Nieuw in 2019: de Fietsaanhangwagen Super Save

27 oktober 2018

Ik ben nooit een fan geweest om een fietsaanhangwagen in te schakelen voor onze fietsweekends/reizen. Tenminste, de klassieke aanhanger waar de fietsen met een wiel in een haak worden gehangen en met het andere in een gleuf met borstels bevestigd.


Telkens opnieuw was er discussie over schade aan de fietsen. Doordat sturen en pedalen in mekaar haakten, traden wel eens beschadigingen op. Dat is de reden waarom we voor onze eigen Happy Weekends-reizen nooit fietsvervoer aanboden.

Maar daar komt nu verandering in. In Duitsland ontdekten we een nieuw type fietsaanhangwagen. De fietsen worden schuin geplaatst, los van mekaar, rechtstaand en ze worden individueel vastgemaakt. En dat op 2 verdiepingen. Het laden en lossen verloopt zeer vlot. Dit filmpje toont je hoe dat in zijn werk gaat.

Onze Arendonkse autocarpartner heeft hem in bestelling en hij komt eind 2018 binnen. Vanaf 2019 bieden we een reeks fietsweekends en –reizen aan waarbij je autocarvervoer incl. fietsvervoer kunt boeken. We doopten hem de Fietsaanhangwagen Super Save. Gewoon omdat de fietsen op een superveilige manier worden vervoerd. 28 fietsen kan hij transporteren. Een mooie groep om op fietsweekend/vakantie te gaan.

Deel dit bericht