Zo nemen we je deze zomer mee op reis

12 juni 2020

Als gevolg van het coronavirus ziet reizen er deze zomer toch wel wat anders uit. We leggen hier graag uit hoe wij het aanpakken. 

Algemeen 

Het algemene principe is dat we het voor iedereen veilig willen houden, zowel tijdens het vervoer als tijdens het verblijf.

Bij het begin van elke vakantie vragen we je om een verklaring te ondertekenen dat je de voorbije twee weken geen symptomen van corona vertoonde. Dat biedt voor iedereen een goede garantie.

De hotels waar we verblijven, houden zich strikt aan de lokale overheidsbepalingen. Verwacht je aan alcoholgel in de receptie, plexiglas bij de balie, afstand houden bij het inchecken. De hotels bieden de garantie dat ze extra aandacht bieden aan de hygiëne op de kamers. Sowieso verblijven we met Happy Weekends altijd in degelijke 3- of 4-sterrenhotels.

De verplichtingen voor de horeca verschillen van land tot land en zijn wellicht de komende tijd nog aan veranderingen onderhevig. De horeca in Oostenrijk bijvoorbeeld kreeg de plicht om tafels minimaal 1 meter uit mekaar te plaatsen, terwijl dat in Nederland anderhalve meter is. De grootte van de groep waarmee je samen mag zitten, verschilt ook. We zullen zoveel mogelijk in de buitenlucht vertoeven waardoor we bij goed weer ook buiten ontbijten, lunchen en dineren. Samen zitten aan tafel gebeurt op basis van vrijwilligheid. Mensen die de eerste dagen samen aan tafel zaten, zullen dat ook de dagen nadien doen.

Als gevolg van corona bestaat de kans dat het programma niet helemaal wordt uitgevoerd zoals aangekondigd. Dat houdt in dat we bijvoorbeeld een lunchpakket vanuit het hotel meenemen in de plaats dat we onderweg zouden lunchen. Mogelijk is ook een bezienswaardigheid niet toegankelijk. 

Bij onze fiets- en andere vakanties houden we afstand van mekaar, in regel anderhalve meter. Wanneer er in landen een maximum geldt van de grootte van een fietsgroep, zullen we ons hieraan houden. Dat kan betekenen dat we een groep in twee splitsen die wat van mekaar fietst. In elk geval bewaart onze begeleider het overzicht en houdt hij met iedereen contact. Samen uit samen thuis blijft het motto. Ook onze algemene regel blijft van kracht: we fietsen in groepen van max. 25 personen met 1 begeleider.

In de autocar


Maakt autocarvervoer deel uit van je vakantie, dan mag je er vanop aan dat we ook het vervoer naar je bestemming veilig verloopt. We maakten een filmpje waarin we je tonen welke maatregelen we nemen.
Aanvullend: een mondmasker in de autocar is niet verplicht. Het mag natuurlijk.

Deel dit bericht