bagagevervoer Retie - Wintelre en terug
 • Gebruik van de fitnessfaciliteiten in het hotel
 • Verblijfsbelasting aan € 2,25 pp/pn
Niet inbegrepen
 • Lunch op dag 1 (van thuis meebrengen)
 • Dranken
 • Verzekering annulatie en reisbijstand
vanaf € 372,00 incl. BTW
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Duurzaam op vakantie: heen en terug + ter plaatse met de fiets
  • Plezante sfeer met allemaal andere fietsliefhebbers
  • Uitstekend 4-sterrenhotel
  • Prachtige natuur tijdens de fietsroutes

Prijzen

Prijzen
€ 372 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 490 p.p. voor het singlegebruik van een 2-persoonskamer

Verzekering annulatie: 4,5% van de reissom (€16,74 p.p. op een 2p-kamer, € 22,05 single)
Verzekering reisbijstand, bagage en lichamelijk letsel: € 24 p.p.
-> verzekeringen zijn optioneel en enkel af te sluiten bij de reservatie

Minimum 15 deelnemers

Betaling: € 100 p.p. voorschot bij de reservatie. 30 dagen voor vertrek ontvang je de saldofactuur. Een 10-tal dagen voor vertrek krijg je een mail met de verdere informatie.

Vertrekdata Beschikbaarheid Happy Host Prijs Boeken
Zondag 12 juni 2022
3 nachten
Beschikbaar Eddy Coomans € 372,00 Boek direct
Zondag 12 juni 2022
3 nachten Beschikbaar
Happy Host: Eddy Coomans
€ 372,00

Fotoboek

Locatie

Reviews

Gustaaf Van Rompuy (17/06/2022)

Alles tiptop in orde hotel ,gids,het eten, het gezelschap ,terrasjes tochten, super reisje, niks op aan te merken, voor herhaling vatbaar
staf en diane

JULIEN WITPAS (16/06/2022)

Keuze hotel = perfect / Eten in hotel = goed / Eten onderweg = goed. Afstanden iets te lang ( last van mijne deriere ). Proficiat, doe zo verder.

Ria Raeves (16/06/2022)

Een zonovergoten vierdaagse rond Eindhoven was een voltreffer op alle gebied: deskundige leiding, enthousiaste groep, mooie uitgestippeld parcour, prima hotel met verzorgde catering. Verbeterpunten: sterkere verlichting boven de wasbakken, in de douche is een zitje aangenaam voor de voeten te wassen.

Christine den Ouden (16/06/2022)

Het was een super ervaring deze fietsvakantie. Alles in de puntjes geregeld. Zeer goed en verzorgd hotel, vriendelijk, personeel. Onze gidsen waren ook kundige mensen. Mia hebben we maar een dagje gehad en Eddy voor de rest van de drie dagen. Hij wist precies waar en hoe , info over stopplaatsten, ( Mia ook) routes aanpassen als het moest , fietssnelheid voor iedereen is het oog houden. Echt top!
Kleine aandachtspuntjes: soms te lang wachten voor het avondeten, terwijl het niet echt druk was in het restaurant. Maar daar heeft Eddy toch wel een melding van gemaakt en netjes gevraagd dat het eerder kon. In de badkamer was er weinig licht voor mij omdat ik 's morgens mijn lenzen niet in kreeg. Maar dat is dan ook het enige minpuntje. Dan heb ik bij het ontbijt maar eerst mijn brilletje op gezet. Wij gaan zeker nog eens mee, het was ons zeer goed bevallen, onze eerste kms staan op onze E bike. Top ervaring!

Maria (15/06/2022)

Ondertussen is geweten waarom ik 'fan' ben van Happy Weekends. De vakanties zijn steeds fijn georganiseerd. De voorbije dagen kunnen genieten van "Kempen Be naar Kempen Nl". Mooie fietstochten, goed hotel in Wintelre - lekker eten en mooie kamers. En inderdaad.... soms moet ge geduld hebben, begrip voor de situatie, en niet denken dat wij de enigen zijn die genieten van de keuken van het hotel. En... @the end ...super ! De 'handicap' van mijn e-bike en mijn' repatriëring ' werden prima opgelost - waarvoor dank. TOP :-)