Bike & Breakfast: lekker ontbijten en fietsen

Start de dag met een heerlijk ontbijt en spring vervolgens op je fiets voor een prachtige fietstocht. Dat is in het kort waar het om gaat bij het nieuwe fietsconcept Bike & Breakfast, dat loopt van .We selecteerden een aantal uitstekende ontbijtzaken in Vlaanderen en Nederland. Hier schuif je ’s morgens aan tafel voor een overheerlijke start van je daguitstap. Je ontvangt er de fietsroute, samen met een bonus zoals een kortingsbon voor een attractie onderweg. En vervolgens ga je op pad voor een fietsroute van een 50-tal km. 

Onderweg krijg je een aantal suggesties om te verpozen. Ook geven we aan waar je kunt lunchen moest je daar zin in hebben. Op die manier maak je er een hele fijne dagtocht van.

Hoeven we te vertellen dat Bike & Breakfast heel plezant is om in gezelschap (vrienden, familie) te doen? En dat het een ideaal cadeau is om aan iemand te geven die graag fietst? Bij deze.

Bike & Breakfast 2023 loopt van 1 maart tot 31 oktober 2023

Meer lezen
Goed om te weten


Zo werkt het

+ Je koopt een Bike & Breakfast-voucher aan via deze link. Prijs: € 23,95/stuk.
+ Minstens 24 uur op voorhand reserveer je bij de horecazaak waar je naartoe wil.
+ De dag zelf ga je binnen de ontbijturen naar de horecazaak en je vergeet je fietsen niet.
+ Je neemt je voucher mee (geprint of op je mobiele telefoon) en die wordt ter plaatse ontwaard.
+ Je laat je een verrukkelijk ontbijt serveren.
+ Ter plaatse ontvang je de fietsroute, zo ook een kortingsbon voor een attractie onderweg. Na je ontbijt begin je aan je fietstocht.
+ In de loop van de namiddag ben je terug bij het vertrekpunt en eindigt deze hele fijne daguitstap

Allerlei

+ Periode: 1 maart tot 31 oktober 2023.
+ De fietsroutes zijn ongeveer 50 km en lopen via de fietsknooppunten. Mogelijkheid tot inkorten. Je krijgt tips om onderweg te stoppen bij een bezienswaardigheid en een lunchplek. Helaas kunnen we je niet komen depaneren tijdens de fietstocht. Neem herstelgerief mee of sluit een verzekering fietsbijstand/pechverhelping af.
+ Je neemt je eigen fiets mee. Tip: steek terwijl je weg bent je fietsendrager in je wagen om te voorkomen dat die wordt gestolen.
+ De kortingsbonnen verschillen per route. Wat je waar krijgt, verklappen we niet, maar denk aan een hoeve-ijsje, museumbezoek, enz. Op die manier leer je de streek waar je fietst, nog beter kennen. Je ontvangt de kortingsbon bij aankomst in de horecazaak.
+ Reserveren is absoluut noodzakelijk. Dat doe je minstens 24 uur op voorhand en rechtstreeks bij de horecazaak. De horecazaak zal je reservatie bevestigen. Om te voorkomen dat de zaak is volzet op de dag dat je wilt gaan, reserveer je best langer op voorhand.
+ Check goed de openingsdagen en -uren vooraleer je een reservatie wilt maken. Je vindt die bij elke horecazaak.
+ Bike & Breakfast-vouchers zijn enkel online te koop. Lukt dat niet? Bel dan + 32 (0)14 75 71 16 en we helpen je graag verder.
+ Of je verplicht bent te fietsen? Nee hoor, gewoon gaan ontbijten mag ook. Maar wij zijn fan van de fiets en daarom ben je van harte uitgenodigd om ook de fietstocht te rijden.

 

Deze bijzondere horecazaken nemen deel.

BELGIE

Sint-Truiden - Fruitbedrijf Gezond van bij Ons

Gezond van bij Ons is het levenswerk van de fruittelers Agnes en Luc. Het merendeel van het fruit uit hun boomgaarden verwerken ze in hun eigen Haspengouwse streekproducten: confituren, fruitsappen, siropen, mosterd, enz. Een selectie hiervan krijg je te proeven tijdens het ontbijt. Dat ontbijt wordt bij mooi weer geserveerd in de boomgaard en bij minder goed weer in de fruitloods.

Ontbijt: Brood en broodjes, appelsap van eigen fruit, kazen van Herkenrode, patee met Haspengouwse mosterd, charcuterie, gebakken ei met spek, fruitsalade, pannenkoek, koffie of thee (thermos)

Locatie: Gezond van bij Ons, Heide 97, B - 3800 Sint-Truiden (Kortenbos). Er is gratis parking bij de zaak.
Reservatie: tel. + 32 (0)486 38 42 99 of via deze link (mail)

Beschikbaarheid
Maart + april + juli + augustus: woensdag, donderdag, vrijdag, zondag
mei, juni, september, oktober: woensdag, donderdag
Jaarlijkse vakantie van 31 juli t.e.m. 13 augustus 2023

Het ontbijt wordt geserveerd tussen 9 en 10.30 uur

 

NEDERLAND

Nederweert - Hotel Rosveld

Het 4-sterrenhotel Rosveld wordt een nieuwe hotspot tussen Eindhoven en Maastricht. Voorjaar 2023 opent het hotel de deuren. Van hieruit fiets je de prachtige natuur van Nederlands Limburg in.

Ontbijt: je schuift met de hotelgasten aan voor het zeer uitgebreide ontbijtbuffet met een grote variëteit van broodsoorten, kazen en charcuterie, eier- en vleesbereidingen, fruitsappen, melk en yoghurt, fruit, koffie- en theesoorten

Locatie: Hotel Rosveld, Randweg West 9, NL - 6031 RS Nederweert. Gratis parkeren bij het hotel
Reservatie: tel. +31 (0)493 68 13 00 of via deze link (mali)

Beschikbaarheid
Het hotel opent begin april 2023 de deuren. Vanaf dan is er een dagelijks ontbijt. Op weekdagen tot 10 uur, op zaterdag, zondag en feestdagen tot 11 uur.

 

 

Dit happy weekend is inclusief
 • Een royaal ontbijt
 • Een prachtige fietstocht van een 50-tal km met suggesties voor stops onderweg
 • Per vertrekpunt een kortingsbon voor een attractie onderweg
Niet inbegrepen
 • Overige maaltijden
 • Vervoer heen en terug naar het vertrekpunt
Boek nu dit weekend
Daarom moet je mee met dit weekend
  • Je ontdekt een toffe ontbijtzaak
  • Uitgebreid tafelen voor je aan je fietstocht begint
  • Prachtige fietstocht van een 50-tal km met suggesties voor stops onderweg
  • Je fietsdag is kant-en-klaar voor je uitgewerkt
  • Plezant om te doen in gezelschap (familie, vrienden)
  • Ideaal om cadeau te geven aan fietsliefhebbers

Fotoboek