De kroeg die tegelijk een boscafé en berghut is

09 augustus 2016

Een horecazaak die zichzelf ‘boscafé’ noemt, heeft bij mij sowieso al een streepje voor. In het geval van ’t Hijgend Hert is die naam ook geheel terecht. De kroeg ligt te midden van het bos. Je auto laat je achter op een parking en de laatste 200m ga je te voet.

’t Hijgend Hert is om verschillende redenen bijzonder. Het café ligt in Vijlen en dat is het hoogst gelegen dorp van Nederland. De kroeg zelf ligt op 260m boven de zeespiegel en kan je dus ook gerust een berghut noemen. Vijlen maakt bestuurlijk deel uit van het Zuid-Limburgse Vaals en dat kennen we van zijn 3-landenpunt.

“Lach niet want elke winter zijn we wel een paar dagen ingesneeuwd”, zegt eigenaar Hank van der Vleuten. Binnen knettert de haard en staan lange tafels met kaarsen. Om meer mensen een plaats te kunnen geven, heeft hij een veranda aangebouwd en bij mooi weer gaat het terras open met een tweede toog buiten. En hij pakt graag uit met zijn bieren. Vijftig staan er op de lijst, waaronder een heel aantal Belgische. ’t Hijgend Hert maakt trouwens deel uit van een Kroegjesroute, een wandelpad langs een aantal andere horecazaken in de streek.

Speciaal voor mountainbikers bouwden de uitbaters openluchtdouches en aan de achterkant ligt een zestigtal sleeën klaar voor zodra de eerste vlokken vallen. “We leggen bij vriesweer ook een schaatsbaantje aan”, voegt Hank van der Vleuten er nog aan toe.

Meer van dergelijke bijzondere plaatsen ontdek je tijdens een weekend dat Happy Weekends voor je samenstelt. Helemaal op maat van jou en je gezelschap (vanaf 4 personen). Bel +32 (0)14 75 71 16 of mail naar info@happyweekends.be

Deel dit bericht